مقابله با سالمندی جمعیت، وظیفه جهادی همه حوزهها است
در راستای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، در شرکت فولاد مبارکه طراحی برنامه عملیاتی و اتخاذ راهبردی برای فرهنگسازی جمعیت و ترویج فرزندآوری در اولویت قرار گرفته و سیاستهای تشویقی متنوعی در این خصوص در حال تدوین است که امید است به کمک آنها بتوان به اهداف کلان کشور در خصوص جمعیت و خانواده دست یافت.

پایگاه خبری تحلیلی ایراسین - مهدی کفایت، معاون سرمایههای انسانی و سازماندهی فولاد مبارکه به مناسبت ۳۰ اردیبهشت روز ملی جمعیت، در یادداشتی با اشاره به اهمیت نیروی مولد و جوان بهعنوان یکی از پایههای اصلی قدرت و رشد اقتصادی-اجتماعی کشور، مقابله با سالمندی جمعیت را تکلیف شرعی و وظیفه جهادی همه حوزهها دانست. متن کامل یادداشت به شرح زیر است:
جمعیت جوان و با نشاط، تحصیلکرده و باسواد، امروز یکی از عاملهای مهم پیشرفت کشور است.
(مقام معظم رهبری)
یکی از مهمترین ارکان مؤثر بر توسعه، خلاقیت و پویایی هر کشور، جمعیت جوان و سرمایه انسانی است. نیروی مولد و جوان بهعنوان یکی از پایههای اصلی قدرت و رشد اقتصادی-اجتماعی کشورها محسوب میشود و مقابله با سالمندی جمعیت تکلیف شرعی و وظیفه جهادی همه حوزههاست.
یکی از عوامل دستیابی به جمعیت جوان در هر کشور، تشکیل خانواده و ازدواج مناسب است که سبب توانمندی انسانها و پیشرفت جامعه خواهد شد. حفظ کیان خانواده از مهمترین وظایف و مسئولیتهای زوجها و راهی برای تکامل اخلاقی، تأمین سلامت جامعه و دوام و بقای نسل است.
والدین با ایجاد بستری مناسب برای ازدواج فرزندانشان، میتوانند سبب کاهش متوسط سن ازدواج و افزایش دوره سنی مناسب برای بارداری و فرزندآوری آنها گردند. بهعنوان مثال، رفتارهای متعارف و صمیمی والدین در خانواده باعث نگرش مثبت فرزندان نسبت به امر ازدواج و تشکیل خانواده خواهد شد.
فرزندآوری با افزایش نیروی کار فعال، به رشد صنعت و اقتصاد کشور کمک میکند، درحالیکه کاهش فرزندآوری باعث کاهش نسل جوان، نیروی کار و افزایش مهاجرین کشورهای همسایه به داخل کشور خواهد شد. پیامبر اکرم (ص) میفرمایند: «خانهای که کودک در آن نباشد برکت ندارد.» با پرورش فرزندان سالم و صالح، جامعه سالم و موفقی خواهیم داشت. شایسته است خانوادهها به داشتن یک فرزند بسنده نکنند. یکی از اثرات مهم و نامطلوب پدیده تکفرزندی، به هم خوردن تدریجی ساختارهای خانواده ایرانی، مهارتهای تعاملی و اعتمادبهنفس کمتر در هنگام ورود فرزند به جامعه میگردد. همچنین، عدم توانایی تکفرزندان به رسیدگی به امور پدر و مادر سالخورده میتواند احتمال انزوای والدین در سنین پیری را افزایش دهد. تأخیر در فرزندآوری امکان تشخیص بهموقع ناباروری و درمان آن را به تعویق میاندازد؛ لذا کاهش سن ازدواج، کاهش فاصله فرزندآوری از زمان ازدواج و افزایش تعداد فرزندان از عواملی هستند که باید مورد توجه خانوادهها قرار گیرند.
در راستای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، در فولاد مبارکه نیز طراحی برنامه عملیاتی و اتخاذ راهبردی برای فرهنگسازی جمعیت و ترویج فرزندآوری در اولویت قرار گرفته و سیاستهای تشویقی متنوعی در این خصوص در حال تدوین است که امید است به کمک آنها بتوان به اهداف کلان کشور در خصوص جمعیت و خانواده دست یافت.