اقدامات اثربخش شهرداری برای مردم ماندگار می شود
دامنه فعالیت واحد امور حقوقی شهرداری اصفهان وسیع و نوع فعالیت های روزمره آن بسیار حائز اهمیت است.
به گزارش ایمنا، مسئولیت حساس و خطیر اعمال قانون و مقررات و دفاع از حقوق شهرداری در رابطه با دعاوی مطروحه علیه شهرداری ، رفع اشکالات حقوقی موجود در واحدها و حل و فصل آنها، روشن کردن بعضی از موارد غامضی (تفسیر و علیل) و اظهار نظر حقوقی در رابطه با سوالات مطروحه از سوی واحد های تابعه، همچنین تنظیم دادخواست شکوائیه کیفری، اظهار نامه و اخطاریه، مزایده و مناقصه و همکاری در اجراء آرا کمیسیون های موضوع کانون شهرداری ها، پاسخ استعلام های مراجعه، ابلاغ قوانین و مقررات و چگونگی اجرای آنها، در شرکت در کمیته ها و کمیسون های خاصی و ... از جمله وظایفی است که برعهده اداره حقوقی شهرداری است .
در این فرصت جهت آشنایی با دیگر وظایف و نحوه عملکرد مدیریت آزادسازی و املاک شهرداری اصفهان گفتگویی با «مسعودحیدری - مدیر امور حقوقی شهرداری اصفهان» انجام داده ایم که مشروح آن را در ادامه می خوانید:
عمده فعالیت مدیریت امور حقوقی شهرداری اصفهان پیرامون چه مواردی است؟
اداره حقوقی شهرداری اصفهان دو وظیفه عمده بر عهده دارد و باید به نوعی از حقوق مردم و شهرداری حمایت کند و در مراجع قضایی پاسخگوی آنها باشد.
اما اداره حقوقی شهرداری اصفهان امروز پا را فراتر از دفاع از حقوق مردم برداشته و به نوعی در راستای پیشگیری از وقوع جرایم نیز فعالیت می کند که در این راستا اقدامات مفیدی انجام داده است که از جمله آنها می توان به کمیسیون ماده ۳۸ که مربوط به حل اختلاف بین کارفرمایان با شهرداری است یا چاپ کتب حقوقی مرتبط با قوانین و حقوق مردم، اشاره کرد.
اداره حقوقی شهرداری اصفهان تمام دعاوی مربوط به شهرداری اصفهان که به نوعی از شهرداری شکایت شده را پاسخگو است و حتی اگر حقوق شهرداری تضییع شده است را مورد پیگیری قرار می دهد.
فراوان ترین موضوعاتی که در این اداره مطرح می شود، کدامند؟
خوشبختانه در سالهای اخیر آمار پرونده های این اداره آنچنان افزایشی نداشته زیرا مردم فهیم با رعایت قوانین و مقررات بر حفظ حقوق شهرداری کوشیده اند.
البته اموال شهرداری نیز متعلق به مردم است اما در هر جامعه ای افرادی وجود دارند که از حقوق خود تعدی می کنند که مورد پیگرد قرار می گیرند و دلیل عمده آن بی اطلاعی از قوانین و مقررات است.
تعداد پرونده های کیفری اداره حقوقی شهرداری اصفهان کم است و با پیگیری هایی که انجام می شود آن تعداد اندک شمار هم با مصالحه خاتمه می یابد.
طی سال گذشته ۳۲ درصد پرونده های این اداره، حقوقی و ۶۰ درصد نیز مربوط به پرونده های مطرح در دیوان عدالت اداری بوده است.
زمین هایی که در مسیر توسعه معابر شهری قرار می گیرند، در صورت عدم توافق به استناد چه قانونی آزادسازی می شوند؟
امور حقوقی شهرداری اصفهان تقریباً ۱۰ وظیفه مهم و اساسی بر عهده دارد که از جمله آنها رسیدگی به مشکلات حقوقی شهروندان و اعلام نظر مشورتی در موارد ارجاعی، تهیه و تنظیم لوایح دفاعی و انجام وظایف نمایندگی از طرف شهرداری، تقاضای تعقیب متجاوزان به حقوق شهرداری که همان تجاوز به حقوق شهروندان محسوب می شود، بررسی اطلاعات جمع آوری شده جهت ارایه نظریات مشورتی، وصول بخشنامه ها، دستورالعمل ها و آیین نامه ها، رسیدگی به اعتراضات و شکایات رسیده در اثر اجرای طرح و اظهارنظر درباره آنها است.
