انتقاد از عدم ساخت آثار نمایشی مناسب در مورد زندگی حضرت زهرا(س)
مبلغ نوشت: یک استاد حوزه های علمیه با اشاره به فیلمهایی مانند اوشین و پزشک دهکده که در آنها خانمی الگوی صبر و عقل و درایت برای همه اهل منطقه یا حتی یک کشور میشود و این فیلم به صورت جهانی پخش میگردد، از اینکه شخصیت واقعی و حقیقی مثل حضرت زهرا(س) به جهانیان به درستی معرف نشده است، ابراز تاسف نمود.
به گزارش مبلغ در سالروز ولادت با سعادت حضرت زهرا (س) با حجت الاسلام محمدرضا شاه آبادی فرزند آیت الله نصرالله شاه آبادی در مورد مقام بانوی دو عالم مصاحبه ای کوتاه انجام داده ایم که در ادامه می آید:
حجت الاسلام شاه آبادی در انتقاد از عدم ساخت فیلمها و سریالهای مناسب در مورد حضرت زهرا(س) میگوید: یادم می اید که سالها قبل رادیو باخانمی مصاحبه کرده بود در روز ولادت حضرت زهرا ع و او اوشین که شخصیت داستانی یک فیلم خارجی که سختی های زیادی را در زندگی متحمل شده بوده را الگوی زنان معاصر معرفی کرده بود! این شاید نشان از ضعف فعالیت فرهنگی ومذهبی ما باشد چرا که میتوانستیم با فیلم وسریال و زبان روز جلوه های درخشان زندگی معصومین ع را نشان دهیم ونتوانسته ایم کما اینکه اگر این مهم انجام میشد نه تنها مردم خودمان بلکه برای همه جهان درس اموز میتواند باشد. وی با اشاره به فیلم پزشک دهکده که در آن خانمی الگوی صبر و عقل و درایت برای همه اهل منطقه هست و این فیلم بصورت جهانی پخش میگردد، از اینکه شخصیت واقعی و حقیقی مثل حضرت زهرا به جهانیان به درستی معرف نشده است، ابراز تاسف نمود.
این استاد حوزه های علمیه در ادامه در بیان فضائل حضرت زهرا(س) گفت: حضرت حسن (علیهالسّلام) و حضرت حسین (علیهالسّلام) بیمار شدند. پیامبر گرامی (صلی الله وعلیه وآله) با جمعی از یارانشان به عیادت دو نوه و دو نور دیدۀ خود آمدند. در آن دیدار، رسول خدا (صلی الله وعلیه وآله) به حضرت امیر (علیهالسّلام) فرمودند:
«علی جان! اگر برای شفا یافتن و بهبودی فرزندانت میتوانستی نذری کنی، خدا از سر مهر و کرامت آنان را سلامت ارزانی میداشت»
امیرالمؤمنین (علیهالسّلام) در همان لحظه با خدایش عهد بست و نذر نمود که اگر دو فرزندش سلامتی یابند سه روز روزه بدارد. از پی حضرت علی ، حضرت زهرا نیز نذر کرد و آن گاه «فضه» خادمۀ ایشان همان نذر را نمود. طبق بعضی از روایات امام حسن و امام حسین نیز نذر کردند که روزه بگیرند.
چیزی نگذشت که هر دو شفا یافتند و خانوادۀ امام علی (علیهالسّلام) برای وفای به نذر آماده شد؛ اما در خانه غذایی برای روزه داری یافت نمیشد. امام علی (علیهالسّلام) سه صاع جو تهیه نمود. [۱] حضرت زهرا (علیها سلام)، یک سوم آن را آرد کرد و نان پخت. هنگام افطار، مسکینی بر در خانه آمد و گفت: «السلام علیکم اهل بیت محمد… » سلام بر شما ای خاندان محمد! مستمندی از مستمندان مسلمین هستم. غذایی به من بدهید. خداوند به شما از غذاهای بهشتی مرحمت کند».
آنها همگی مسکین را بر خود مقدم داشتند و سهم خود را به او دادند در حالی که چیزی جز آب نداشتند. روز دوم را هم چنان روزه گرفتند. موقع افطار وقتی که نان جو را برای غذا آماده کرده بودند، یتیمی بر در خانه آمد. این بار نیز ایثار کردند و غذای خود را به او دادند و بار دیگر با آب افطار کردند. روز بعد را نیز روزه گرفتند. به هنگام غروب اسیری بر در خانه آمد. باز سهم غذای خود را به او دادند. پس از انجام نذر هنگامی که صبح شد حضرت امیر در حالی که دست دو پسر بزرگوارش را گرفته بود به خدمت پیامبر اکرم رسید. هنگامی که پیامبر آنها را مشاهده کردند، دیدند از شدت گرسنگی میلرزند. پیامبر اشک ریختند و فرمود:
«این حالی را که در شما میبینم برای من بسیار گران است»
سپس برخاستند و با آنها حرکت کردند. هنگامی که وارد خانۀ حضرت زهرا شدند ایشان را در محراب عبادت دیدند در حالی که از شدت گرسنگی ضعیف شده و چشمهایش به گودی نشسته بود. پیامبر گرامی اندوهگین شدند. در همین هنگام جبرئیل امین نازل شد و گفت:
«ای محمد این سوره را بگیر. خداوند با چنین خاندانی به تو تهنیت میگوید» سپس سوره «هل اتی» (انسان یا دهر) را بر او خواند»
حفظ راز خانه علی(ع) از پیامبر(ص)!
