تاثیر شگرف احیاء بافتهای تاریخی و فرسوده بر پیکره شهر
شهردار باغبادران گفت:سالها بیتوجهی به ارزشهای کالبدی، تاریخی و هویتی بافتهای تاریخی شهر باغبادران از سوی برخی ارگانها و ادارات در امر نوسازی و بهسازی بافتهای تاریخی و ارزشمند شهر باغبادران را در مسیر نابودی کامل قرار داده است و این درحالیست که حفاظت، مرمت و بهرهبرداری از بافتهای تاریخی با توجه به شرایط فرهنگی، تاریخی و اقتصادی در این منطقه میتواند علاوه بر احیاء بافتهای تاریخی و حفظ این میراث ارزشمند، به عنوان یک ظرفیت مهم در صنعت گردشگری مورد استفاده قرار گیرد.
شهردار باغبادران گفت:سالها بیتوجهی به ارزشهای کالبدی، تاریخی و هویتی بافتهای تاریخی شهر باغبادران از سوی برخی ارگانها و ادارات در امر نوسازی و بهسازی بافتهای تاریخی و ارزشمند شهر باغبادران را در مسیر نابودی کامل قرار داده است و این درحالیست که حفاظت، مرمت و بهرهبرداری از بافتهای تاریخی با توجه به شرایط فرهنگی، تاریخی و اقتصادی در این منطقه میتواند علاوه بر احیاء بافتهای تاریخی و حفظ این میراث ارزشمند، به عنوان یک ظرفیت مهم در صنعت گردشگری مورد استفاده قرار گیرد.
اردشیر محمدی با بیان اینکه نخستین گام عملی برای بازآفرینی پایدار بافتهای فرسوده شهر باغبادران با تصویب طرح بازآفرینی شهری شهرباغبادران برداشته شد، اظهار کرد: در دنیای مدرن امروز که بسیاری از مردم به دلیل توسعه روز افزون شهرها در تو در توی لایههای شهرهای آهنی زندگی می کنند در برخی از شهرها همچون شهر باغبادران همچنان مناطقی وجود دارد که از ساختارهای قدیمی و با حفظ موقعیت اجتماعی و فرهنگی برخوردار هستند که حضور در این مناطق آرامش را برای شهروندان به ارمغان می آورد.
وی افزود: شهر ساحلی باغبادران با ساختار تاریخی خود شیوه زندگی حاوی آرامش را برای گردشگران تداعی میکند چراکه این شهر زیبا از مجموعهای از محلات اجتماعی همراه با فرهنگ غنی و مردم محور تشکیل شده است.
شهردار باغبادران تصریح کرد: البته وجود بافت فرسوده شهری و تاریخی در شهر باغبادران که دچار فرسودگی کالبدی یا عملکردی شدهاند معضلاتی را برای شهر به همراه داشته از این رو پس از انجام اقدامات کارشناسی بافت فرسوده شهر به صورت کامل شناسایی و نقشه آن تهیه و تدوین شد و در نهایت با پیگیری شهرداری ، شورای اسلامی شهر باغبادران و نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی پس از 11 سال در 19 آبان سال جاری بافت فرسوده شهری باغبادران با مساحتی بالغ بر 48.56 هکتار در سه محله باغبادران، دورباط و ملک آباد به تصویب رسید.
وی با بیان اینکه کارشناسان، بافت قدیم هر شهر را شناسنامه و هویت تاریخی آن شهر میدانند و بر حفاظت و بهسازی آن تاکید میکنند ، عنوان کرد: بافت فرسوده شهری باغبادران به لحاظ کیفیت ابنیه شامل یک هزار و ۳۰ واحد ساختمان بالای ۲۰ سال ساخت است که مصالح به کار رفته در بیشتر این ساختمان ها خشت، چوب و آجر بوده و 16.35 درصد آنها امروز دیگر حتی قابل سکونت نیستند و این مسئله سبب آسیبپذیری این ساختمانها به ویژه در برابر زلزله شده است.
محمدی با بیان اینکه احیاء بافتهای تاریخی تاثیرات قابل توجهی بر پیکره شهر دارد، خاطرنشان کرد: سالها بیتوجهی به ارزشهای کالبدی، تاریخی و هویتی بافتهای تاریخی شهر باغبادران از سوی برخی ارگانها و ادارات در امر نوسازی و بهسازی بافتهای تاریخی و ارزشمند شهر باغبادران را در مسیر نابودی کامل قرار داده است و این درحالیست که حفاظت، مرمت و بهرهبرداری از بافتهای تاریخی با توجه به شرایط فرهنگی، تاریخی و اقتصادی در این منطقه میتواند علاوه بر احیاء بافتهای تاریخی و حفظ این میراث ارزشمند، به عنوان یک ظرفیت مهم در صنعت گردشگری مورد استفاده قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه امروز تمایل و رغبت گردشگران به سمت گردشگری تاریخی افزایش یافته است، به سمتی حرکت کردیم که با مرمت، نگهداری، احیاء و معرفی آثار و ابنیه تاریخی گردشگرپذیر در بافت تاریخی شهر رونق اقتصاد شهری و اشتغالزایی را در باغبادران رقم بزنیم.
شهردار باغبادران گفت:آشنایی با فرهنگ و رسوم معنوی-هنری، افزایش حمایت از فرهنگ سنتی شهر، نمایش اصالت و هویت بومی، احیاء صنایعدستی و هنرهای سنتی، جشنها، گویشها تنها بخشی از تاثیرات احیاء بافتهای تاریخی شهری همچون باغبادران است.
وی یادآور شد: با توجه به اهمیت موضوع مدیریت شهری باغبادرن به سمت بازآفرینی بافت ناکارآمد و تاریخی شهری حرکت کرد تا با افزایش سطح رفاه عمومی شهروندان، ایجاد انگیزه برای راهاندازی مراکز اقامتی را نیز باحفظ بافتهای تاریخی شهر رقم بزنیم.
محمدی افزود: در روزگار گذشته بافت فرسوده شهر باغبادران بخش مهم شهر بودند و محل اصلی زندگی، کار و تجارت به حساب میآمدند، اما امروز با گسترش شهر و تغییر در شیوههای ساختوساز، فرسودگی برخی ساختمانها و تنگی معابر به یکی از مشکلات اصلی مدیریت شهری تبدیل شده است که آبادانی شهر را به چالش میکشند.
وی تصریح کرد: از این رو در راستای تشویق شهروندان در 24 بهمن ماه لایحه تخفیف بازآفرینی بافت ناکارآمد شهری به شورای اسلامی تقدیم شد که پس از بررسی های انجام شده تخفیف 70 درصدی برای صدور پروانه در بافت فرسوده این شهر به تصویب رسید.
شهردار باغبادران با بیان اینکه مردم در فرآیند اجرای برنامه بازآفرینی شهری نقش اصلی و کلیدی دارند، عنوان کرد: اگر میخواهیم در باز آفرینی بافتهای ناکار آمد و فرسوده شهر باغبادران موفق باشیم باید شهروندان را به مشارکت در این امر تشویق کنیم و انان نیز مدیریت شهری را در تحقق این مهم یاری رسانند تا شهری آباد و توسعه یافته داشته باشیم.