با توسعه شهر نشینی و اجرای صحیح قوانین ما می توانیم موفقیت هایی داشته باشیم وآن چیزی که برای مردم در توسعه شهرنشینی می ماند، سنگ و آجر نیست بلکه اقدامات اثربخش شهرداری است که برای مردم ماندگار خواهد بود.
شهرداری معمولاً برای اجرای طرح ها و پروژه های خود با اراضی، ابنیه و تأسیساتی که به نوعی در مسیر قرار گرفته برخورد می کند اما با حفظ حقوق مردم نسبت به آزادسازی آنها اقدام می کند چرا که طرح ها نباید متوقف بماند.
ماده ۸ و ۹ لایحه قانون نحوه خرید و تملک اراضی اشاره می کند که تصرف اراضی، ابنیه و تأسیسات قبل از انجام معامله و پرداخت قیمت ملک و حقوق مالک برای شهرداری مجاز نیست و شهرداری بدواً قبل از تصرف به نوعی قیمت ملک و حقوق مالک را موظف است پرداخت کند؛ مگر در مواقعی که استنکاف مالک از انجام معامله صورت گیرد یا مواردی همچون اختلاف در مالکیت، مجهول بودن مالک، فوت مالک و غیره که انجام معامله برای شهرداری میسر نباشد.
به منظور جلوگیری از تاخیر در اجرای طرح ها، قانون مشخص کرده که چه اقداماتی باید انجام داد.
انتهای خیابان هشت بهشت شرقی در مسیر بزرگراه صیاد شیرازی برخی از منازل و مغازه ها هنوز عقب نشینی لازم را انجام نداده اند، دلیل آن چیست؟
همیشه اولویت با اجرای طرح است و سپس آزادسازی های مجاورت مسیر توسط مدیران مناطق اقدام می شود.
شهرداری در صدد است هیچ حق و حقوقی از شهروندان ضایع نشود و آمادگی دارد با پرداخت مبلغ یا معوض نسبت به آزادسازی ها اقدام کند و اگر باز هم رفع نشد، باید اقدامات بعدی را انجام داد.
اینکه بعضی از شهروندان زباله های خود را خارج از نوبت درب منازل سایر همسایگان قرار می دهند آیا قانونی برای برخورد با این افراد وجود دارد؟
یکی از وظایفی که در قانون شهرداری ها پیش بینی شده، همین مورد است که در تبصره ۴ ماده ۲ اشاره می کند شهرداری باید محل های مناسبی را برای تخلیه زباله و نخاله مشخص کند.
شهروندان در رابطه با اینگونه تخلفات اگر به شهرداری منطقه مراجعه کنند، معاونت خدمات شهری منطقه ابتدا تذکرهای لازم را به فرد خاطی ابلاغ و سپس طبق مقررات برخورد خواهند کرد تا شهری زیبا داشته باشیم.
مشکل عمده شهروندان این است که اطلاعی از قوانین شهرداری ندارند، چه باید کرد؟
اطلاع از قوانین و مقررات شهرداری هم برای کارشناسان و مدیران شهرداری لازم است و هم برای مردم، در این راستا اداره امور حقوقی شهرداری اصفهان به کمک دستگاه قضایی کلاس هایی را برای کارمندان اداره حقوقی و مدیران و پرسنل مناطق برگزار کرده تا با قوانین آشنا شوند پنجشنبه هر هفته با دعوت از کارشناسان دادگستری قوانین و مقررات حقوقی شهرداری را مرور می کنیم تا مبادا حقوق شهروندان تضییع شود.
در این اداره بخشی داریم تحت عنوان چاپ و تدوین قوانین ایجاد شده که قوانین و مقررات حقوقی را استخراج و در اختیار همکاران قرار می دهند.
هر هفته نیز صفحه ای از روزنامه اصفهان زیبا با عنوان آنچه مردم باید درباره شهرداری ها بدانند به چاپ می رسانیم تا قوانین به اطلاع شهروندان برسد.