«ابوذر» سومین محور گردشگری اصفهان می‌شود / رهنان روی ریل توسعه

مدیر منطقه ۱۱ شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه پس از محورهای گردشگری چهارباغ و خاقانی، ابوذر به سومین محور گردشگری این کلان‌شهر تبدیل می‌شود، گفت: امیدواریم با ریل‌گذاری انجام شده در این منطقه تا دو سال آینده با همت مسئولان به‌ویژه شورای ششم، محرومیت از چهره این منطقه زدوده شود.

«ابوذر» سومین محور گردشگری اصفهان می‌شود / رهنان روی ریل توسعه

به گزارش خبرنگار ایمنا، اگر نیم‌نگاهی به گذشته تاریخی رهنان داشته باشیم، می‌بینیم که این دیار هزار ساله به عنوان تفرجگاه صفویان مطرح بوده است؛ شهرداری رهنان در سال ۱۳۴۰ تأسیس و در سال ۱۳۸۲ با هدف ارتقای کیفیت زندگی در این منطقه و خارج شدن از دایره محرومیت به شهر اصفهان الحاق شد و به عنوان منطقه ۱۱ شهرداری اصفهان نام گرفت.

از زمان الحاق این شهرداری، رهنانی‌ها که زمانی در حومه خمینی‌شهر قرار داشتند و پس از الحاق در حومه اصفهان و حاشیه این شهر قرار گرفتند، چشم‌انتظار تحول و آبادانی در این محدوده شهر بودند تا بر زیرساخت‌های شهری آن افزوده شود.

یکی از این زیرساخت‌ها ایجاد محور گردشگری در قلب رهنان است که دی‌ماه ۱۳۹۷ از سوی شهردار وقت منطقه ۱۱ اصفهان مطرح و بارها وعده راه‌اندازی آن داده شد اما این وعده هنوز محقق نشد. اما حسن محمدحسینی، مدیر منطقه ۱۱ شهرداری اصفهان از تخصیص ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای راه‌اندازی این محور در سال ۱۴۰۲ خبر می‌دهد و اظهار می‌کند که سال گذشته با همت معاونت منطقه و سازمان نوسازی و بهسازی و معاونت‌های عمران و شهرسازی و کمک سایر مجموعه‌ها، طراحی محور گردشگری ابوذر انجام شد تا پس از محورهای گردشگری چهارباغ و خاقانی، به سومین محور گردشگری شهر اصفهان تبدیل شود.

آنچه در ادامه می‌خوانید حاصل گفت‌وگوی خبرنگار ایمنا با حسن محمدحسینی، مدیر منطقه ۱۱ شهرداری اصفهان به‌منظور آگاهی از آخرین اقدامات انجام شده برای راه‌اندازی محور گردشگری ابوذر، آخرین وضعیت پروژه‌ها، بودجه و ساماندهی مشاغل این منطقه است.

اعتبار ۲۰ میلیارد تومانی برای محور گردشگری «ابوذر»

ایمنا: راه‌اندازی محور گردشگری ابوذر از سال‌ها قبل مطرح بود اما عملیاتی نشد؛ چه برنامه‌ای برای آن دارید؟

محمدحسینی: بعضی پروژه‌ها از جمله محور گردشگری ابوذر، سال‌ها بلاتکلیف مانده بود، البته در سال‌های قبل به‌عنوان محور گردشگری برای آن، بودجه در نظر گرفته شده بود اما هیچ اقدامی صورت نگرفت و طرحی مصوب نشد؛ سال گذشته با همت معاونت منطقه و سازمان نوسازی و بهسازی و معاونت‌های عمران و شهرسازی و کمک سایر مجموعه‌ها، طراحی محور انجام شد تا بتوانیم در سه ماهه نخست امسال محور گردشگری ابوذر شامل مراکز تجاری منطقه، ادارات و بانک‌ها به‌صورت اصولی ساماندهی شود.

برای انجام این اقدام ۲۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است تا پس از محورهای گردشگری چهارباغ و خاقانی، به سومین محور گردشگری شهر اصفهان تبدیل شود.

