تجهیز شناورهای جدید سپاه به ۲۸ موشک کروز و پدافندی/ اولین ناوتیپ سنگین ه برای مأموریتهای اقیانوسی تشکیل شد
شناورهای شهید صیاد شیرازی و شهید حسن باقری با ظاهری متفاوت و خطوط پرشمار زاویه دار رادار گریز هستند، به گونهای که در رادار دشمن سطح مقطع آن بسیار کوچکتر از واقعیت نشان داده میشود.
به گزارش رویداد ایران و به نقل از خبرآنلاین، صبح ۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۲ یکی دیگر از روزهای غرورآفرین برای نیروی دریایی سپاه پاسدار انقلاب اسلامی بود. در این روز، دو فروند از شناورهای کلاس شهید سلیمانی با نامهای شهید صیاد شیرازی و شهید حسن باقری به این نیرو الحاق شدند.
آنگونه که فارس روایت کرده، این دو شناور رادارگریز و از کلاس شهید سلیمانی هستند که چندی پیش نیز شناور ابومهدی المهندس از این کلاس رونمایی و به نیروی دریایی سپاه الحاق شد.
ویژگی شناورهای شهید صیاد شیرازی و شهید حسن باقری
شناورهای شهید صیاد شیرازی و شهید حسن باقری که از شناورهای اقیانوس پیما هستند که نوع بدنه آنها، کاتاماران و با سرعت ۴۵ گره و با موشکهای متعدد آفندی و پدافندی است.
این شناورها دارای ۶۷ متر طول و ۲۰ متر عرض و ۶۰۰ تن وزن با ۴ موتور هستند.
شناورهای شهید صیاد شیرازی و شهید حسن باقری مجهز به سامانه موشک پدافندی عمود پرتاب نواب و موشک کروز صیاد با برد ۷۰۰ کیلومتر هستند.
قابلیت حمل ۳ شناور سبک موشک انداز و یک بالگرد رزمی مسلح نیز از دیگر ویژگیهای این شناورهاست.
شناور شهید صیاد شیرازی مجهز به موشکهای پدافندی برد بلند صیاد و موشک پدافندی نواب است.
دریانوردی تا ۵۵۰۰ مایل با شهید صیاد شیرازی و شهید حسن باقری
این شناورها قابلیت دریانوردی تا فاصله ۵ هزار ۵۰۰ مایل دارند.
شناورهای شهید صیاد شیرازی و شهید حسن باقری با ظاهری متفاوت و خطوط پرشمار زاویه دار رادار گریز هستند، به گونهای که در رادار دشمن سطح مقطع آن بسیار کوچکتر از واقعیت نشان داده میشود.
استفاده عمده از آلومینیوم و آلیاژهای غیر فولادی در بدنه ناو، مجهز بودن به سیلوهای عمود پرتاب موشکهای پدافندی نواب و کروز ضد کشتی صیاد، مجهز به پرتابگر راکتهای فریبنده چف و فلر جوشن برای منحرف کردن موشکهای دشمن با ۲۴ خشاب و قابلیت حمل یک بالگرد رزمی مسلح تا اتمام ماموریت از دیگر ویژگیهای این شناورهاست.
تشکیل اولین ناوتیپ سنگین نیروی دریایی سپاه برای مأموریتهای اقیانوسی
مهمترین دستاورد الحاق این دو شناور به نیروی دریایی سپاه تشکیل نخستین ناو تیپ سنگین این نیرو است.
تشکیل ناوتیپ سنگین در نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی این امکان را به این نیرو میدهد تا دوشادوش نیروی دریایی ارتش بتواند در ماموریتهای اقیانوسی و دور دست حضور پیدا کرده و از منافع جمهوری اسلامی ایران دفاع کند.
بر اساس تقسیمبندیهای انجام شده نیروی دریایی سپاه حوزه خلیج فارس و نیروی دریایی ارتش فراتر از خلیج فارس و دریای عمان را پوشش می دادند. با همافزایی اولین ناوتیپ سنگین نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با نیروی دریایی ارتش، توان رزمی و دست برتر نیروی دریایی ایران در آب های دور دست افزایش ویژهای پیدا کرده است.
تجهیز شناورهای جدید سپاه به ۲۸ موشک کروز و پدافندی
سردار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران در گفتوگویی تلویزیونی با اشاره به شناورهای شهید صیاد شیرازی و شهید باقری ندسا، گفت: ما برای اولین بار در کشور شناوری با شکل کاتاماران یا چند بدنهای با طول ۶۸ متر از جنس بدنه آلومینیومی را با نام شناورهای شهید صیاد شیرازی و شهید حسن باقری طراحی کرده و ساختهایم که از این حیث رتبه سوم را در جهان پس از آمریکا و استرالیا در اختیار داریم.
به گفته وی، «تعداد ۶ فروند از موشکهای عمود پرواز پدافندی صیاد ۳ در شناور شهید صیاد شیرازی تعبیه شده است. این موشکها با راداری که در آنها وجود دارد میتواند ۱۵۰ کیلومتری اهداف را ردگیری کرده و آنها را منهدم کند.»
فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران تصریح کرد: ۱۶ فروند موشک عمود پرواز پدافندی نواب ساخته وزارت دفاع در شناور شهید صیاد شیرازی وجود دارد که اگر یک سمت بدنه مورد اصابت قرار بگیرد این شناور غرق نمیشود.
وی ادامه داد: شناورهای کلاس شهید سلیمانی قابلیت اقیانوسپیمایی را دارد. در حوزه شناوری ۲ معیار دریامانی و دریانوردی مطرح است که در خصوص این شناورها، فورس ۷ یعنی موجهای بلند اقیانوسی برای دریامانی و فورس ۶ برای دریانوردی این شناورها مطرح است.
سردار تنگسیری اظهار کرد: این شناورها دارای ۶ فروند موشک کروز از برد ۴۰ تا ۷۵۰ کیلومتر هستند که از طریق یک سامانه کنترل آتش هدایت و کنترل میشوند.
۲۷۲۱۸
منبع: khabaronline-1889500