۴۰ درصد ایرانی‌ها پوکی استخوان دارند/ ابتلای ۱۱ درصد جمعیت کشور به دیابت

رئیس سیزدهمین همایش بین‌المللی غدد درون ریز و متابولیسم گفت: بیش از ۴۰ درصد ایرانیان پوکی استخوان دارند که در ۱۰ تا ۱۵ درصد موارد منجر به شکستگی و بی‌حرکتی می‌شود.

۴۰ درصد ایرانی‌ها پوکی استخوان دارند/ ابتلای ۱۱ درصد جمعیت کشور به دیابت

فریدون عزیزی روز چهارشنبه در مراسم گشایش مجازی سیزدهمین همایش بین المللی غدد و متابولیسم گفت: بیش از 40 درصد ایرانیان پوکی استخوان دارند که در 10 تا 15 درصد موارد منجر به شکستگی و بی‌حرکتی می‌شود.
وی افزود: پوکی استخوان به معنی کاهش تراکم استخوان است که به دنبال آن قدرت و استحکام استخوان کم شده و تحت این شرایط استخوان در معرض آسیب و شکستگی قرار می‌گیرد.
وی اظهار داشت: پوکی استخوان معمولا به تدریج پیشرفت می‌کند و در ابتدا، هیچ علامتی از خود بروز نمی‌دهد تا وقتی که شکستگی ایجاد شود. این بیماری می‌تواند در هر استخوانی از بدن ایجاد شود و شکستگی ناشی از آن، دراستخوان‌های ستون مهره‌ها، لگن و ران بیشتر دیده می‌شود.
عزیزی با بیان اینکه زنان بعد از یائسگی بیشتر در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار می گیرند، تصریح کرد: نداشتن تحرک بدنی مناسب و کافی، کمبود مواد معدنی مانند کلسیم، پروتئین و ویتامین دی و بیماری‌هایی مانند پرکاری تیروئید، دیابت در بروز پوکی استخوان نقش دارند.
رئیس مرکز غدد و متابولیسم کشور ادامه داد: در رژیم‌های غذایی نامناسب افراد دچار کمبود مواد معدنی می شوند و بدن این کمبودها را از بافت‌های استخوانی تامین می‌کند و این روند، در طول زمان باعث فقر استخوان‌ها و در نتیجه پوکی استخوان خواهد شد.
11 درصد جمعیت ایران دیابت دارند
به گفته عزیزی، دیابت از بیماری‌های قرن 21 به شمار می روند و اکنون 11 درصد جمعیت کشور دچار دیابت بوده و به عبارتی دیگر در افراد بالای 60 سال از سه نفر، 2 نفر به این بیماری مبتلا هستند.
وی افزود: درصد ابتلا به تیروئید پرکار و کم کار نیز در میان مردم افزایش یافته و این بیماری به علت عدم شیوه زندگی سالم باعث شده شیوع این بیماری رو به افزایش باشد.
کرونا چاقی را افزایش داد
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: چاقی نیز رو به افزایش است و کرونا در طی دو سال اخیر این بیماری را تشدید کرده است، این عارضه در کودکان به دلیل کم تحرکی و نداشتن فعالیت بدنی مناسب رو به گسترش است.
عزیزی خاطرنشان کرد: مصرف زیاد غذاهای آماده فست و فود باعث افزایش روند چاق شدن افراد به ویژه چاقی شکمی شده که می تواند باعث بروز بیماری‌های غیرواگیر مانند قلبی و عروقی و دیابت شود.
به گفته وی همایش بین المللی غدد و متابولیسم در روزهای 19 تا 21 آبان به صورت آنلاین با حضور اساتید برجسته از کشورهای اروپایی و آمریکایی برگزار می‌شود و این کنگره با بررسی دستاوردهای روز درمانی اختلالات آندوکرین به ویژه در زمینه تیروئید، بارداری، دیابت و چاقی است که در ارتقای دانش پزشکان و ارتقای کیفیت مراقبت از بیماران قطعا موثر و حائز اهمیت خواهد بود.
سیستم اندوکرین از شبکه‌ای از غدد در بدن تشکیل شده که هورمون مورد نیاز برای تعامل سلول‌ ها را تولید می‌ کنند. این غدد تقریبا مسولیت تمام سلول، اندام و عملکردهای بدن را برعهده دارند، اگر سیستم اندوکرین سالم نباشد، افراد هنگام بلوغ، بارداری یا کنترل اضطراب به مشکل برمی خورند و همچنین ممکن است سریعا چاق شوند، استخوان‌هایتان ضعیف شود یا انرژی پایینی داشته باشند.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار