تفریح و خرید در بازار بینالمللی گل و گیاه اصفهان
فاز نخست بازار بینالمللی گل و گیاه ارغوان پایان سال ۹۹ مورد بهرهبرداری قرار میگیرد
مینا عباسپور| امروز در سلسله نشستهای «سهشنبهها با رسانه، پاسخگویی در مسیر امید» مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری اصفهان از بهرهبرداری حدود ۲۰ طرح ساماندهی مشاغل که در اولویت این سازمان قرار گرفته است سخن گفت و اشاره داشت بخشی از آنها اجراشدهاند و بخشی دیگر در مرحله انجام مطالعه قرار دارد. محمد مجیری همچنین با اشاره به کنترل بازار میوه شب عید اظهار کرد: هرسال برای کنترل بازار میوه شب عید، توزیع میوه نوروزی در راستای ستاد تنظیم بازار در بازارهای کوثر انجام میشود. امسال متولی انجام این اقدام سازمان صنعت، معدن و تجارت است و بنا داریم همچون سال گذشته در مجاورت بازارهای کوثر محلی را برای توزیع میوه نوروزی در نظر بگیریم.
مجیری با اشاره به دو پروژه بزرگ و مهم این سازمان از بازار بینالمللی گل و گیاه ارغوان سخن گفت و اظهار کرد: در جاده رضوان زمینی به مساحت 5/14 هکتار در نظر گرفته شده تا بزرگترین بازار بینالمللی گل و گیاه، بازار ماهیان زینتی، پرندگان زینتی و غیره در یک محل تفرجگاهی و خرید کالا برای شهروندان ساخته شود. فاز نخست بازار بینالمللی گل و گیاه ارغوان پایان سال ۹۹ مورد بهرهبرداری قرار میگیرد که شامل سالن شش هزار و ۴۰۰ مترمربعی گل و سرشاخه، سالن دو هزار و ۵۰۰ مترمربعی کود و سم و ابزار باغبانی، محوطهسازی و سازه بینظیر ۱۰ هزار مترمربعی برای گلهای آپارتمانی، باغ و باغچه است. او با اشاره به سازه بزرگ گل آفتابگردان در بازار بینالمللی گل و گیاه ارغوان اظهار کرد: این سازه به وسعت ۱۰ هزار مترمربع به ارتفاع ۲۶ متر ساخته و در آن سالن نمایشگاهی گل قرار میگیرد و وسط گل آفتابگردان یک رستوران به ارتفاع ۱۳ متر که زیر آن فضایی از گل و زیبایی خواهد بود، ایجاد میشود. همچنین در حال برندسازی برای مجموعه گل و گیاه ارغوان هستیم تا بتوانیم افراد توانمند در زمینه صادرات در کشور را جذب کنیم. او با بیان اینکه تاکنون ۵۰ میلیارد تومان
برای ایجاد بازار بینالمللی گل و گیاه ارغوان هزینه شده است، تصریح کرد: بر اساس برآوردهای انجامشده بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان در این پروژه هزینه خواهد شد تا مکانی تفرجگاهی و خرید برای شهروندان مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
ساخت شهرک طلا و نقره در شهرک جی
مجیری پروژه مهم دیگر را انتقال و ساماندهی کارگاههای تولیدی طلا و زیورآلات شهر اصفهان دانست و گفت: ۳۰ هکتار زمین در شهرک صنعتی جی برای شهرک طلا و جواهر اصفهان در نظر گرفته شده و تا قبل از پایان سال جاری کلنگ عملیات اجرایی پروژه به زمین زده خواهد شد. او تأکید کرد: برای راهاندازی این شهرک تجربیات چهار شهر استانبول، تایلند، ایتالیا و امارات موردمطالعه قرار گرفته است که با مشارکت بنیاد مستضعفان و جانبازان ساخته خواهد شد. مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری اصفهان با اشاره به بودجه سال جاری گفت: بودجه امسال ۱۱۳ میلیارد تومان بود که برای سال آینده با یک جهش قابلتوجه به ۲۹۰ میلیارد تومان افزایش خواهیم داد.او همچنین اظهار کرد: در شهر اصفهان ۱۲۰ هزار واحد صنفی پروانهدار و بدون پروانه فعالیت میکنند که وجود این تعداد باعث شده تعداد سفرهای صنفی در این شهر بیش از حد انتظار باشد. روزانه در شهر اصفهان سه میلیون و ۷۰۰ هزار سفر انجام میشود، یکسوم از این سفرها معادل یکمیلیون و ۲۰۰ هزار سفر صنفی است؛ بنابراین سفرهای صنفی باید مدیریت شود تا مردم بهآسانی در شهر تردد داشته باشند. بیشتر واحدهای صنفی شهر اصفهان در خیابانهای اصلی استقرار یافته است؛ به عنوان مثال نساجیهای کردآباد، موبایل فروشان میدان احمدآباد، فروشندگان تزئینات خودرو در خیابان صغیر، واحدهای خدمات خودرویی در خیابان نیرو، واحدهای عمدهفروشی خشکبار در خیابانهای ولیعصر، عبدالرزاق و جهاد و غیره باعث اخلال در تردد شهروندان شده است. همچنین هزار و ۴۰۰ کارگاه طلاسازی در بافت تاریخی شهر فعال است، گفت: بازار لوازمخانگی در کوچه یخچالها و در مجاورت آثار بیبدیل تاریخی نقشجهان مشکلات زیادی را در تردد شهروندان به وجود آورده است. شهروندان ساکن در خیابان عطار نیشابوری گلایههای زیادی از فعالیت واحدهای پرنده فروشی دارند که قوانین برای ساماندهی آنها اجازه میدهد، اما دستگاههای مرتبط باید برای انجام آن همکاری لازم را داشته باشند تا استقرار واحدهای صنفی در مکانهای مناسب صورت گیرد. او آلودگی بصری، صوتی و زیستمحیطی را به عنوان مصادیق مزاحمت برای شهروندان عنوان کرد و گفت: در شهر زیست پذیر باید آلودگیهای بصری، صوتی و زیستمحیطی حذف شود. مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری اصفهان تصریح کرد: در شهر اصفهان ۹۰ اتحادیه صنفی فعال است که اغلب واحدهای آنها از نظر محل استقرار دچار مشکل هستند و باید برای ساماندهی آنها اقدامات لازم انجام شود. حدود ۲۰ طرح ساماندهی مشاغل در اولویت این سازمان قرار گرفته که بخشی از آنها اجرا و بخشی دیگر در مرحله انجام مطالعه است. ساماندهی مشاغل کاری بسیار سخت، دشوار و پیچیده است و باید اتحادیههای صنفی، اتاق اصناف و کمیسیون نظارت بر سازمانهای صنفی سازمان صنعت، معدن و تجارت همچنین اداره کل دامپزشکی و دانشگاه علوم پزشکی همکاری لازم را داشته باشند. طبق ماده ۱۷ قانون نظام صنفی، متصدیان واحدهای صنفی علاوه بر دریافت پروانه کسب باید قوانین مربوط به ایمنی، بهداشت و سایر موارد صنفی را رعایت کنند.