آموزش کاشت فندق و پرورش فندق در منزل

فندق از درختچه های کم ارتفاع است که در مناطقی با شرایط آب و هوایی مساعد قابل رویش است. شیوه کاشت فندق دارای اصولی است که در این مطلب با آن آشنا خواهید شد.

فندق از درختچه های کم ارتفاع است که در مناطقی با شرایط آب و هوایی مساعد قابل رویش است. شیوه کاشت فندق دارای اصولی است که در این مطلب با آن آشنا خواهید شد.
درخت فندق در خاک های مختلف قابل کشت می باشد اما به طور کلی در خاک های عمیق و نیمه عمیق دارای رشدی بهتر خواهد بود. از خاک های مناسب برای کاشت فندق خاک رسی، رسوبی و شنی است همچنین استفاده از خاک های سبک نیز برای این کار مناسب است. همچنین باید توجه داشت که ph خاک مورد استفاده باید ۶ باشد که بسته به نوع خاک متغیر خواهد بود.
نحوه کاشت فندق:
کشت فندق به لحاظ اقتصادی دارای اهمیت بالایی است و در کشت آن باید به شرایط آب و هوایی و منطقه ای توجه کرد. بالا بودن یا پایین بودن دما در منطقه زیر کشت می تواند آسیبی زیادی را به درختان وارد کند زیرا این درختچه در شرایط آب و هوایی مساعد قابل رشد است.

  • نحوه کاشت فندق بر حسب دسته های مختلف دیررس و زودرس تقسیم می شود و بر همین اساس است که کاشت این گونه از درخت فندق متفاوت خواهد بود. اگر این درختان از نوع زودرس و زود گل باشند باید در زمان استراحت دچار یخبندان نشوند. اما اگر این درختان دیر رس باشند خطر یخبندان وجود نخواهد داشت.
برای کاشتن درخت فندق بهتر است از روش کاشت درختچه استفاده کنید زیرا کاشتن فندق به شیوه بوته ای ممکن است شما را به نتایج دلخواه نرساند. کاشتن بوته این گیاه ممکن است دیررس باشد و دارای ریشه هایی ضعیف باشد که به ثمر ننشیند.
در روش بوته ای مرکز بوته دچار ضعف است و نمی تواند به خوبی رشد کند و باید در کاشت توجه داشته باشید که فاصله کاشت ۶ متر باشد.
رطوبت از عوامل تاثیرگذار و مهم در رشد درخت فندق است و در فصل هایی از سال می توان از کشت دیمی برای آن استفاده کرد برای درختانی که از ریشه های ضعیفی برخوردار هستند می توان از آبیاری در تمام فصول سال استفاده کرد.
قبل از کاشت باید خاک را به میزان کافی زهکشی کنید که دارای خاکی حاصلخیزتر باشید. اما برای کاشت این محصول از دو روش کاشت بذر تکثیر کردن به روش های گوناگون استفاده می شود.
اگر قصد دارید تا این درخت را به شیوه بذری بکارید می توانید با تهیه بذر از محصولات سال گذشته نیز این کار را انجام دهید و به نحوی این درخت را بکارید که در پایان شهریور برداشت داشته باشید.
اگر می خواهید از شیوه های مختلف تکثیر برای کاشت فندق استفاده کنید باید از شیوه های قلمه زنی، پیوند زدن، خوابانیدن و بافتی استفاده کنید.
نکات مراقبتی:
هر درخت و گیاهی بعد از کاشت باید مراحل مراقبتی مختلفی را طی کند که از جمله این مراحل می توان به هرس کردن، آبیاری و دفع آفات می توان اشاره کرد.
منبع : آرگا
ارسال نظر