نقش اساسی استان‌ها در تحول رسانه ملی

ایران محدود به تهران نیست

معاون امور استان‌های سازمان صداوسیما در مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی رادیویی صدای شهر، اصفهان را به‌عنوان یک شهر دوست‌داشتنی با مردمی مهربان و هنرمند معرفی کرد و گفت: این شهر کانونی از هنر، ادب، علم و معنویت است و ظرفیت‌های بی‌نظیر آن در همه حوزه‌ها مشهود است.

ایران محدود به تهران نیست

مینا عباسپور| علیرضا کیخا با اشاره به نقش اساسی استان‌ها در تحول رسانه ملی خاطرنشان کرد: در طرح تحول رسانه، استان‌ها محوری‌ترین نقش را دارند و باید به ظرفیت‌های آن‌ها به‌عنوان اولویت بنگریم

کیخا همچنین درباره موفقیت اخیر سریال «سوجان» گفت: این سریال توانسته است ۴۰ درصد مخاطب و ۸۸ درصد رضایتمندی را به دست آورد و هم‌اکنون پنج مجموعه تلویزیونی دیگر در حال تولید در استان‌ها هستند؛ تولید این آثار مبتنی بر ظرفیت‌های بومی استان‌ها انجام می‌شود.

او با بیان اینکه ایران محدود به تهران نیست و هر نقطه از آن زیبایی‌های خودش را دارد، تأکید کرد: ما باید این زیبایی‌ها و تنوع فرهنگی را به تصویر بکشیم.

معاون امور استان‌های سازمان صداوسیما به نظرسنجی‌ای اشاره کرد که نشان می‌دهد بیش از ۶۴ درصد مردم احساس می‌کنند خود را در برنامه‌های تلویزیون نمی‌بینند و صدایشان به گوش نمی‌رسد و ابراز امیدواری کرد: بهبود این شرایط، برای همه مردم امکان حضور در رسانه ملی را فراهم کند.

او بر اهمیت جشنواره صدای شهر تأکید کرد و آن را فرصتی ارزشمند برای نمایش توانمندی‌های فرهنگی ایرانیان دانست و خاطرنشان کرد: این رویداد می‌تواند به تربیت نسل آینده رسانه و معرفی بهتر فرهنگ و هنر استان‌ها کمک کند.

 

نقش کلیدی رادیو در افزایش آگاهی شهروندان

 

استاندار اصفهان نیز در این مراسم به اهمیت و تأثیر ماندگار رادیو به‌عنوان رسانه‌ای مؤثر در انتقال مسائل جامعه پرداخته و یادآور شد که رادیو می‌تواند؛ مانند پلی بین شهروندان و مسئولان عمل کند و در مدیریت شهری، استانی و کشوری به رفع مشکلات کمک کند.

مهدی جمالی‌نژاد با تأکید بر جایگاه ویژه رادیو در رسانه‌ها، گفت:  این رسانه از زمان‌های دور توانسته است با حفظ ارتباط با مخاطبان، در میان تنوع رسانه‌ها خود را ثابت نگه دارد. جمالی‌نژاد به این نکته اشاره کرد که رادیو در طول تاریخ، به‌ویژه از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون، همواره در دل مردم جا داشته است.

او همچنین به نقش کلیدی رادیو در افزایش آگاهی و مشارکت شهروندان اشاره کرد و افزود: محتوای رادیویی می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی و تقویت ارتباطات اجتماعی کمک شایانی کند.

استاندار اصفهان با توصیف رادیو به‌عنوان رسانه‌ای گرم، صمیمی و ساده، بیان کرد: این رسانه هیچ‌گاه غنای زندگی مردم را تحت‌الشعاع قرار نمی‌دهد و روزمرگی آن‌ها را می‌آراید. او گفت: شهروندان می‌توانند از محتوای رادیو هنگام ورزش، مطالعه یا حتی رانندگی بهره‌مند شوند.

جمالی‌نژاد تأکید کرد: حفظ و تقویت جایگاه رادیو به‌عنوان رسانه‌ای تأثیرگذار در پیوند مردم و مسئولان ضرورت دارد.

 

آثار هنری مسیر تعالی جامعه را هموار کند

 

شهردار اصفهان در اختتامیه دومین جشنواره ملی رادیویی صدای شهر، بر نقش حیاتی هنر در شکل‌دهی به فرهنگ و رفتار جامعه تأکید کرد و گفت: هنرمندان می‌توانند با تولید آثار ماندگار، به رشد و تعالی جامعه کمک کنند.

علی قاسم‌زاده در این مراسم با اشاره به انتظارات رهبر انقلاب از هنرمندان، خاطرنشان کرد: آثار فرهنگی و هنری می‌بایست تأثیرگذار باشند و اگر هنرمندی نتواند بر جامعه تأثیر مثبتی بگذارد، نباید از منابع عمومی استفاده کند.

قاسم‌زاده با توضیح درباره مفهوم کار مؤثر در هنر، بیان کرد: آثار هنری باید با قدرت نفوذ و تأثیر، تأثیر عمیق و ماندگاری بر ذهن و احساسات مخاطب بگذارند؛ آثاری که تنها قابلیت جلب‌توجه حواس پنج‌گانه را دارند، به‌سرعت فراموش می‌شوند و ارتباط حسی با مخاطب را کم‌رنگ می‌سازند.

شهردار اصفهان مراحل مختلف تأثیرگذاری آثار هنری را بررسی کرد و گفت: سطح سوم تأثیرگذاری، جایی است که هنر قادر است عواطف مخاطب را تحریک کند و او را به شوق و غم بیاورد.

قاسم‌زاده تأکید کرد که مهم‌ترین سطح تأثیرگذاری، مرحله‌ای است که اثر به ضمیر ناخودآگاه مخاطب نفوذ کرده و نه‌تنها ذهن و احساسات او، بلکه روحش را نیز لمس می‌کند.

او ابراز امیدواری کرد: هنرمندان با خلق آثار ماندگار و تأثیرگذار، فضای شادابی و شوق را در جامعه ایجاد کنند و به رشد فرهنگ کمک نمایند. در نهایت، شهردار اصفهان تأکید کرد که هنر می‌تواند تأثیر عمیق و پایداری بر رفتار و انتخاب‌های مردم داشته باشد

 

 

ارسال نظر