قرمزه نخودچی؛ غذای سنتی اصفهان
قرمزه نخودچی از نمونه غذاهای سنتی و قدیمی در اصفهان میباشد که در حال حاضر کمتر پخت میشود.
وب سایت سرآشپز پاپیون: قرمزه نخودچی از نمونه غذاهای سنتی و قدیمی در اصفهان میباشد که در حال حاضر کمتر پخت میشود.
مواد لازم:
- پیاز متوسط رنده شده برای داخل کوفته ۱ عدد
- پیاز متوسط خرد شده ۱ عدد
- آب ۵ پیمانه
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
- نعنا خشک ۲ قاشق مربا خوری
- زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- آرد نخودچی ۱ پیمانه
- گوشت گوسفند چرخ شده و بدون چربی ۱۳۰ گرم
طرز تهیه
- در یک کاسه بزرگ گوشت چرخ شده، آرد نخودچی، پیاز رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه و ۱ قاشق از نعناع را با یکدیگر مخلوط کنید.
- 1 پیمانه سرخالی از آب را آرام آرام به مخلوط گوشت افزوده و با دست ورز دهید تا وقتی بدست نچسبد.
- از مایه گوشت به اندازه گردو برداشته و گرد کرده، در بشقابی با فاصله بچینید و کنار بگذارید.
- در قابلمه متوسطی پیاز خرد شده را با کمی روغن ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا نرم شود، سپس کمی زردچوبه، فلفل، نمک، مابقی نعناع و رب گوجه فرنگی را افزوده و مقداری تفت دهید، آب را افزوده و اجازه دهید بجوش آید.
- قرمزه های آماده شده را آرام داخل آب جوش انداخته و بدون در به مدت ۲ دقیقه بجوشانید، سپس درب قابلمه را گذاشته و حرارت را ملایمتر کنید و اجازه دهید به مدت نیم ساعت یا کمی بیشتر قرمزه ها پخته شوند.
- قرمزه نخودچی را داخل ظرف مورد نظر کشیده و همراه با ترشی لیته و نان تازه سرو نمایید.
سایر نکات:
- قرمزه نخودچی بایستی بدون چربی باشد تا از وا رفتن قرمزه ها جلوگیری شود.
- در صورتی که نمیتوانید گوشت قرمز مصرف کنید، گوشت چرخ شده مرغ را جایگزین آن کنید.