طرز تهیه دلمه بادمجان تبریزی با گوشت چرخ کرده
دلمه بادمجان یک غذای تبریزی است که در ادامه آموزش طرز تهیه دلمه بادمجان را به صورت مرحله ای با فیلم آورده ایم.
دلمه بادمجان یک غذای اصیل و سنتی تبریزی است که بسیار خوشمزه می باشد و در دستور پخت آن از گوشت قرمز استفاده می شود اما اگر دوست داشتید می توان به جای آن از سویا نیز استفاده کنید.اگر شما به به دنبال آموزش طرز تهیه دلمه بادمجان هستید ادامه این مطلب را از دست ندهید.
دلمه بادمجان
مواد لازم دلمه بادمجان برای ۶ نفر | |
گوشت چرخکرده | ۲۵۰ گرم |
بادمجان دلمهای | ۱۰ عدد |
سبزی (تره، پیازچه، نعنا، ترخون و مرزه) | ۲۵۰ گرم |
لپه | نصف پیمانه |
برنج |
نصف پیمانه |
پیاز | ۲ عدد بزرگ |
زرشک | ۳ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۳ قاشق غذاخوری |
رب انار | ۳ قاشق غذاخوری |
کره | ۶۰ گرم |
لیمو ترش | 1 عدد |
مرزه، نعنا و ترخون خشک |
هر کدام ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران، زردچوبه، ادویه کاری، فلفل سیاه و نمک |
به میزان لازم |
طرز تهیه دلمه بادمجان
- برای طرز تهیه دلمه بادجان، ابتدا سر بادمجان ها را جدا کنید و سپس با چاقو و قاشق داخل آن را خالی کنید.
- پیازهای نگینی خرد شده را در روغن تفت دهید و نصف آن را در ظرفی جداگانه کنار بگذارید.
- گوشت چرخ کرده را به پیاز ها در تابه اضافه کنید و مقداری تفت دهید تا رنگ آن عوض شود.
- سپس برنج نیمپز، لپهی پختهشده و ادویه ها را به تابه اضافه کنید.
- در ادامه سبزی های معطر خرد شده را به همراه رب انار و نیمی از رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و خوب تفت دهید.
- نصفی از کره را به همراه زرشک و نمک به مواد اضافه کنید و طعم مایه دلمه را بجشید که اگر به اندازهی کافی مزهدار نبود به آن کمی رب یا نمک اضافه کنید.
- در این مرحله سس دلمه را آماده کنید.نصف پیاز تفت داده شده را با مقداری روغن و باقیماندهی کره در قابلمه بریزید و کمی زردچوبه، ادویهی کاری، فلفل سیاه و نمک به آن اضافه کنید.
- مابقی رب گوجه فرنگی را هم اضافه و حسابی تفت دهید. در پایان رب انار، زعفران دمکرده و آب لیمو ترش تازه را اضافه و با حرارت خیلی کم مواد را مخلوط کنید.
- یک لیتر آب به سس اضافه کنید و اجازه دهید به جوش بیاید. سپس طعم سس را امتحان و در صورت نیاز به آن نمک اضافه کنید.
- بادمجانها را از مواد دلمه پر کنید و در قابلمه بچینید. دقت کنید که سس باید حداکثر تا نیمی از بادمجانها را پوشانده باشد.
- بادمجانها را به مدت یک ساعت و نیم روی حرارت متوسط بپزید.
آموزش طرز تهیه دلمه بادمجان
نکاتی برای تهیه دلمه بادمجان
- میزان رب انار باید کمتر از رب گوجه باشید تا سس تیره نشود.
- برای تهیه دلمه باید از سبزیهایی تازه معطر مثل گشنیز، جعفری، نعنا و ترخون استفاده کنید.
- برخی افراد برای مزه دار کردن دلمه از مقداری پیازچه و برگ پیازچه خرد شده نیز استفاده میکنند
- به ازای هر 100 گرم سبزی تازه، 10گرم سبزی خشک لازم است.
- برای تهیه دلمه بهتر است از برنج ایرانی استفاده شود.
- در صورت علاقه می توانید سس دلمه را با کمی شکر شیرین کنید.
- اگر می خواهید اندکی سرکه به عنوان چاشنی در دلمه بریزید آن را در آخر و پس از پخت اضافه کنید.
پرسش های متدوال
چرا دلمه بادمجان میریزه؟
اگر مواد داخل دلمه بادمجان زیاد باشه بعد از پختن، مواد میزیزه.پس بهتره حدود یک بند انگشت از سرشون خالی بمونه.
سخن آخر
در این مطلب آموزش طرز تهیه دلمه بادمجان تبریزی را در اختیار شما قرار دادیم. در صورتی که شما دلمه بادمجان را با روش دیگر پخت می کنید در قسمت نظرات کامنت کنید.