شما ببینید خانه حضرت زهرا باخانه پیامبر یک دیوار فاصله دارد ولی انچنان حضرت زهرا این خانه را مدیریت میکند که پیامبر خدا را که در همسایگی نزدیکشان هستند از وضع موجودشان مطلع نمیسازند و بجهت حفظ حرمت شوهر آنچنان راز نگهدار است که ایشان باخبر نمیشوند تا اینکه خودشان مراجعهدمیکنند واز رنگ رخساره اطفال میفهمند که اینها دراین چند روز از طعام محروم بوده اند. زن مسلمان باید سر نگهدار همسر خویش باشد این یکی از درسهایی است که حضرت به ما میفهمانند
صحبتهای حضرت زهرا و امام علی در آخرین ساعات عمر
کلام دوم را در آخرین ساعت های عمر، حضرت زهرا فرمود: امیرالمؤمنین و زهرا در آخرین ساعت ها با هم خلوت کردند. و قال: اوصینی بما احببت. قالت: یا ابن عم ما عهدتنی کاذبة و لا خائنة و لا خلفتک منذ عاشرتنی. فقال علیه السلام: معاذ اللَّه انت اعلم باللَّه وابرّ واتقی و اکرم و اشدّ خوفاً من اللَّه من ان اوبّخک بمخالفتی، قد عزّ علیّ مفارقتک [بحار ج ۴۳ ص ۹۱.] یعنی: زهرا در آخرین ساعت های وداع به امیرالمؤمنین گفت: پسر عمو! در طول عمر هرگز به تو دروغ نگفتم و خیانت نکردم و هیچگاه با تو مخالفت ننمودم. امیرالمؤمنین در پاسخ فرمود: آری ای دختر پیامبر! معاذ اللَّه که تو خلافی را مرتکب شده باشی. مرتبه خداشناسی و نیکوکاری و تقوا و خداترسی تو بالاتر از آن است که با من مخالفت کرده باشی. مفارقت از تو بسیار بر من سخت است.
دیگر اینکه هیچگاه حضرت زهرا سخن و خواسته ای را مطرح نکردند که موجب ناراحتی شوهر گردد در دفاع از امیرالمومنین مرارتهای فراوانی دیدند و مورد هجوم وضرب قرارگرفتند ولی آنرا برای همسر بازگو نکردند و سعی در مخفی نمودن آن داشتند. وصیت آن حضرت به غسلشان در تاریکی شب شاید بدین جهت بود که امیرالمومنین آثار ضرب وجرح بدن فاطمه را نبینند و متاثر نشوند. نقل شده است حضرت درهنگام غسل ناگاه باصدای بلند گریه کردند و در پاسخ به جوی شدن علت فرموند متوجه ورم بازوی فاطمه شدم.
پس زن مسلمانی که الگویش فاطمه ع باشد: رازنگهدار شوهراست، کمک کارشوهراست، موجب ارامش شوهراست، هیچگاه امری که موجبات ناراحتی اورا فراهم کند بیان نمیکند و حتی ودر بیان وصیتش شرم دارد و بیان میکند که من انرا نوشته ام و پس از درگذشتم آنرا بخوان!
رفتاری که فاطمه(س) از مادرش خدیجه (س) آموخت
این نشان از تربیت الهی حضرت زهرا و تربیتی است که پدر ومادر درحق فرزند خویش نموده اند پدری چون پیامبر و مادری چون خدیجه که با اینکه تمام ثروت خویش را دراختیار پیامبر گذارد، وقتی که در بستر بیماری پیامبر عیادتش نمود گفت وصیتی دارم که به دخترم فاطمه گفته ام پس از مرگم از او سوال کنید که پیامبر از فاطمه سوال کردند مادرت چه وصیت کرده؟ پاسخ داد او گفت من از قبر در هراسم دوست دارم پیامبر مرا در لباس خویش کفن نماید و من شرم دارم به ایشان بگویم! که وقتی پیامبر فهمیدند اشک ریختند و در آن هنگام جبرییل نازل شد و از جانب خدا پیام اورد که خدیجه هرچه داشت در راه ما داد وما اولی به کفن خدیجه هستیم و از جانب حق تعالی برایش کفن آورد. خب این رفتار را حضرت زهرا از مادرش دیده است و این رفتار را با همسرش دارد
منبع: khabaronline-1856426