گرانی "ابریشم" و بازار راکد فرش دستباف در اصفهان

بازار فرش‌فروشان اصفهان که روزگاری مملو از خریدار داخلی و خارجی بود، امروز به دلیل گرانی مواد اولیه تولید فرش دستباف، از تک و تا افتاده است.

بازار فرش‌فروشان اصفهان که روزگاری مملو از خریدار داخلی و خارجی بود، امروز به دلیل گرانی مواد اولیه تولید فرش دستباف، از تک و تا افتاده است.
به گزارش تسنیم ، بازار فرش دستباف اصفهان که روزگاری مملو از خریداران هنر ایرانی بود، توریست‌های روسی، فرانسوی، انگلیسی، آلمانی، ایتالیایی و آمریکایی که برای خرید بهترین فرش‌ها با چشمانی درخشان و با دقت و ظرافت تخته‌های فرش ایرانی را بررسی می‌کردند تا بهترین اثر هنری را به‌عنوان یادگاری و یا برای تجارت و معرفی هنر فاخر این شهر هزار رنگ با خود ببرند.
حال این بازار با گذشته درخشان خود از نفس افتاده و وقتی در میان حجره‌ها قدم برمی‌داریم تنها چند حجره همچنان امیدوارانه منتظر خریداران فرش دستباف هستند و به گفته رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف اصفهان اکنون بسیاری از فروشندگان و تولیدکنندگان فرش دستباف دچار مشکلات اقتصادی شدند و تغییر شغل دادند.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف اصفهان با اشاره به وضعیت تولید و بازار این کالای با ارزش می‌گوید: متاسفانه هم اکنون تولید فرش دستباف به دلیل نبود ابریشم در رکود است و اکنون تولید فرش دستباف صرفه اقتصادی ندارد.
سعید عصاچی با توجه به بالارفتن قیمت ارز را مهمترین دلیل رکود در بازار و تولید فرش دستباف دانست و افزود: در حال حاضر ابریشم که از مواد اولیه و اصلی تولید فرش دستباف است، در بازار نایاب شده است و با توجه به اینکه ابریشم جز مواد وارداتی است، در سال 96 تعرفه واردات ابریشم 15 درصد بوده که ما به دلیل جلوگیری از قاچاق آن درخواست کم کردن تعرفه داشتیم اما متاسفانه امسال ابریشم با تعرفه 26 درصد وارد می شود.
وی تصریح کرد: همچنین واردات ابریشم در تعرفه درجه 3 قرار دارد و ارز دولتی شامل آن نمی شود و اکنون ابریشم با دلار 9000 تومانی وارد می شود و خرید آن برای تولیدکننده صرفه اقتصادی ندارد و قیمت ابریشم در سال گذشته 330 بوده اکنون یه 900 رسیده است.
گرانی مواد اولیه بیشترین دلایل کاهش صادرات
عضو هیئت رئیسه اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف اصفهان نیز در این باره در گفت‌وگو با تسنیم با بیان اینکه متاسفانه وضعیت صادرات فرش دستباف خوب نیست و هر سال نسبت به سال قبل کاهش پیدا کرده است، افزود: یکی از دلایل کاهش صادرات فرش دستباف نبود وسیله حمل و نقل پروازی است.
منوچهر طلایی تصریح کرد: برخی از صادرات فرش دستباف اصفهان از طریق تهران و فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) و شیراز به دلیل داشتن هواپیماهای بزرگ انجام می‌شود و در آمار صادراتی این شهرها قرار می‌گیرد.
وی با بیان اینکه اکنون به دلیل کاهش صادرات مشکلات زیادی برای تولیدکنندگان فرش دستباف ایجاد شده، افزود: بسیاری از تجار فرش دستباف اصفهان به دلایل مختلف کاهش صادرات تغییر شغل دادند و رکود اقتصادی در این حوزه به شدت حاکم است.
عضو هیئت رئیسه اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف اصفهان با بیان اینکه تولید برای یک کشور خوب است اما اگر فروش نداشته باشد منجر به رکود اقتصادی، بسته شدن کارگاه‌های تولیدی و بیکاری می‌شود و بیشترین دلیل نبود صادرات فرش دستباف، مشکلات بخش تولید است، تصریح کرد: یکی از مشکلات مهم بخش تولید فرش دستباف گران بودن مواد اولیه تولیدی است و از طرفی با توجه به تنوع طرح و کیفیت در فرش ماشینی و قیمت نازل آن، عملا بازار فروش فرش دستباف در داخل و خارج از کشور از بین رفته است.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف اصفهان با اشاره به کاهش 30 درصدی تولید فرش دستباف در اصفهان خاطرنشان کرد: در حال حاضر ابریشم در بازار نایاب شده است و به دلیل نبود این ماده اصلی و همچنین عدم برنامه ریزی برای فروش فرش های دستباف عملا تولید فرش راکد مانده است.
به گزارش تسنیم، حال شاید همانند قدیمی‌ها باید آستین همت بالا زد و جارو برداشت و گردوغبار رکود را از نقش و نگار فرش ایرانی و به‌ویژه اصفهان زدود تا این آینه هنرنما دوباره رخ بنماید و چشم‌ها را به ظرافت و زیبایی خود حیران کند، البته مشکلات اقتصادی پیش‌روی بافندگان و هنرمندان فرش دستباف نیازمند تدبیر هوشمندانه دولت‌مردان و بخش خصوصی است.

ارسال نظر