حمام تاریخی و مسجد جامع رهنان در مسیر محور گردشگری ابوذر قرار دارد و خیابان ابوذر از روبه‌روی این دو اثر تاریخی عبور می‌کند. مقرر شد طرح‌هایی که سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری تأیید کرده است و مدل سنتی مشابه خیابان نظر دارد، اجرا شود، لذا در حال حاضر بازسازی و احیای بازارچه قدیمی رهنان به موازات محور ابوذر در حال انجام است که این بازارچه به حمام تاریخی و مسجد جامع منتهی می‌شود.

با توجه به اینکه بافت شمال و جنوب منطقه ۱۱ فرسوده است، سرمایه‌گذاران برای بازآفرینی و احیای بافت‌های فرسوده این منطقه ورود پیدا کرده‌اند.

قطعه ایثارگران در گلستان شهدای رهنان، مطالبه ۱۰ ساله‌ای که در کمتر از ۳ ماه به سرانجام رسید

ایمنا: زمانی‌که به مدیریت منطقه ۱۱ اصفهان منصوب شدید، این منطقه را با چه شرایطی تحویل گرفتید؟

محمدحسینی: منطقه ۱۱ تا قبل از سال ۸۲ شورای اسلامی مستقل داشت و به‌عنوان شهرداری رهنان فعال بود، سپس با تصمیم شورای اسلامی شهرهای اصفهان و خمینی‌شهر، به شهر اصفهان الحاق شد و به‌عنوان شهرداری منطقه ۱۱ فعالیت خود را ادامه داد؛ از آن زمان حدود ۲۰ سال می‌گذرد و مدیران مختلفی در این کلان‌شهر و منطقه منصوب شدند و بنا بر ظرفیت‌های منطقه و توان خود، گام‌های ارزشمندی برای خدمت به مردم برداشتند.

در بدو ورود به این منطقه با نارضایتی شهروندان به‌عنوان بزرگترین سرمایه مواجه شدم که البته بسیاری از این گلایه‌ها نیز منطقی بود؛ آنها تا قبل از الحاق رهنان در حومه خمینی شهر قرار داشتند و پس از الحاق در حومه اصفهان و حاشیه این شهر قرار گرفتند.

منطقه ۱۱ نسبت به سایر مناطق اصفهان از توسعه کمتری برخوردار و تا حدی دچار عقب‌ماندگی شده بود و در بعضی از حوزه‌ها و شاخص‌های شهری از جمله سرانه فضای سبز با حدود هفت مترمربع به ازای هر شهروند، محروم مانده بود، در حالی که یک منطقه شهیدپرور است که در دوران دفاع مقدس با وجود ۲۰ هزار نفر جمعیت، بیش از ۵۰۰ شهید تقدیم نظام و انقلاب اسلامی کرده است و بیش از هزار نفر ایثارگر و جانباز، ۳۷ خانواده دارای سه تا چهار شهید و ۱۵۰ جانباز بالای ۷۰ درصد است.

به همین دلیل در ملاقات‌های اول با شهروندان منطقه با این سوال از سوی آنها مواجه بودیم که چرا وقتی در شاخص‌های ایثار و شهادت در جایگاه بالایی قرار داریم، در شاخص‌های شهری در حد مطلوب قرار نگرفته‌ایم؟

در دوره قبل بیشتر درآمدهای این منطقه صرف هزینه‌های جاری شده و اعتباری برای انجام امور عمرانی، خدماتی یا فرهنگی و دیگر حوزه‌ها هزینه نمی‌شده است؛ پروژه‌های نیمه‌تمام عمرانی بسیار زیاد بود، پروژه‌هایی که سال‌ها در بودجه ردیف اعتباری داشت اما به‌دلیل مشکلات آزادسازی یا اجرا، محقق نشده بود.

در واقع منطقه ۱۱ شهرداری اصفهان با ۶۱ میلیارد تومان بدهی و بودجه ۷۵ میلیارد تومانی به بنده تحویل داده شد وکمک‌هایی که قرار بود با عنوان محرومیت‌زدایی از طرف شهرداری مرکزی پرداخت شود، تخصیص پیدا نمی‌کرد اما در حال حاضر پس از گذشت یکسال با جهش اعتبارات، بودجه منطقه به عدد ۳۲۱ میلیارد تومان رسیده است و به همت معاونان و کارکنان منطقه و حمایت‌های شهردار اصفهان اقدامات بسیار خوبی برای توسعه و آبادانی این منطقه انجام شد و در حال حاضر بدهی‌های دوره قبل این منطقه از ۶۱ میلیارد تومان به ۴۵ میلیارد تومان رسیده است.

