طبع شلیل گرمه یا سرد با فواید و مضرات آن

اطلاعاتی از طبع و مصلح شلیل ، خواص آن برای کودکان، پوست صورت، کبد چرب، اسپرم و...را به همراه مضرات، کالری و ارزش غذایی آورده ایم.

طبع شلیل گرمه یا سرد با فواید و مضرات آن

شلیل(Nectar) یک میوه بسیار خوش طعم و خوش رنگ تابستانی است که  منبع عالی از بتاکاروتن، پتاسیم، ویتامین ث و مواد مغذی دیگر است.در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا اطلاعاتی از فواید و مضرات شلیل را در اختیار شما قرار دهیم و به سوالات شما پاسخ می دهیم.

طبع شلیل گرمه یا سرد؟

در پاسخ به سوالاتی چون طبع شلیل گرمه یا سرد، طبع شلیل سرد است، طبع شلیل گرم است، و... باید بگوییم که طبع شلیل در طب سنتی سرد و تر است و مناسب افراد گرم مزاج است.

مصلح شلیل 

مصلح‌ شلیل عبارتند از: روغن زیتون، زیره، عسل و زنیان.

شلیل  (5)

خواص شلیل چیست؟

  1. از خواص شلیل در بارداری می توان برای رشد و تکامل جنین و افزایش سطح انرژی بدن استفاده کرد زیرا منبع فیبر، ویتامین C و پتاسیم است.

  2. خواص شلیل برای کودکان باعث تقویت سیستم ایمنی بدن  می شود زیرا حاوی ویتامین‌های A و C است.

  3. از خواص شلیل برای پوست صورت می توان به جوان سازی پوست و رفع چین و چروک اشاره کرد زیرا این میوه خوشمزه حاوی ویتامین سی است که می‌تواند موجب افزایش تولید کلاژن شود.

  4.  از خواص شلیل برای اسپرم و افزایش میل جنسی استفاده می شود زیرا حاوی مقادیر غنی از انواع ویتامین ها و مواد مغذی است.

  5. درباره خواص شلیل برای کبد چرب بهتر است با پزشک خودتان مشورت کنید.

  6.  از خواص شلیل خشک می توان برای حفظ سلامت پوست و محافظت از چشم‌ها در برابر عفونت استفاده کرد زیرا منبعی غنی از بتا کاروتن است.

  7. مصرف شلیل باعث تقویت موی سر شده و از ریزش مو جلوگیری می کند.

  8. فیبر موجود در شلیل باعث بهبود هضم غذا می شود و به بهبود حرکات روده کمک و برای درمان بیماری یبوست مفید است.

  9. مصرف شلیل رای جلوگیری از کم‌خونی توصیه می شود زیرا آهن موجود در این میوه به تولید گلبول‌های قرمز خون کمک می کند و ویتامین سی آن به افزایش جذب آهن.

  10.  بتاکاروتن و لوتئین موجود در شلیل برای تقویت چشم و درمان برخی بیماری‌ مانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولا موثر است.

  11. فیبر و پتاسیم موجود در شلیل باعث پمپاژ بهتر قلب می شود و خطر بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. همچینن فلاونوئیدهای موجود در این میوه باعث کاهش تجمع پلاک‌ها شده و از بیماری آترواسکلروز جلوگیری می کند.

  12. بر اساس یک مطالعه در بوستون آمریکا، مصرف شلیل دو بار در هفته می‌تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنانی که در دوران بعد از یائسگی قرار دارند، کاهش دهد.

  13. کاروتنوئید (رنگدانه‌ی زرد رنگ) و آنتوسیانین‌ (رنگدانه‌های قرمز رنگ) موجود در شلیل می توان به کاهش سرعت تکثیر سلول‌های سرطانی کمک کند.

  14. یکی از خواص شلیل، کاهش وزن است زیرا ترکیبات طبیعی موجود در آن و فیبر به التهاب و اضافه وزن مبارزه می‌کند.

  15. شلیل منبع غنی پتاسیم است و از ضعف عضلات قلب و اختلال در ریتم آن جلوگیری می کند.

