اهمیت تغذیه در دوران سالمندی

در دوره سالمندی باید به نوع تغذیه توجه خاص داشت. زیرافشار خون بالا، چربی خون بالا و همچنین قند خون بالا و اضافه وزن مشکلاتی است که تغذیه سالم و صحیح یکی از راه‌های کنترل آنهاست.در صورت توجه نکردن به این مسائل میزان ابتلا به بیماری های مختلف از جمله سکته قلبی و مغزی، انواع سرطان ها، پوکی استخوان و... بیشتر می شود که با یک برنامه غذایی مناسب می توان خطر ابتلا به این بیماری ها را کاهش داد.

اصفهان زیبا: در دوره سالمندی باید به نوع تغذیه توجه خاص داشت. زیرافشار خون بالا، چربی خون بالا و همچنین قند خون بالا و اضافه وزن مشکلاتی است که تغذیه سالم و صحیح یکی از راه‌های کنترل آنهاست.در صورت توجه نکردن به این مسائل میزان ابتلا به بیماری های مختلف از جمله سکته قلبی و مغزی، انواع سرطان ها، پوکی استخوان و... بیشتر می شود که با یک برنامه غذایی مناسب می توان خطر ابتلا به این بیماری ها را کاهش داد.

مثال
اگر کمتر چربی مصرف کنیم، به سرطان روده، پانکراس و پروستات کمتر مبتلا می شویم.
اگر کمتر روغن های جامد و نمک استفاده کنیم: از بالا رفتن فشار خون و کلسترول جلوگیری کرده و کمتر به بیماری های قلبی و عروقی مبتلا می شویم.
اگر در روز از یک یا دو وعده میوه و سبزی تازه استفاده کنیم از بروز بیماری های قلبی تا 30 درصد جلوگیری می کنیم.
اگر کلسترول خون 10 درصد باشد، بیماری قلبی 30 درصد کمتر می شود.
اگر فشار خون به اندازه شش میلی متر جیوه باشد، سکته مغزی را40 درصد و سکته قلبی را 15 درصد کاهش می دهد.

لزوم توجه به غذا
باید بدانید با افزایش سن، سوخت و ساز بدن و توده عضلانی کاهش پیدامی کند و مصرف غذا کمتر می شود و با تغییراتی که در بدن ایجاد می شود، احتمال ســــوء تغذیــــه بیشــتر می‌شود. آنزیم هــای گوارشی و اسید معده کم شده و ظرفیت هضم و جذب غذا نیز کمتر می شود. مبتلا شدن به بیماری های مزمن، تغییر در احساس طعم و مزه و بو و کاهش ترشح بزاق، عدم تحرک و واکنش متقابل غذا و داروهای مصرفی، نگرانی های روحی و تنهایی؛ همگی می توانند اشتها را کم کنند. بنابراین لزوم به یک برنامه غذایی کامل و مناسب سن و سال ضروری به نظر می رسد با توجه به اینکه؛ چه مقدار، چه موقع، چه چیز، چه طور غذا بخوریم باید مد نظر باشد.

مواد غذایی مفید
سالمندان نیازهای غذایی خاصی دارند که شامل انرژی، پروتئین، چربی ویتامین ها و مواد معدنی هستند که مواد غذ ایی آنها را می توان در فواصل مختلف روز و شب استفاده کرد. این مواد غذایی عبارت اند از:
شیر تازه گاو
پنیر سویا (توفو)
حبوبات
مغزها
جوانه ها
انواع میوه و سبزی تازه
نان کامل (سبوس دار)
برنج قهوه ای
روغن زیتون و کنجد
شربت ها و دمنوش های طبیعی
آب به اندازه نیاز

نکته
البته باید به این نکته توجه کنیم که در مصرف مواد غذایی ذکر شده باید نیار و محدودیت های هر فرد از جمله: قد، وزن، سن، جنس، فعالیت ها و بیماری‌های مختلف را نیز در نظر بگیریم.همچنین ورزش و فعالیت های بدنی مناسب عامل مهم دیگری در حفظ سلامتی است.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار