اعتکاف امسال چه روزی است؟؛ ایام اعتکاف ۱۴۰۳

در این مطلب تاریخ دقیق روزهای اعتکاف در تقویم سال ۱۴۰۳ به شمسی، قمری و میلادی را به همراه شرایط اعتکاف را برایتان آورده ایم.

اعتکاف امسال چه روزی است؟؛ ایام اعتکاف ۱۴۰۳

 اعتکاف در شرع، التزام به توقف و درنگ در مسجد به قصد قربت است.مراسم اعتکاف یا ایام البیض به روزهای سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم هر ماه قمری گویند که به باور مسلمانان، ایام البیض ماه های رجب، شعبان و رمضان، دارای فضیلت بسیار است.

اعتکاف چیست و چگونه است؟

‌اعتکاف، به توقف سه روز یا بیشتر در مسجد به قصد قربت و عبادت با شرایط خاص را گویند. اعتکاف از عبادات مستحب می‌باشد که به واسطه نذر، عهد، قسم و مانند اینها واجب می‌شود. اعتکاف وقت معیّنی ندارد و در هر زمانی در طول سال که روزه صحیح است، اعتکاف هم صحیح است و بهترین وقت آن، ماه رمضان و افضل دهه آخر ماه رمضان است.

ایام اعتکاف ۱۴۰۳

تاریخ روزهای اعتکاف در سال ۱۴۰۳ به شمسی، قمری و میلادی عبارتند از:

تاریخ دقیق روز اول اعتکاف ۱۴۰۳

  • سه شنبه، ۲۵ دی [جدی ] ۱۴۰۳

  • Tuesday، January ۱۴، ۲۰۲۵

  • ۱۳ رجب ۱۴۴۶

تاریخ دقیق روز دوم اعتکاف ۱۴۰۳

  • چهارشنبه، ۲۶ دی ۱۴۰۳

  • January ۱۵، ۲۰۲۵

  • ۱۴ رجب ۱۴۴۶

تاریخ دقیق روز سوم اعتکاف ۱۴۰۳

  • پنج شنبه، ۲۷ دی ۱۴۰۳

  • January ۱۶، ۲۰۲۵

  • ۱۵ رجب ۱۴۴۶

170876292-700x430

شرایط اعتکاف چیست؟

برای اعتکاف زمان مخصوصی معین نشده است ولی براساس روایات، پیامبر(ص) در ماه رمضان اعتکاف می‌کرد.(کلینی، الکافی، ۱۴۰۱ق، ج۴، ص۱۷۵) امروزه در ایران سنت اعتکاف به‌ویژه در ایام البیض (روزهای ۱۳، ۱۴ و ۱۵) رجب رواج دارد.
مدت اعتکاف نزد امامیه نباید از ۳ روز کوتاه‌تر باشد و اگر اعتکاف مستحب باشد، معتکف می‌تواند آن را قطع کند مگر در پایان روز دوم که واجب است آن را ادامه دهد یعنی روزهای دیگر واجب می‌شود. 
طبق فقه امامیه، روزه از ارکان اعتکاف است و فرد در ایام اعتکاف باید روزه بگیرد. 
در مدت اعتکاف، خروج از مسجد تنها در حد پرداختن به اموری خاص مثل اقامه نماز جمعه، تشییع جنازه، اقامه شهادت و عیادت بیمار، و یا رفع نیازهای شخصی چون تهیه خوراک لازم و قضای حاجت جایز است و معتکف نباید در جایی بنشیند و تا حدی که ممکن است نباید در سایه راه برود.
در اعتکاف چند چیز از جمله مباشرت جنسی حتی در حد بوسیدن همسر، استفاده از عطر، مشاجره و جدال درباره امور دنیوی و نیز خرید و فروش، مگر برای رفع حاجت بر شخص معتکف حرام می‌شود. ارتکاب برخی از محرمات علاوه بر باطل کردن اعتکاف موجب کفاره نیز می‌گردد. 

ثبت نام اعتکاف

اعتکاف همزمان با ایام البیض ماه رجب از ۲۵تا ۲۷ دی ۱۴۰۳ (۱۳ تا ۱۵ رجب ۱۴۴۶) در مساجد برگزارکننده این مراسم عبادی در سراسر کشور برپا می گردد.ثبت نام اعتکاف ۱۴۰۳ در سایت رسمی اعتکاف itikaf.ir انجام می‌شود و دانشجویان و عموم مردم می توانند در این مراسم ثبت نام و شرکت کنند.

پرسش های متداول

اعتکاف در چه ماهی است؟

انجام اعتکاف منوط به زمان خاصی نیست اما در احادیث بهترین زمان برای اعتکاف، ماه رمضان، به ویژه دهه سوم آن ذکر شده است. در ایران، از اولین سال‌های دهه هشتاد، گرایش به اعتکاف در ماه رجب رایج شد و امروزه در در «ایّام‌البیض» یا «روزهای سپید» این ماه (روزهای ۱۳، ۱۴ و ۱۵)، مراسم اعتکاف در اکثر شهرها و مساجد برگزار می‌شود.

اعتکاف چندم رجب است؟

اعتکاف 13،14 و 15 ماه رجب است.


سخن آخر

در این مطلب ایام اعتکاف ۱۴۰۳ را به همراه شرایط و ثبت نام اعتکاف را در اختیار شما قرار دهیم.ما را از دعای خیر بی نصیب نگذارید.

ارسال نظر