درمان خانگی نفخ شکم
سردی مزاج معده از دلایل نفخ شکم در طب سنتی است. خوردن گرمیهایی مانند دمکرده نعنا، دارچین، زنجبیل و هل از شیوههای درمان خانگی نفخ شکم است.
سردی مزاج معده از دلایل نفخ شکم در طب سنتی است. خوردن گرمیهایی مانند دمکرده نعنا، دارچین، زنجبیل و هل از شیوههای درمان خانگی نفخ شکم است.
جمع شدن گاز در شکم و نفخ و به تبع آن آروغ زدن و باد شکم مشکلاتی خجالت آور هستند که بسیاری از مردم از آن رنج میبرند و برای درمان آن دچار مشکل بوده و به دنیال راه حلهایی برای بهبود و کاستن از این مسئله هستند، همچنین در اغلب موراد نفخ زیاد شکم و تبعات آن، با بالا بودن اسیدیته و سوزش معده مرتبط هستند.
آروغ زدن و باد شکم چیست؟
برگشت صدادار هوا از معده به داخل دهان را آروغ زدن میگویند.
گاز در شکم به باد شکم معروف بوده، ناشی از تخمیر غذا در رودهها بوده و احساس نفخ و عبور کردن خجالت آور باد از طریق مقعد را به وجود میآورد. هضم انواع نامناسب غذا که با یکدیگر هماهنگی نداشته، باعث سوء هاضمه و نفخ شکم شده و گازی دفع میشود که بد بو است.
علت نفخ شکم چیست؟
عوامل متعددی بر روی نفخ شکم و آروغ زدن موثر بوده، نوع و نحوه تغذیه و ناراحتیهای معده از مهمترین این عوامل است. سایر عوامل موثر بر نفخ عبارتند از:
- عادات غلط غذا خوردن مانند خوردن یا آشامیدن خیلی سریع، نوشیدن آب بین غذا، پرخوری
- بلعیدن عصبی هوا
- یک جرعه سر کشیدن نوشابههای گازدار
- یبوست
- برخی ناراحتی های معده مانند ریفلاکس، سندروم روده تحریک پذیر و ...
- وجود برخی باکتریها در روده
- افزایش وزن
- دوران قاعدگی
- بی خوابی
- دم کرده نعنا
- محلول زردچوبه و نمک
- یک قاشق چایخور زردچوبه را با مقدار کمی نمک داخل یک لیوان آب داغ حل کرده و درحالی که گرم است آن را بنوشید. این ترکیب بلافاصله درد ناشی از نفخ شکم را تسکین میدهد.
- هل
- دارچین
- زنجبیل
- سیر
درمان خانگی نفخ شکم در طب سنتی
متخصصان طب سنتی معتقدند، سردی مزاج معده است که موجب بروز نفخ شکم میشود. سرد شدن مزاج معده دارای علائمی مانند سوء هاضمه و هضم غذاهای خیلی سبک و عدم هضم غذاهای سنگین، ترش کردن معده و تمایل به مصرف غذاهای سرد است. برخی راهکارهای درمان نفخ شکم، آروغ زدن و گاز معده عبارتند از:
- مالیدن روغن سیاهدانه به کمر
- خوردن گرمیها (خوردنی هایی با طبع گرم)
- خوردن عسل هر روز صبح و ناشتا
- بلعیدن اسفند شبها یک قاشق غذاخوری همراه با آب
نکات مفید برای پیشگیری از نفخ شکم
- در صورتیکه مبتلا به نفخ شکم بوده و از تبعات آن احساس نگرانی دارید، سبزیجات نفاخ مانند پیاز، کلم، شلغم، لوبیا سبز و میوههایی نظیر خربزه و سیب را کمتر مصرف کنید.
- حبوبات بسیار نفاخ بوده، برای کاهش نفخ آن حبوبات مورد نظر را 2 تا 3 ساعت قبل از پختن در آب خیس کنید، این عمل سمومی را که گاز تولید میکند کم کرده و زمان پخت را نیز کاهش میدهد.
- نحوه فعالیت روزانه نیز در بروز نفخ شکم موثر بوده، توصیه میشود خواب کافی داشته باشید و روزانه حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت فیزیکی انجام دهید تا از نفخ شکم پیشگیری کنید.
برای مطلب کدام خوراکی ها نفاخ و کدام ضد نفخ هستند؟ کلیک کنید.