سهم بازار پهن باند استان ۱۲ درصد بالاتر از میانگین کشوری است
اختلاف 15 هزارتومانی هزینه نگهداری با درآمد خطوط
مدیر مخابرات منطقه اصفهان گفت: هزینه نگهداری یک خط تلفن ثابت در اصفهان از ۳۵ هزار تومان در ماه بالاتر است؛ این در حالی است که میزان درآمد کنونی مخابرات در حدود ۲۰ هزار تومان است.
اسماعیل قربانی در واکنش به این موضوع که مردم از اختلاف زیاد بین قبوض تلفن ثابتشان پیش و پس از افزایش تعرفهها میگویند و آن را بیشتر از تعرفههای اعلام شده میدانند، به اصفهان امروز گفت: تعرفههای مخابراتی از سال ۸۸ و پس از خصوصی شدن مخابرات افزایش پیدا نکرده بود.
او افزود: سال گذشته مبلغی با عنوان هزینه نگهداری (هزینه صوت) توسط شورای رقابت به تصویب رسید که ماهیانه برای شهر اصفهان ۱۵ هزار تومان و برای سایر شهرهای استان ۱۰ هزار تومان محاسبه میشود و مشترکان با پرداخت این مبلغ در شهر اصفهان میتوانند سه هزار و ۳۳۳ دقیقه مکالمه شهری رایگان، ۴۴۴ دقیقه مکالمه ثابت با خارج از استان و ۲۳۸ دقیقه مکالمه همراه اول داشته باشند.
قربانی گفت: اگر این توقع از مخابرات بهعنوان یک سرمایه ملی وجود دارد که پابرجا بماند و برای نیازهای آینده سرمایهگذاری کند باید درآمدها و هزینههایش متناسب باشد.
مدیر مخابرات منطقه اصفهان یکی از مهمترین چالشهای امروز مخابرات در حوزه خدمترسانی به مردم را نبود این توازن بین درآمدها و هزینهها دانست و ادامه داد: برای حل این مسئله باید حاکمیت به آن ورود کند.
او خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۵ هزار تومان از هزینه نگهداری با درآمد ما همخوانی ندارد و برای نگهداری خطوط تلفن ثابت و سرمایهگذاریهای موردنیاز، املاک و اموال خود را میفروشیم که این کار در هیچ کسبوکاری منطقی نیست.
قربانی گفت: نگهداری ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تلفن ثابت در استان با ۱۷۵ هزار پست مخابراتی و هشت هزار و ۵۰۰ کافو مخابراتی (جعبهتقسیمهای بزرگ) کار راحتی نیست و در کنار این موارد باید سالیانه دستکم بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان برای توسعه زیرساختهای مخابراتی در استان سرمایهگذاری کنیم.
ضریب نفوذ تلفن همراه در استان ۱۳۸.۸ درصد است
مدیرعامل شرکت مخابرات استان اصفهان به افزایش میزان ضریب نفوذ تلفن همراه در استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ضریب نفوذ تلفن همراه ۱۳۸.۸ درصد بوده است؛ یعنی هر نفر در استان بیش از یک خط تلفن همراه اول دارد همچنین سهم بازار پهن باند استان نسبت به سایر اپراتورها ۷۷.۷ درصد است که از 12 درصد بالاتر از میانگین کشور است.
اسماعیل قربانی با اشاره به شعار سال پیرامون «مهار تورم و رشد تولید» اظهار کرد: شرکت مخابرات بهعنوان بخشی از جامعه که در حوزه تولید تأثیرگذار است باید بتواند از ظرفیتهای ارتباطات و فناوری اطلاعات در رشد تولید استفاده کند.
قربانی افزود: بهنوعی گسترش زیرساختهای مخابراتی و ارتباطی میتواند در تحقق این شعار مؤثر باشد و از ظرفیتهای آن در راستای رشد تولید استفاده کند.او تصریح کرد: فضای مجازی یکی از ظرفیتهایی است که باید بهصورت جدی به آن توجه شود و باید تلاش کنیم تا زیرساختهای مربوط به این فضا به نحو مطلوبی در جامعه ایجاد شود.