از آنجا که ابتدا رسیدگی به مطالبات مردمی را در اولویت قرار دادیم، با مطالبه جامعه ایثارگری منطقه ۱۱ شهرداری اصفهان درباره ایجاد قطعه ایثارگران در گلستان شهدای رهنان مواجه شدیم که در این راستا با دستور شهردار این کلان‌شهر، مطالبه ۱۰ ساله مردم رهنان در کمتر از سه ماه با احداث قطعه ایثارگران محقق شد تا افراد با درصد جانبازی بالا و به جهت احترام به شأن و منزلت پدران و مادران شهدا، آن‌ها در این قطعه به خاک سپرده شوند که در حال حاضر تعدادی از این پدران و مادران و جانبازان در این قطعه آرمیده‌اند.

«منطقه پرواز» یادواره ۵۰۰ شهید والامقام منطقه ۱۱

ایمنا: برای زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهدای این منطقه چه اقداماتی انجام شده است؟

محمدحسینی: شاخص منطقه ۱۱ «ایثار و شهادت» است، لذا برای زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهدا هر هفته با خانواده آن‌ها دیدار داریم تا درخواست آن‌ها را تا حد امکان اجابت کنیم، همچنین متحدالشکل شدن تابلوهای معابر فرعی و اصلی شهر به نام شهدا در دستور کار قرار گرفت و بر این اساس با همکاری سازمان زیباسازی شهرداری اصفهان تمام کوچه‌هایی که به نام شهدا بود، به پاس قدردانی و احترام به مقام شهدا و خانواده آن‌ها به تابلوهایی به‌شکل لاله و با تمثال شهید مزین شد.

برگزاری آئین‌های دینی، ملی و مذهبی در سطح این منطقه پررنگ شد و در مجموعه‌های فرهنگی، اقدامات شاخصی در فرهنگسراها با محوریت ایثار و شهادت انجام گرفت؛ در اقدامی دیگر، یادواره ۵۰۰ شهید والامقام با عنوان «منطقه پرواز» با هدف زنده نگه‌داشتن یاد و خاطره شهدا، تبیین رشادت و ایثارگری‌ها و نقش آن‌ها در پیروزی دفاع مقدس، یادآوری جانفشانی‌های شهیدان و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در منطقه ۱۱ اصفهان با حضور مسئولان کشوری، استانی و شهری، خانواده‌های معظم شهدا، ایثارگران و بیش از دو هزار نفر از اقشار مختلف مردم برگزار شد و از خانواده شهدا تجلیل به‌عمل آمد.

ماه مبارک رمضان آئین جز خوانی قرآن در سطح منطقه ۱۱ برگزار و در حال حاضر نیز به‌صورت هفتگی جز خوانی قرآن در منازل شهروندان این منطقه برگزار می‌شود.

با توجه به مراجعه روزانه تعدادی از ایثارگران و جانبازان برای پیگیری مشکلات خود به منطقه ۱۱ شهرداری اصفهان، بر اساس سیاست‌ها و تأکیدات شورای اسلامی و شهرداری این شهر در این دوره مدیریت شهری مبنی بر توجه به امور ایثارگران و جانبازان، یکی از کارکنان این منطقه مسئول رسیدگی به مشکلات این یادگاران دفاع مقدس شد تا ایثارگرانی که به هر دلیلی مراجعه می‌کنند، دغدغه‌ای برای رفع مشکلات خود نداشته باشند.

معتقد هستم که جانبازان، ارزش‌ها و آرمان‌های ملت و شعارهای حیات‌بخش یک جامعه را بر سر دست گرفتند و مروج فرهنگ ایثارگری شدند؛ آن‌ها مدافعان کشور و انقلاب و پشتوانه‌های محکم نظام هستند، از این رو بر گردن تمام ملت ایران حق دارند، چراکه امنیت کشور را مدیون ایثارگری‌ها و رشادت‌های جانبازان در هشت سال دفاع مقدس هستیم.

