تسهیل دریافت مجوز بخش کشاورزی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در نشست خبری به مناسبت هفته دولت اظهار کرد: در فاصله هفته جهاد کشاورزی تا هفته دولت 260 پروژه بخش کشاورزی در تیران و کرون توسط استاندار و بهصورت همزمان به بهرهبرداری رسیدند. اعتبار هزینه شده برای اجرای این طرحها بالغبر 170 میلیارد تومان است که شامل 32/8 میلیارد تومان تسهیلات بانکی، 53/4 میلیارد تومان اعتبارات دولتی و بیش از 84 میلیارد تومان آورده شخصی است.
احمدرضا منزه: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در نشست خبری به مناسبت هفته دولت اظهار کرد: در فاصله هفته جهاد کشاورزی تا هفته دولت 260 پروژه بخش کشاورزی در تیران و کرون توسط استاندار و بهصورت همزمان به بهرهبرداری رسیدند. اعتبار هزینه شده برای اجرای این طرحها بالغبر 170 میلیارد تومان است که شامل 32/8 میلیارد تومان تسهیلات بانکی، 53/4 میلیارد تومان اعتبارات دولتی و بیش از 84 میلیارد تومان آورده شخصی است.
مهرداد مرادمند اضافه کرد: این طرحها موجب ایجاد 1106 فرصت شغلی، 2663 تثبیت اشتغال و بهرهمندی حدود 54194 خانوار شده است.
او از تسهیل شرایط دریافت مجوز خبر داد و گفت: برای سهولت فعالیت بهرهبرداران بخش کشاورزی و طی شدن مراحل قانونی، حداکثر همکاری را در نظر گرفتهایم، بنابراین از سرمایهگذاران و فعالان در این زمینه درخواست داریم بدون قانونگریزی در جهت اخذ مجوز لازم اقدام کنند.
او با اشاره به بارشهای مناسب پاییز و زمستان 97 و تداوم آن در فروردین و اردیبهشت 98 و همچنین بهبود وضعیت کشاورزی در سال زراعی جاری، تصریح کرد: ذخیره آبی زایندهرود با وجودی که در ابتدای پاییز در سطح پایینی قرار داشت، با تمهیدات صورت گرفته و انجام اقدامات کارشناسی توانستیم این کمبود را جبران کنیم و برای نخستین بار طی 10 سال اخیر شاهد جریان آب زایندهرود در فصل تابستان بودیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در ادامه به دیگر اقدامات این سازمان جهت توسعه بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: یارانهای از طرف سازمان جهاد کشاورزی در کنار یارانه دولت برای تأمین بذر مناسب با کمترین میزان کارمزد در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.
او اضافه کرد: با پیگیری جهاد کشاورزی و صنف کشاورزان و همچنین پشتیبانی مدیریت استان توانستیم توفیقات زیادی در بخش کشاورزی داشته باشیم و موفق به کسب رتبههای ممتاز کشور در تولید محصولات گیاهی و پروتئینی دامی شدهایم بهطوریکه امسال بخش عمدهای از جیره غذایی دامداریها از تولیدات داخل استان و بدون هزینههای سربار، تأمین خواهد شد.
مرادمند با اشاره به محدودیتهای اعتباری، افزود: از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی توانستیم با توسعه آبیاریهای نوین و تحتفشار از 8500 هکتار به 12000 هکتار، اکنون جز سه استان برتر کشوری باشیم.
او در پاسخ به سؤالی در خصوص التهاب در بازار مرغ و اعتراض مرغداران، اظهار کرد: مرغداران در زمان گرما با اینکه وزن طیور کاهش مییابد، اما باید به همان میزان قبل و مطابق نرخ مصوب کشور تولید کنند که این موجب اعتراض آنها شد.
او اضافه کرد: با توجه به مشکلات پیش آمده پیرو قیمتگذاری کشوری، باید قیمتگذاری به اختیار هر استان گذاشته شود تا بنا بر شرایط هر استان تصمیمگیری شود، در این صورت نه به مصرفکننده و نه تولیدکننده فشار وارد نمیشود.
مرادمند با بیان اینکه در پنج ماه نخست امسال 20 درصد میزان جوجهریزی در استان افزایش یافته است، افزود: در فصل تابستان به علت افزایش دما، جوجهریزی کاهش و وزن گیری مرغ کمتر میشود، بنابراین تولیدات روند نزولی پیدا میکند، اما این امر طبیعی است و با گذر از گرما برطرف خواهد شد. با توجه به کاهش دمای هوا میزان تولیدات مرغ در حال افزایش است و احتمال کاهش تولید وجود ندارد.
او در ادامه با بیان سیاستهای اصلی وزارت جهاد کشاورزی در اصلاح الگوی کشت و استفاده بهینه از آب در بخش کشاورزی، گفت: توسعه کشتهای گلخانهای، اعطای تسهیلات بانکی مناسب، گسترش صنایع تکمیلی، ورود خام فروشی به چرخه صنایع فراوری و کاهش ضایعات از جمله فعالیتهای انجام شده در این بخش است.
مرادمند به اهمیت اطمینان بخشی به مردم برای سلامت مواد غذایی اشاره کرد و افزود: در سطح مزارع، اطلاعرسانی وسیعی به کشاورزان شد تا سالمترین محصول با کمترین عوارض تولید شود.
او با تأکید بر طرح هویتدار کردن دامها، ادامه داد: با وجود سختی و وسعت اراضی، هویت دار شدن با پلاککوبی در قدم نخست برای دامهای سنگین و سپس دامهای سبک در حال انجام است و تاکنون 6700 راس دام سنگین و 20 هزار و 500 رأس دام سبک دارای هویت شدهاند.
او ادامه داد: بر اساس آمار، ۱۸۰ هزار نفر از بهرهبرداران بخش کشاورزی در استان اصفهان مشغول بکار هستند و با توجه به آمار خانوادههایی که اقتصاد آنها با بخش کشاورزی گره خورده است، میزان افرادی که با این بخش سروکار دارند بیش از این میزان خواهد بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان خاطرنشان کرد: قصد داریم تا با برگزاری جشنوارههای مختلف در حوزه محصولات کشاورزی، به احیای برندهای سنتی محصولات کشاورزی استان بپردازیم و از این طریق به توسعه گردشگری نیز توجه کنیم.
او ادامه داد: اطمینان بخشی به مردم برای سالم بودن مواد غذایی مصرفی آنها یکی از مهمترین اولویتهای سازمان جهاد کشاورزی استان است، در همین راستا با انجام برخی اقدامات ترویجی کشاورزان را نسبت به تولید محصولات سالمتر ترغیب کردهایم. در اغلب مواردی که بهصورت سرزده برای تستگیری از محصولات به زمینهای کشاورزی میرویم، نتایج خوبی را مشاهده میکنیم و بیشتر محصولات کشاورزی از سلامت مناسبی برخوردار هستند.