چرا از نسخه های غیراصلی تلگرام استفاده نکنیم؟
نسخههای فارسی تلگرام فیلتر نشدهاند و به همین دلیل است که بسیاری از کاربران ایرانی این نسخهها را به همدیگر توصیه میکنند اما محمدجواد آذریجهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دیروز به کاربران ایرانی توصیه کرد که از نسخههای فارسی تلگرام استفاده نکنند.
نسخههای فارسی تلگرام فیلتر نشدهاند و به همین دلیل است که بسیاری از کاربران ایرانی این نسخهها را به همدیگر توصیه میکنند اما محمدجواد آذریجهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دیروز به کاربران ایرانی توصیه کرد که از نسخههای فارسی تلگرام استفاده نکنند. البته پیش از این هم پاول دوروف، مدیرعامل تلگرام در توییترش اعلام کرد که موبوگرام امنیت کافی ندارد و ایرانیها آن را نصب نکنند. با این حال فیلترنبودن نسخههای فارسی باعث شده است که آنها برای خود بساط تبلیغات گستردهای برپا کنند و جالب اینجاست که آمار نصب برخی نسخههای فارسی تلگرام به بیشتر از ٣میلیون نصب هم میرسد.
در این میان برخی اعتقاد دارند که نسخههای فارسی تلگرام به دست وزارتخانههایی مانند اطلاعات و ارشاد و... اداره میشود اما واقعیت اینجاست که مالکیت نسخههای فارسی اصلا مشخص نیست و حتی ممکن است به دست عدهای نوجوان با کمترین اطلاعات برنامهنویسی باشد! برای اینکه متوجه شوید هشدار آذری جهرمی را تا چه اندازه باید جدی بگیرید، توصیه میکنیم ادامه مطلب را بخوانید.
تلگرام فارسی دقیقا چیست؟
بیشک نام پیامرسان تلگرام این روزها برای همه کاربران فارسیزبان آشناست. پیامرسانی با بیش از بیستمیلیون کاربر در کشور ایران ٣ که روزانه میلیونها مطلب و پیام در آن تولید و منتقل میشود و عمده کاربران، آن را بهعنوان یک ابزار پیامرسان کاملا امن و مطمئن میشناسند اما داستان موبوگرام و تلگرام طلایی و تلگرام فارسی و... چیست؟
تلگرام اصلی بهعنوان یک نرمافزار متن باز ارایه شده است. این به آن معناست که تلگرام اجازه میدهد اپلیکیشنهایی با قابلیت و امکانات نرمافزار اصلی ساخته شود و هر کس فکر میکند میتواند امکانات بیشتری به تلگرام اضافه کند، این کار را انجام دهد. البته تلگرام برای این کار یک شرط دارد و آن اینکه «منبع یا سورس اپلیکیشن جدید تلگرام منتشر شود و در دسترس نسخه اصلی قرار بگیرد.» این کار برای نظارت بر امنیت دادهها و جلوگیری از سوءاستفاده است اما تلگرامهای فارسی هیچکدام این کار را انجام ندادهاند و سورسها را معرفی نکردهاند. این به آن معناست که شما به راحتی تمام اطلاعات و دادههای خود را در دست افراد ناشناس قرار میدهید و امکان هر نوع سوءاستفادهای از آن وجود دارد.
دادههایتان را چشم بسته ندهید!
میلاد نوری، برنامهنویس در اینباره به «شهروند» توضیح میدهد: نسخههای فارسی تلگرام تمام اطلاعات افراد ازجمله شماره تلفنها، عکسها و فیلمها، لوکیشن و چتهای افراد را در اختیار دارند؛ زیرا آنها به راحتی میتوانند یک نسخه از دادههای کاربرانشان را روی سرورشان ذخیره کنند.
او ادامه میدهد: به همین دلیل است که تلگرامهای فارسی ادعا میکنند میتوانند «مچگیر» باشند و حتی متنهای ارسالی و پاک شده دوستانتان را در اختیارتان قرار دهند. بنابراین استفاده از نسخههای فارسی تلگرام بسیار غیرایمن و خطرناک است.
نوری توضیح میدهد که چون ساخت اپلیکیشنهای فارسی تلگرام بسیار ساده و با کمترین اطلاعات تخصصی برنامهنویسی است ممکن است بسیاری از این نسخهها حتی به دست افراد کمسن و سال ساخته شده باشد و آنها ناخواسته اطلاعات کاربران را در معرض هک قرار دهند. با این حساب شما با استفاده از نسخههای فارسی تلگرام به راحتی شخصیترین دادههایتان را در اختیار افراد ناشناس قرار میدهید.
اینکه چرا نسخههای فارسی تلگرام فیلتر نشده است؟ پرسشی است که آذری جهرمی در پاسخ به آن گفته است که فقط نسخه اصلی تلگرام دستور دادستانی برای انسداد را داشته است. جالب است که بدانید تلگرام اصلی هم تلاش خاصی برای انسداد نسخههای فارسی ندارد و تنها به هشدار بسنده کرده است. با وجود این کاربران باید بدانند که برای اشتراک شخصیترین اطلاعاتشان بهتر است امنترین پیامرسانها را انتخاب کنند و بهسادگی دادههایشان را در اختیار هر نرمافزار ناشناخته قرار ندهند. گفتنی است تلگرام فارسی، موبوگرام، موبوگرام دوم و سوم، تلگرام فارسی تلهتاک، تلگرام نارنجی، سوپرگرام، آنگرام، تلگرام پارسی، مایگرام، تلگرام طلایی و فلگرام نام تعدادی از نسخههای غیرایمن و غیررسمی تلگرام است.
منبع: روزنامه شهروند