تحقق ۱۰۶ درصدی بودجه در سال گذشته

ایمنا: از وضعیت بودجه و اعتبارات منطقه بگویید.

محمدحسینی: سال ۱۴۰۰ بودجه منطقه ۱۱ شهرداری اصفهان، ۷۵ میلیارد تومان بود، این بودجه سال گذشته به ۱۱۱ میلیارد تومان رسید و امسال به ۱۸۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد؛ البته شهرداری مرکزی ۷۵ میلیارد تومان نیز به پروژه‌های محرک توسعه و برای آزادسازی عرصه فضای سبز ظهرآبادی ۶۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته است.

بودجه منطقه امسال نسبت به سال گذشته ۶۲ درصد و نسبت به دو سال قبل ۱۴۰ درصد افزایش یافت و اعتبارات مصوب منطقه از ۸.۲ میلیارد سال ۹۲ به ۱۸۰ میلیارد رسیده است؛ سال گذشته ۱۰۶ درصد بودجه منطقه محقق شد که ۷۰ درصد نقدی و ۳۰ درصد آن غیرنقدی بوده است.

افتتاح ۱۱۰ میلیارد تومان پروژه شاخص عمرانی در مسیر آبادانی

ایمنا: چه تعداد پروژه عمرانی و با چه میزان اعتبار در این منطقه انجام شده است؟

محمدحسینی: در حوزه عمرانی پروژه‌های متوقف شده یا پروژه‌هایی که به هر دلیلی اجرای آن‌ها قفل شده بود، فعال و سال گذشته ۹ پروژه شاخص عمرانی با ۱۱۰ میلیارد تومان اعتبار در این منطقه افتتاح شد؛ به‌عنوان مثال خیابان‌سازی خیابان شهدای غربی به‌طول یک کیلومتر به‌عنوان مرز شهرداری اصفهان و خمینی‌شهر که سال‌ها رها شده بود، انجام شد.

چهارراهی در خیابان امام رضا (ع) ایجاد و بهره‌برداری از فاز نخست خیابان کاتب اصفهانی به‌طول ۲۵۰ متر و عرض ۲۴ متر با هزینه عمرانی و ترافیکی ۳۰ میلیارد ریال و هزینه تملک ۲۵۰ میلیارد ریال احداث شد. همچنین زمین ورزشی چندمنظوره روباز در این منطقه با ۲۵۰۰ متر مربع زیربنا شامل زمین چمن مصنوعی و زمین چندمنظوره با ۳۵ میلیارد ریال اعتبار احداث شد که هزینه تملک آن شامل ۱۷۵ میلیارد ریال بود.

اصلاح تقاطع‌های خیابان شریف‌واقفی و احداث راست‌گرد خیابان شهدای لیمجیر به خیابان امام خمینی (ره) نیز با هزینه عمرانی چهار میلیارد ریال انجام شد.

محله‌محوری در لیمجیر ، طاحونه و زاجان

ایمنا: محله‌محوری رویکرد مدیریت شهری ششم اصفهان است، محله‌های هدف این طرح در منطقه ۱۱ کدام است؟

محمدحسینی: در راستای اجرای طرح محله‌محوری از بین هفت محله منطقه ۱۱، سال گذشته دو محله طاحونه و زاجان انتخاب شد که در مرحله نخست ۲۵ میلیارد تومان و با توجه به جابه‌جایی‌های ردیف بودجه، حدود ۲۰ میلیارد تومان در این دو محله برای آسفالت معابر، آزادسازی گلوگاه‌ها، تعیین تکلیف زمین‌های بایر رهاشده، پیاده‌روسازی، فضای سبز، زیباسازی جداره‌های محله‌ها هزینه شد؛ امسال نیز محله لیمجیر به دو محله طاحونه و زاجان اضافه شد تا اقدامات لازم در آن انجام شود.

