پردیس سینمایی سیتی‌سنتر محل اکران فیلم‌های جشنواره فجر

به نظر می‌رسد انتخاب پردیس سینمایی سیتی‌سنتر که اساساً یک مرکز تجاری و خرید به شمار می‌آید به عنوان میزبان فیلم‌های جشنواره فجر امسال، اهدافی غیر از رشد فرهنگ و هنر اصفهان را دنبال می‌کند.

به نظر می‌رسد انتخاب پردیس سینمایی سیتی‌سنتر که اساساً یک مرکز تجاری و خرید به شمار می‌آید به عنوان میزبان فیلم‌های جشنواره فجر امسال، اهدافی غیر از رشد فرهنگ و هنر اصفهان را دنبال می‌کند.

به گزارش فارس ، در آستانه ایام دهه فجر و چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، یکی از موضوعات پربحث و البته همراه با حاشیه که هر ساله بازخوردهای جالبی به همراه دارد، جشنواره فیلم فجر است.

امسال همانند سال‌های گذشته با توافق‌های انجام‌شده، هم‌زمان با تهران، برخی آثار جشنواره فیلم فجر بر روی پرده‌های نقره‌ای نصف‌جهان به نمایش گذاشته خواهد شد؛ اتفاق مثبتی که امسال رخ داد برنامه‌ریزی زودهنگام این جشنواره بود، اتفاقی که سال‌های گذشته در روزهای منتهی به دهه فجر انجام می‌شد و حتی اصل برگزاری جشنواره در اصفهان در هاله‌ای از ابهام چند هفته زودتر تعیین تکلیف شد.

در این میان اما خبری که تعجب و اعتراض بسیاری را برانگیخته، انتخاب پردیس سینمایی سیتی‌سنتر به‌ عنوان محل اکران فیلم‌های جشنواره فجر اصفهان است که از سوی مسؤولان ارشاد به عنوان متولی اصلی برنامه هفته گذشته اعلام شد؛ این پردیس سینمایی به تازگی افتتاح شده و از امکانات متنوعی بهره‌مند است اما مساله اصلی قرارگیری آن خارج از محدوده شهر و در دل بخش خصوصی است.

پردیس سینمایی سیتی‌سنتر محل اکران فیلم‌های جشنواره فجر

در این راستا محمدعلی جعفری، معاون امور هنری و سینمایی اداره کل ارشاد خبر از انتخاب پردیس سینمایی سیتی‌سنتر به‌ عنوان تنها میزبان اکران فیلم‌های جشنواره فجر در اصفهان داد و این امر را در راستای سپردن کارها به بخش خصوصی عنوان کرد.

در حالی‌ که متولی جشنواره فیلم فجر و اکران فیلم‌های این جشنواره در استان‌ها، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است، همچنین این جشنواره در سراسر کشور یک رویداد خصوصی نبوده و به نظر می‌رسد دلیلی برای واگذاری آن به بخش خصوصی وجود ندارد.

محرومیت پردیس سینمایی ساحل به بهانه واسپاری امور به بخش خصوصی

مصطفی حسینی مدیر پردیس سینمایی ساحل ساعتی پس از اعلام تصمیم اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر انتخاب پردیس سینمایی سیتی‌سنتر به‌ عنوان میزبان نهمین دوره اکران‌های جشنواره فیلم فجر در اصفهان، در واکنش به این تصمیم اظهار داشت: پردیس سینمایی ساحل نه به خاطر واسپاری امور به بخش خصوصی، بلکه به این «بهانه» از میزبانی اکران فیلم‌های فجر محروم شده و همان‌گونه که سینما ساحل پیش از تعیین مکان اکران فیلم‌ها، برای میزبانی اعلام آمادگی کرده بود اکنون نیز بر سر حرف خود ایستاده و همچنان اعلام آمادگی می‌کند.

