فرزند حاج آقا مجتبی تهرانی: توصیه مرحوم امام به پدرم ارشادی بود و او نپذیرفت.
مبلغ نوشت: حجت الاسلام والمسلمین حسین تهرانی میگوید : از اولین افرادی که امام برای تشکیل فقهای شورای نگهبان در نظر داشتند ایشان بود ولی ایشان این مسئولیتها را نمیپذیرفت یعنی خدمت امام هم میرفت عرض میکرد که اگر شما امر را تکلیف کنید و نظرتان نظر مولوی باشد چشم، اطاعت میکنم ولی اگر نه به عنوان پیشنهاد ارشاد میکنید من دوست دارم کارهای علمی و طلبگی بکنم.
به گزارش""- به نقل از ایکنا، ۱۳ دی ماه یادآور رحلت یکی از استوانههای اخلاقی شهر تهران است. کسی که مردم او را به نام « حاج آقا مجتبی » میشناختند.
آیتالله مجتبی شهیدی کلهری؛ مشهور به آقا مجتبی تهرانی ، استاد اخلاق و از علمای حوزه علمیه تهران بود. ایشان از شاگردان امام خمینی(ره) بود و در تنظیم رساله عملیه امام مشارکت داشت. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران با اینکه در شمار یاران امام و مبارزان انقلاب اسلامی شمرده میشد، و علیرغم پیشنهادها و اصرارها، مسئولیتی نپذیرفت و وظیفه تربیت اخلاقی مردم را برگزید.
آیتالله تهرانی نماز جماعت مسجد جامع بازار تهران را اقامه میکرد و جلسات معارف اسلامی و درس اخلاق او سالها پناهگاه و مورد علاقه مردم بود. این مجتهد و عالم ربانی در ۱۳ دی سال ۱۳۹۱ بعد از گذراندن یک دوره طولانی بیماری درگذشت و در حرم حضرت عبدالعظیم دفن شد.
در آستانه سالروز درگذشت این استاد اخلاق با فرزند ایشان حجتالاسلام والمسلمین حسین تهرانی همصحبت شدیم که بخش اول آن را در ادامه میخوانید؛
برای آغاز سخن توضیحی کوتاه درباره زندگی حاجآقا مجتبی بویژه روند تحصیل ایشان در حوزه بفرمایید.
ایشان در سال ۱۳۱۶ در یک خانواده روحانی متولد شدند. حاج میرزا عبدالعلی تهرانی پدر بزرگوارشان بودند. میرزا عبدالعلی تهرانی علاقهمند بودند که هم ایشان و هم برادرشان در کسوت روحانیت درآیند و در دروس طلبگی و حوزوی تحصیل کنند، لذا از همان ابتدا وارد مدرسه علمیه شدند.
میرزا عبدالعلی تهرانی چند سالی مشهد مشرف میشوند که حاجآقا هم به اتفاق خانواده آنجا میروند و ۴ سال هم در حوزه علمیه مشهد ادامه تحصیل میدهند و تا آنجایی که در خاطر من است ایشان فرمودند که از همان مشهد عازم حوزه علمیه قم شدم. وقتی وارد حوزه علمیه قم میشوند دیگر در بحثهای طلبگی و درس فقه و اصول ممحض میشوند و محضر اساتید بارزی مثل مرحوم امام(ره)، آیتالله داماد، آیتالله بروجردی، آیتالله منتظری، علامه طباطبایی و آیتالله گلپایگانی را درک میکنند.
ایشان ۱۴ سال در قم بودند. وقتی امام(ره) تبعید شدند ایشان هم از قم به نجف مشرف میشوند و سه سالی هم در نجف اشرف بودند و در دروس آیتالله خویی و آیتالله حکیم شرکت میکردند و اواخر سال ۴۹، ۵۰ به ایران مراجعت میکنند و دیگر در ایران به درسهای حوزوی مشغول میشوند.
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
لینک کوتاه کپی شد