مخابرات زیربنای وجودی عصر دیجیتال است
مدیرعامل شرکت مخابرات استان اصفهان به تغییرات صورتگرفته در حوزه دیجیتال در دو دهه اخیر در دنیا رخداده است اشاره کرد و گفت: مخابرات یا ارتباطات و فناوری اطلاعات به مفهوم کلیتر، زیربنای وجودی عصر دیجیتال است، یعنی اگر به دنبال استفاده از ظرفیتهای دیجیتالی شدن در جامعه هستیم، بهطورقطع بدون وجود ارتباطات پایدار، گسترده، توسعهپذیر، باکیفیت و با سرعتبالاتر نمیتوانیم این خواسته را در کشور ایجاد کنیم.
قربانی با بیان اینکه دو بال دیجیتالی شدن جامعه، ارتباطات یا مخابرات و فناوری اطلاعات و کاربردهای رشد این فناوری است، ادامه داد: اگر میخواهیم ارتباطات به مفهوم دیجیتالی شدن آن در حال و آینده کشور تأثیرگذار باشد باید به سمت ایجاد دسترسی آحاد جامعه به فضای مجازی با سرعتبالا حرکت کنیم.
مدیرعامل شرکت مخابرات استان اصفهان گفت: در حال حاضر خواستهای که مردم و کسبوکارها از ما مطالبه میکنند و ضرورت جامعه محسوب میشود، دسترسی آنها به اینترنت با سرعتبالا است.او خاطرنشان کرد: سال گذشته هیئتمدیره شرکت مخابرات ایران، نهضت جهادی توسعه فیبر نوری شرکت مخابرات ایران با عنوان «نجما» مصوب و اردیبهشت امسال آئین آغاز به کار آن در استان اصفهان برگزار شد.
باید دسترسی به فضای مجازی با سرعتبالا برای مردم فراهم شود
قربانی با بیان اینکه برای ورود جدی به بحث دیجیتال باید دسترسی به فضای مجازی با سرعتبالا برای مردم فراهم شود، تأکید کرد: تحقق این رؤیا با توسعه ارتباطات مبتنی بر فیبر نوری بهویژه در لایه دسترسی خواهد بود که این لایه دسترسی در حوزه مخابرات شامل کاربران خانگی، سازمانی، کسبوکارها و سایر فعالان حوزه ICT است.
وجود ۵۰۰ هزار کیلومتر تار فیبر نوری در استان
او با اشاره به اینکه در استان بالغ بر ۵۰۰ هزار کیلومتر تار فیبر نوری وجود دارد، گفت: این ظرفیت طی ۱۰ سال گذشته ایجاد شده است و در حال حاضر ۷۰۰۰ FAT، تجهیزی که قابلیت اتصال مشترک به فیبر نوری فراهم میکند در استان نصب شده است.
مدیرعامل شرکت مخابرات استان اصفهان خاطرنشان کرد: در حال حاضر در ۴۵ شهر استان سرویس اینترنت مبتنی بر فیبر نوری ارائه میشود که سرمایهگذاری آن طی شش سال گذشته انجام شده است. امیدواریم با کلنگزنی و افتتاح هر هفته یک پروژه تا پایان سال این توسعه را افزایش دهیم.
قربانی با اشاره به ایجاد زیرساختهای فیبر نوری در شهرکهای صنعتی گفت: در حال حاضر در ۳۰ شهرک صنعتی استان امکان ارائه فیبر نوری فراهم شده است و مشترکان یا صنعت در حال استفاده از این ظرفیت هستند.
