آیا مصرف سیر در پیشگیری و درمان کرونا تاثیری دارد؟

رئیس دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تأثیر مصرف سیر در پیشگیری و درمان کرونا هنوز اثبات نشده است.

مهدی یوسفی رئیس دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اثرات مصرف سیر در منابع طب سنتی ایران و مطالعات جدید در درمان بیماری‌های عفونی و داخلی و نیز رفع مشکلاتی همچون بیماری‌های عصبی، درد مفاصل، دستگاه گوارش، سیستم ادراری تناسلی، افزایش جریان خون قاعدگی در بانوان و بحث تقویت قوای عمومی و ایمنی بدن به صراحت عنوان شده است.

او افزود: مصرف سیر در مطالعات طب رایج به ویژه اثرات آنتی بیوتیکی «ضدباکتری، ضدویروسی، ضدقارچی» عمدتاً در مطالعات سلولی و آزمایشگاهی نتیجه مثبت داشته، اما هنوز روی انسان‌ها مطالعات به قدر کافی انجام نشده است؛ لذا نمی‌توان در خصوص اثربخشی آن در انسان نظر قاطع داد.

رئیس دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رابطه با اثربخشی مصرف سیر در پیشگیری و درمان کرونا ، ادامه داد: تأثیر مصرف سیر در پیشگیری و درمان کرونا هنوز اثبات نشده است و با وجود ارائه برخی مستندات در برخی مطالعات، اما هنوز تأیید سازمان بهداشت جهانی را درپی نداشته است.



یوسفی بیان کرد: از جمله آثار مفید مصرف سیر می‌توان از رقیق‌شدن خون و کمک به ترقیق ترشحات و ضدعفونی ریه نام برد، اما تا زمانی که اثبات نشده نمی‌توان آن را برای همه بیماران تجویز کرد چراکه مصرف سیر خام حتی در افراد سالم نیز ممکن است با بروز عوارضی همچون سر درد، ضعف بینایی، تنگی نفس، بثورات جلدی و آفت، همراه باشد، به‌خصوص در دوره بحران کرونا نباید با قاطعیت بگوییم که موجب پیشگیری و درمان می‌شود.

او تصریح کرد: سیر به اشکال مختلف قابل استفاده است از جمله به صورت خام، پخته، سیر ‌ترشی، و سکنجبین سیر و... و یا پختن آن در شیر در حرارت ملایم، گرچه معتقدیم که اثرات سیر به ویژه آثار آنتی بیوتیکی آن در شکل خام بیشتر از پخته آن است.
ارسال نظر