سال گذشته طبق نظر شهروندان و بر اساس تناژ یا مترمربع به اندازه پنج سال‌ونیم کار دوره‌های قبل، برای آسفالت معابر منطقه ۱۱ اقدام و بسیاری از درخواست‌های مردمی را محقق کردیم.

از اقدامات دیگر در این منطقه، توجه به عدالت فضایی است، لذا با ارتباط خوبی که با شهروندان برقرار کردیم، به‌صورت مویرگی در جریان مشکلات آن‌ها در نقاط مختلف منطقه ۱۱ قرار گرفتیم و عزم جدی برای رفع مشکلات منطقه داریم.

احداث شهرک مبل در شمال منطقه ۱۱ اصفهان

ایمنا: سال‌ها سخن از راه‌اندازی شهرک مبل در رهنان بود اما هیچ‌گاه این هدف محقق نشد. آیا برنامه‌ای در این راستا دارید؟

محمدحسینی: تعدادی از فروشگاه‌ها و کارگاه‌های مبل به‌صورت پراکنده در سطح منطقه فعالیت می‌کنند، لذا در قسمت شمال با توجه به وجود قطعه زمینی مناسب در نظر گرفته شده است تا در صورت اصلاح کاربری آن، شهرک مبل ایجاد و اشتغال به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شود. بر اساس این طرح، جبهه اول نمایشگاه مبل و در جبهه دوم کارگاه‌های تولید مبل خواهد بود.

در حال حاضر بیشترین نمایشگاه‌های مبل در خیابان شریف فعالیت دارد که مشکلات ترافیکی زیادی برای مردم ایجاد کرده است؛ بی‌شک راه‌اندازی نمایشگاه مبل منجر به رونق بازار آن می‌شود و شهروندان و فعالان صنعت مبل جذب محل جدید خواهند شد و نمایشگاه‌ها و کارگاه‌های مبل که در حال حاضر به‌صورت پراکنده در سطح منطقه قرار دارند، در این شهرک به‌صورت متمرکز فعالیت خواهند داشت.

یکی دیگر از برندهای این منطقه، بستنی سنتی رهنان است؛ قرار بود زمینی در نظر گرفته شود تا باغ بستنی برای ارائه روش تولید و سرو این بستنی در مجاورت پارک مدافعان حرم راه‌اندازی شود، در این راستا مذاکراتی با تعدادی از سرمایه‌گذاران انجام شده است اما هنوز به جمع‌بندی نهایی نرسیده‌ایم.

در حوزه‌های ترافیکی نیز اقدامات شاخصی انجام شده و سرانه ترافیکی منطقه ۱۱ نسبت به سال قبل تا سه برابر افزایش یافته است. در سطح منطقه نسبت به بازگشایی گلوگاه‌ها و دوربرگردان‌های اقدام شد و با وجود عرض کم معابر توانستیم با اقدامات نرم‌افزاری، نصب سرعت‌گیر و اصلاح هندسی بعضی مشکلات را رفع کنیم.

میدل‌باس‌ها به خیابان‌های رهنان آمد

ایمنا: با توجه به کم بودن عرض معابر منطقه ۱۱، از اتوبوس‌های کوچک برای سرویس‌دهی به شهروندان استفاده شده است؟

محمدحسینی: یکی از دغدغه‌های شهروندان این منطقه عرض کم معابر و سرویس‌دهی نامطلوب ناوگان اتوبوسرانی بود، لذا جلسه‌ای که با مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و حومه برگزار و مقرر شد در این معابر اتوبوس‌های کوچک ( میدل‌باس‌ها ) تردد کند. با پیگیری‌های انجام شده این هدف محقق و منجر به کاهش سرفاصله زمانی تردد اتوبوس‌ها شد و این زمان به ۱۵ دقیقه رسید.

در مسیر خط دو متروی اصفهان این قول داده شده است که یک ایستگاه در خیابان کهندژ در محدوده منطقه ۱۱ شهرداری اصفهان قرار گیرد، این موضوع در طراحی مسیر پروژه مترو لحاظ شده است.

