رئیس جمهور ترکمنستان، روسیه را عامل اعتدال در آسیای مرکزی خواند
رئیس جمهور ترکمنستان طی دیدار با همتای روسی خود اعلام کرد که روسیه عامل اعتدال در منطقه آسیای مرکزی است و کشورش به منافع مسکو در منطقه احترام میگذارد.
رئیس جمهور ترکمنستان طی دیدار با همتای روسی خود اعلام کرد که روسیه عامل اعتدال در منطقه آسیای مرکزی است و کشورش به منافع مسکو در منطقه احترام میگذارد.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه دوشنبه 10 مهرماه (2 اکتبر) سال جاری برای دیدار با بردی محمداف، همتای ترکمنستانی خود وارد عشق آباد پایتخت این کشور شد.
در این دیدار رؤسای جمهور دو کشور قرارداد "شراکت راهبردی" را به امضا رساندند که ترسیمکننده افق همکاریهای روسیه و ترکمنستان میباشد.
پوتین نخست نارضایتی خود را از کاهش تبادلات مالی و تجارت کالا میان دو کشور بیان کرد و گفت که تمایل دو طرف برای گسترش تبادلات به صورت جدی دنبال میشود.
در ادامه بردی محمداف با بیان اینکه کشورش به منافع روسیه در آسیای مرکزی احترام میگذارد، تاکید کرد: همکاری با روسیه عامل اعتدال در منطقه آسیای مرکزی خواهد بود و ما به منافع روسیه در این منطقه اعتراف میکنیم.
ترکمنستان سیاست بی طرفی مثبت را به عنوان چارچوب مناسبات خارجی خود اعلام کرده و طی سالهای پس از فروپاشی تلاش کرده که ارتباط با سازمانهای بینالمللی را افزایش دهد. برای نمونه تاسیس نمایندگی سازمان ملل در این کشور برای فعالیت دیپلماسی پیشگیرانه به منظور تحقیق و پیشگیری از افراط گرایی و جنایتهای سازمان یافته در آسیای مرکزی در راستای اینگونه تلاشهای دولت عشق آباد خلاصه میشود. با این حال وضعیت رفاه عمومی در ترکمنستان بسیار نامطلوب است.
ترکمنستان به واسطه درآمدهای به دست آمده از منابع انرژی وابستگی کمتری نسبت به ساختار اقتصادی قبلی و کشورهایی مانند روسیه داشت که در نتیجه، انتقال پول ملی از روبل به "منات" تقریباً به آسانی صورت گرفت، در حالی که کشورهایی مانند تاجیکستان سالها به روبل روسیه وابسته بودند.
بدین ترتیب ترکمنستان در ساختارهای مشارکت جمعی روسیه مانند اتحادیه اقتصادی اوراسیا عضویت ندارد که این مورد میتواند سیاستهای راهبردی روسیه در منطقه را با مسئله روبرو کند.