این تصمیم عجیب در حالی‌ گرفته اشده که مرکز شهر اصفهان علاوه بر دسترسی بسیار خوب و طبیعت زمستانی چهارباغ نصف‌جهان، سینماهای نوساز و بازسازی‌شده، دارای امکانات گوناگون و تجهیزات به‌ روزی مانند پردیس چهارباغ، پردیس ساحل، فلسطین و سپاهان دارد.

اکران فیلم های جشنواره فیلم فجر در اصفهان به دور از قلبِ شهر

به نظر می‌رسد انتخاب پردیس سینمایی سیتی سنتر یا «قلب شهر» که از نظر جغرافیایی و دسترسی مرکزیت نداشته و اساساً یک مرکز تجاری و خرید به شمار می‌آید، اهدافی غیر از رشد فرهنگ و هنر اصفهان را دنبال می‌کند.

کم‌اهمیت‌ترین شاخصه در انتخاب این مجموعه سینمایی برای اکران‌های جشنواره، رفاه، آسایش و استقبال مردم بوده است چراکه بُعد مسافت سیتی‌سنتر بسیار قابل‌توجه است و رفت و آمد علاقه‌مندان به فیلم و سینما را با مشکلات بسیاری مواجه می‌کند که مساله هزینه و زمان از مهم‌ترین آن‌هاست.

در حالی‌ که محمد پناهی‌نژاد مدیر پردیس سینمایی‌سیتی سنتر معتقد است در انتخاب این مجموعه به‌ عنوان میزبان اکران‌های جشنواره فجر اصفهان بهانه‌ای در کار نبوده و تصریح کرده است: در آخرین نشست شورای سیاست‌گذاری نهمین جشنواره فیلم فجر اصفهان که مدیر پردیس سینمایی ساحل نیز در آن حضور داشت، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان نزدیک به 10 بند را مطرح کرد و میزبانی از اکران فیلم‌های جشنواره را منوط به پذیرش این بندها دانست که بعضی از این بندها شامل تعهدات عمومی مانند تخصیص پارکینگ رایگان و پذیرایی از اصحاب رسانه و عوامل اجرایی بود که پردیس سینمایی ساحل و سیتی‌سنتر هر دو آن را پذیرفتند اما در بحث مالی و دیگر هزینه‌ها تنها پردیس سینمایی سیتی‌سنتر حاضر به انجام همه تعهدات شد و به همین سبب میزبانی از اکران فیلم‌ها به این پردیس تعلق گرفت.

بر اساس این اظهارنظر، اسپانسر شدن بخش خصوصی برای پرداخت هزینه‌های مربوط به خرید امتیاز و اکران فیلم‌های جشنواره که در سال‌های گذشته به صورت مشارکتی از سوی شهرداری اصفهان، حوزه هنری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت می‌گرفت، تنها فاکتوری است که باعث انتخاب این سالن‌های خصوصی در حاشیه شهر اصفهان شده است؛ تصمیمی که موجب تحمیل هزینه‌های تردد، افزایش مسافت و زمان دسترسی مخاطبان به سالن‌های محل اکران و نیز افزایش بار ترافیکی ورودی جنوبی اصفهان خواهد شد.

گویا تجربه سال‌های گذشته اکران فیلم‌های جشنواره فیلم فجر و همچنین برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم کودک و نوجوان در سینماهای مرکز شهر که با استقبال خوب مردم رو به رو بوده است هم در این انتخاب لحاظ نشده چرا که اختصاص یک یا چند سالن در پردیس سینمایی سیتی‌سنتر در کنار فعالیت سینماهای مرکز شهر تصمیمی منطقی‌تری به نظر می‌رسد و قطعاٌ محدود کردن دایره انتخاب مخاطبان در عرصه فرهنگ و هنر انتخاب مناسبی نخواهد بود، کما اینکه سال گذشته فیلم‌های جشنواره در دو سینما به روی پرده رفتند.

ارسال نظر