احداث پارک ظهرآبادی در ۱۴۰۳

ایمنا: ساماندهی کارگاه‌های ریخته‌گری و تعیین تکلیف کاربری محل سابق کارخانه روغن نباتی ناز به کجا رسید؟

محمدحسینی: کارگاه‌هایی که به‌عنوان مشاغل مزاحم شناخته می‌شود، رأس آن‌ها در شمال منطقه ۱۱ وجود دارد که تعداد زیادی ریخته‌گری فعال است.

یک‌سال قبل بیش از ۱۰۰ واحد ریخته‌گری در شمال این منطقه وجود داشت اما بر اساس آمارهای جدید تعداد آنها به کمتر از ۳۰ واحد رسیده است، زیرا بسیاری از آن‌ها منتقل شدند و بسیاری دیگر که امکان ادامه فعالیت نداشتند، محل فعالیت آن‌ها به کلینیک‌های خودرویی تبدیل شده است.

درباره کارخانه روغن نباتی ناز هم باید به این نکته اشاره کنم که این کارخانه سال‌ها تعطیل بود و در دوره قبل توافقی به‌صورت نیم‌بند انجام شد اما مندرجات آن اجرا نشده بود، لذا با مالک جلسه گرفتیم و امیدواریم در سال جاری کارخانه روغن نباتی تعیین تکلیف شود.

در قسمت پشت این کارخانه حدود ۸.۵ هکتار فضای کشاورزی وجود دارد که در طرح تفصیلی به‌عنوان «فضای سبز ظهرآبادی » در نظر گرفته شده است؛ از سال ۹۲ تا ۱۴۰۰ حدود ۳۸۰۰ مترمربع آن آزادسازی شده و از سال گذشته تاکنون آزادسازی حدود ۲۴ هزار مترمربع آزادسازی در حال انجام است و در صدد هستیم تا سال آینده تمام عرصه را تملک و این پارک را احداث کنیم.

اقدامات دیگری نیز در حوزه شهرسازی برای تعیین کاربری‌ها از طریق مذاکره با راه‌و شهرسازی و پیگیری در کمیسیون ماده ۵ لازم انجام شده است.

طرح خیابان کمکی امام خمینی (ره) نیز بیش از ۴۰ سال بلاتکلیف مانده است که امیدواریم با پیگیری‌های انجام شده و همکاری معاونت شهرسازی، اولویت‌بندی و اجرایی شود؛ در حوزه روابط‌عمومی و ارتباطات با شهروندان، علاوه بر دوشنبه‌ها هر روز درهای شهرداری به روی آن‌ها باز است و تاکید داریم مشکلات مردم باید در کمترین زمان رفع شود.

در حوزه فرهنگی، فرهنگسراها نیمه‌تعطیل یا غیرفعال بود که در این دوره مدیریت شهری، با محور نسل‌جوان و خانواده فعال شده است و حمایت از مجموعه‌های فرهنگی را در دستور کار قرار دادیم؛ سال گذشته تمام مساجد منطقه ۱۱ شهرداری اصفهان با استفاده از کمک‌های شهرداری برای انجام امور عمرانی، در زمینه کمک به امور مساجد سرآمد دیگر مناطق شهرداری اصفهان شد.

در راستای مدیریت همگرا که مدنظر «علی قاسم‌زاده» شهردار اصفهان است، جلسات متعددی با دانشگاه علوم پزشکی، شرکت‌های برق و مخابرات، تربیت بدنی، شهرداری خمینی‌شهر، دستگاه‌های قضائی و انتظامی برای رفع مشکلات خارج از حوزه شهرداری با محوریت شهرداری داشتیم و در این راستا بسیاری از مشکلات مردم رفع و برای تحقق مدیریت همگرا اقدامات شایسته‌ای انجام شد.

در مجموع می‌توان گفت منطقه ۱۱ شهرداری اصفهان با شتاب زیاد روی ریل توسعه قرار گرفته است که به‌طور قطع در آینده آن را با ظرفیت بالا خواهیم داشت و امیدواریم با ریل‌گذاری انجام شده تا دو سال آینده عقب‌ماندگی‌های عمرانی و خدماتی و نارضایتی شهروندان با همت مسئولان به‌ویژه شورای ششم کاهش پیدا کند و محرومیت از چهره این منطقه زدوده شود.

منبع: imna-660292

ارسال نظر