آموزش بافت نخودی
در این مطلب آموزش بافت نخودی یکی از بافت های پرکاربرد و زیبا، در عین حال ساده را ارائه داده ایم، امیدواریم مورد توجه و پسند شما علاقه مندان به این هنر قرار بگیرد.
بافت ها نیز به نوبه ی خود سهم مهمی در پوشاک برعهده دارد، بافت مدل نخودی کی از این تنوع می باشد که برای بسیاری از پوشاک از جمله سجاف های شال و کلاه، دامن، یقه و خود لباس و … مورد استفاده قرار می گیرد، در این مطلب آرگا آموزش بافت نخودی، این بافت محبوب و پرکاربرد را برای شما ارمغان آورده است.
همانطور که گفته شد این نوع بافت یکی از بافت های زیبا، شیک و در عین حال کاربردی با نقش تاثیر گذار می باشد، از این بافت در تهیه سجاف برای بسیاری از پوشاک از جمله سجاف یقه لباس، سجاف دامن، سجاف شال و کلاه و … بهره گرفته می شود، از این بافت می توان برای بافت تاپ های گوناگون نیز استفاده کرد که نتیجه ای بسیار زیبا و دلچسب را به بار می آورد، و اما آموزش بافت نخودی که در این مطلب شما عزیزان و خوش سلیقه ها در صورت همراهی با آشنا می شوید، لازم به توضیح است که پیش از شروع به این بافت باید به مهارت هایی مانند سر انداختن، بافت زیر و رو، و همچنین کور کردن آشنایی و تسلط داشته باشید.
روش سر انداختن
کاموای مورد نظر را گره زده و بر روی میل بیندازید؛ سپس نخ رو به دور شست خود پیچانده و به وسیله ی میل آن را بردارید.دوباره نخ را اطراف شست پیچانده و میل را از طرف چپ نخ عبور داده و حلقه را برداشته بر روی میل بندازید.
در نهایت نخ را کشیده و به همین ترتیب هر تعداد حلقه که لازم دارید، می توانید سر بیاندازید.
آموزش بافت نخودی
۲۰ دانه حلقه سر می اندازید.سپس تمامی رج اول را تا انتها می بافید.
در رج دومی؛ ۳ دانه ی نخست را با یکدیگر یکی کرده و از آن خارج می سازید، از زیر نیز ۱ دانه را به ۳ دانه تبدیل نموده و به همین ترتیب ادامه می دهید؛ یعنی پس از سه دانه یکی کردن، (۱ دانه به زیر و ۱ دانه ژته و ۱ دانه به زیر ) خارج ساخته، می بافیم و به این ترتیب زیاد می کنیم.
ژته: در حقیقت زیاد کردن دانه در حال بافت می باشد.
در این رج (ردیف) همه ی دانه ها تا آخر به رو بافته می گردند.پس از این رج، در ردیف بعدی ۱ دانه را به ۳ دانه تبدل نموده و ۳ دانه را با یکدیگر یکی کرده و به ۱ دانه تبدیل می شود.
آموزش کور کردن
برخلاف بقیه ردیف ها اولین دانه ی این ردیف بافته می شود، به این صورت که ابتدا از همین دانه شروع کرده، با آن میل دیگر ۲ دانه را با یکدیگر گرفته و از قسمت زیر ببافید، یعنی دو دانه را یکی کنید.سپس در مرحله ی بعدی دانه ی بافته شده را از روی میل طرف راست بر روی میل اصلی انتقال داده و مجددا به روش قبل ۲ دانه را گرفته و از زیر می بافید.
به همین روش ادامه دهید تا در پایان فقط ۱ دانه برای شما باقی مانده، سپس آن را بکشید تا حلقه ی دانه ی باقیمانده بزرگ شود.
۱۰ سانتی متر از کاموا را نگه داشته و مابقی را ببرید.
در آخر کاموا را از داخل آخرین دانه عبور داده و محکم بکشید تا دانه محکم و ثابت شود.