بدون تحقیقات کارشناسی، نمی‌توان برای فرونشست نظر قطعی داد

یک کارشناس عمران گفت: در مورد شرایط آب شهر اصفهان می‌توانیم بگوییم وضعیت بحرانی است، اما در زمینه فرونشست شهر هنوز تا بحران فاصله داریم.

یک کارشناس عمران گفت: در مورد شرایط آب شهر اصفهان می‌توانیم بگوییم وضعیت بحرانی است، اما در زمینه فرونشست شهر هنوز تا بحران فاصله داریم.

فرهاد کیمیایی در گفت‌وگو با ایمنا، اظهارکرد: برای بررسی پدیده فرونشست لازم است تحقیقات گسترده‌ای در این زمینه صورت گیرد و در بازه‌های زمانی مشخص از زمین نمونه برداری شود، سپس می‌توان در مورد وضعیت فرونشست نظر قطعی داد.

وی با اشاره به برداشت آب‌های زیرزمینی و تاثیر آن در پدیده فرونشست، خاطرنشان کرد: فضای خالی در میان بافت خاک را آب یا هوا پر می‌کند، در شرایطی که با کمبود آب مواجه هستیم این فضا با حباب هوا پر می‌شود و از آنجایی که هوا استحکام لازم را به خاک نمی‌دهد پدیده فرونشست رخ می‌دهد، در واقع با تشکیل حباب هوا در زیر زمین، فشارهای روی زمین از جمله وزن خاک و تردد خودروها باعث خروج حباب‌های هوا می‌شود و پدیده فرونشست به وجود می‌آید.

این کارشناس عمران با اشاره به تاثیرات منفی ناشی از پدیده فرونشست، تصریح کرد: با افزایش فرونشست به مرور زمان آسفالت تخریب و بافت‌های فرسوده دچار تخریب می شود؛ همچنین پدیده فرونشست باعث تخریب لوله‌ تاسیسات در زیر زمین می‌شود.

کیمیایی در زمینه وضعیت آب در شهر اصفهان، گفت: با توجه به بحرانی بودن شرایط آب در شهر اصفهان اگر فکری به حال بهبود این شرایط نشود اصفهان تا پنج سال دیگر قابل سکونت نیست.


ارسال نظر