۹۸ درصد از روستاهای استان دارای تلفن ثابت است
او با اشاره به ۱۰۷ هزار کیلومتر وسعت در استان اصفهان تصریح کرد: از جمعیت بالغ بر پنج میلیارد و ۴۰۰ هزار مشترک که ۶.۴ درصد از جمعیت کشور در استان اصفهان قرار دارد، تعداد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان ۹۳۱ روستا است که از این تعداد، ۹۲۱ روستا دارای تلفن ثابت است. در حال حاضر با استفاده از شبکه همراه، دسترسی روستاییان به فضای مجازی با سرعتبالا فراهم شده است و شاهد وضعیت خوبی در روستاهای استان به لحاظ ارتباطی هستیم.
مدیرعامل شرکت مخابرات استان اصفهان گفت: کل روستاهای دارای ADSL یعنی اینترنت مبتنی بر سیم مسی ۷۷۹ روستا در استان است و در روستاهای بالای ۲۰ خانوار ۶۴۲ روستا از طریق پورت پرسرعت خانگی به فضای مجازی دسترسی دارند.
اسماعیل قربانی ادامه داد: در راستای عدالت ارتباطی باید تلاش کنیم که در نقاط مختلف استان نیاز ارتباطی مردم تأمین شود.
او با بیان اینکه ۹۹ درصد روستاهای استان تحت پوشش شبکههای همراه است، خاطرنشان کرد: تعداد مراکز مخابراتی فعال در استان ۵۲۹ و تعداد نقاط حضور برای ارائه سرویس ۱,۴۴۳ نقطه است؛ یک ظرفیت زیرساختی در استان ایجاد شده که هم سرمایهگذاری عظیمی در این بخش اتفاق افتاده است و هم در نقاط مختلف استان، حضور شرکت مخابرات استان برای ارائه خدمت حس میشود و مشترک در هر ابعادی که نیاز به ارتباط داشته باشد، میتواند پاسخگوی نیاز آن باشد.
مدیرعامل شرکت مخابرات استان اصفهان با بیان اینکه دو میلیون و ۵۰۰ هزار مشترک تلفن ثابت فعال با ضریب نفوذ ۴۵.۹۸ درصد در استان وجود دارد، افزود: این شاخص در کشور ۳۴ بوده بدین معنی که اصفهان از متوسط کشور ۱۲ درصد بالاتر است، در حوزه تلفن همراه بالغ بر هفت میلیون و ۵۰۰ هزار سیمکارت همراه اول واگذار شده که تعداد فعال این سیمکارتها پنج میلیون و ۵۰۰ هزار بوده که متغیر است و ضریب نفوذ تلفن همراه ۱۳۸.۸ درصد بوده است؛ یعنی هر نفر در استان بیش از یک خط تلفن همراه اول دارد.
۹۸ درصد جادههای ارتباطی استان تحت پوشش شبکه همراه است
مدیرعامل شرکت مخابرات استان اصفهان گفت: ۹۸ درصد جادههای ارتباطی استان تحت پوشش شبکه همراه است و در نسلهای تلفن همراه بسیاری از سایتهای ما در استان با تکنولوژی فور پلاس، سرویس ارائه میدهد.
قربانی ادامه داد: یکی از شاخصهای مهم در حوزه خدمات مخابراتی سرویسهای باند پهن بوده و ۹,۵۰۰ کسبوکار دیجیتال در استان دارای پورت پر سرعت نت هستند؛ ۶۶۸ هزار مشترک ADSL در استان وجود دارد و بعد از تهران بیشترین سرویس پورت پر سرعت را در اصفهان داریم؛ در حوزه فیبر نوری تاکنون ۱۸۰ هزار ظرفیت بالقوه دسترسی مبتنی بر فیبر نوری در استان فراهم شده است که از این عدد ۸۵ هزار از آن بالفعل شده و در حال حاضر حدود ۴۰ هزار سرویس مبتنی بر فیبر نوری دایر است.
مدیرعامل شرکت مخابرات استان اصفهان اضافه کرد: سهم بازار پهن باند استان نسبت به سایر اپراتورها ۷۷.۷ درصد است که از میانگین کشور که ۶۵ بوده، ۱۲ درصد بالاتر است.