  16. پتاسیم شلیل در کاهش فشار خون بالا موثر است.

  17.  فیبر شلیل باعث کاهش سطح کلسترول خون می شود.

شلیل  (2)

مضرات شلیل 

  • از مضرات شلیل برای معده می توان به بروز درد اشاره کرد.

  •  مضرات شلیل برای کودکان می تواند باعث تهوع و استفراغ شود.

  • از مضرات خوردن شلیل در بارداری در صورت مصرف بیش از اندازه آن می توان به ناراحتی معده، فشار و سوزش در قلب اشاره کرد.

  •  شلیل برای افرادی که دچار مشکلات تیروییدی هستند توصیه نمی‌شود.

  • مصرف شلیل در برخی موارد باعث بروز واکنش های آلرژیک مانند خارش دهان و گلو، تورم لب ها، پلک و صورت، تهوع، اسهال، درد معده و آبریزش بینی می شود.

  • در صورت مصرف بیش از اندازه شلیل باعث نفخ معده می شود.

  • زیاده‌روی در مصرف شلیل به دلیل این که حاوی پتاسیم است برای افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی می‌تواند مضر باشد.

شلیل  (4)

کالری شلیل 

کالری شلیل در حالت خام 44 کیلو کالری در 100 گرم می باشد.

ارزش غذایی شلیل 

جدول ارزش غذایی شلیل 

تشکیل دهنده اصلی مقدار در100 گرم
انرژی (کالری) 44 کیلوکالری
کربوهیدرات 10.55 گرم
پروتئین 1.06 گرم
چربی 0.32 گرم
آب 87.59 گرم
فیبر 1.70 گرم
قند 7.89 گرم
ویتامین های شلیل 
نام ویتامین مقدار در 100 گرم
ویتامین A 17.00 میکروگرم
ویتامین E 0.77 میلی گرم
ویتامین K 2.20 میکروگرم
ویتامین C 5.40 میلی گرم
تیامین (B1) 0.03 میلی گرم
ریبوفلاوین (B2) 0.03 میلی گرم
نیاسین (B3) 1.13 میلی گرم
کولین (B4) 6.20میلی گرم
پانتوتنیک اسید (B5) 0.19 میلی گرم
ویتامین B6 0.03 میلی گرم
فولات (B9) 5.00میکروگرم
مواد معدنی شلیل 
نام ماده معدنی مقدار در 100 گرم
کلسیم 6.00 میلی گرم
آهن 0.28 میلی گرم
منیزیم 9.00 میلی گرم
فسفر 26.00 میلی گرم
پتاسیم 201.00 میلی گرم
روی 0.17 میلی گرم
مس 0.09 میلی گرم
منگنز 0.05 میلی گرم

شلیل  (3)

شلیل چیست؟

شلیل نوعی میوه از خانواده هلو به رنگ قرمز است که پوست صاف‌ تر و بدون کرکی دارد و طعم آن شیرین تر از هلو می باشد.

انواع شلیل 

  • شلیل رفعتی

  • شلیل شمس

  • شلیل سان گلد

  • شلیل کیوتا

  • شلیل سفید

  • شلیل انجیری

  • شلیل مغان

  • شلیل فانتزیا

  • شلیل مغان

پرسش های متدوال

آیا شلیل نفاخ است؟

مصرف بیش از اندازه باعث نفخ می شود.

آیا شلیل قند دارد؟

بله در 100 گرم شلیل، حدودا 8 گرم قند است.

آیا شلیل برای سرماخوردگی خوب است؟

بله، شلیل سرشار از ویتامین C است که باعث تقویت سیستم ایمنی و مقابله با بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی می شود. 

آیا شلیل قند خون را بالا میبرد؟

بله


سخن آخر

اطلاعاتی از فواید و مضرات شلیل را به همراه طبع و مصلح آن در اختیار شما قرار گرفت.در صورتی که شما اطلاعات بیشتری از این میوه خوش رنگ تابستانی در اختیار دارید آن را در بخش کامنت‌های این مطلب حتما با ما در میان بگذارید.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار