طرز تهیه خورشت مرغ دودی به صورت مرحله ای
امروز قصد داریم طرز تهیه خورشت مرغ دودی را به شما آموزش دهیم.
خورشت مرغ دودی
مواد لازم برای تهیه خورشت مرغ دودی | |
برنج قهوهای، شستهشده | ۷۵ گرم |
بلال پوست و غلافگرفته | ۳ عدد |
روغن نباتی | ۲ قاشق سوپخوری |
پیاز بزرگ | ۱ عدد |
ساقه کرفس | ۱ عدد |
ترهفرنگی |
۱ عدد |
آویشن خشک | . یکدوم قاشق چایخوری |
آرد |
۲ قاشق سوپخوری |
عصاره مرف | ۱ لیتر |
مرغ دودی بدون استخوان | ۲۵۰ گرم |
خامه پرچرب |
۲۲۵ لیتر |
شوید تازه | 1 قاشق سوپخوری |
نمک و فلفل و برگ شوید برای تزیین | به مقدار لازم |
طرز تهیه خورشت مرغ دودی
-
برای تهیه خورشت مرغ دودی ابتدا، قابلمه بزرگ که حاوی آب است را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.سپس یک قاشق سوپخوری نمک به آن اضافه کنید و برنج را داخل آب بریزید.
-
آب که دوباره جوش آمد حرارت را کم کنید تا آهسته بجوشد.
-
درِ قابلمه را ببندید تا حدود ۴۰ دقیقه بپزد و برنج نرم شود. برنج باید به حدی نرم شود که هنگام جویدن زیر دندان حس شود و کمی سفت باشد.
-
برنج را آبکش کرده و با آب بشویید و کنار بگذارید.
-
دانه های بلال را با چاقو از ساقه جدا کنید.
-
قابلمهای بزرگ با حرارت متوسط روی اجاق گاز بگذارید و مقداری روغن داخل آن بریزید.
-
در مرحله ای بعد پیاز، کرفس، ترهفرنگی و آویشن را در روغن ریخته و مرتب هم بزنید.
-
حدود ۸ دقیقه صبر کنید تا سبزیجات به خوبی نرم شوند.
-
آرد را روی سبزیجات بپاشید و هم بزنید تا مخلوط شوند.
-
کم کم عصاره مرغ را اضافه کنید.
-
دانههای بلال را داخل قابلمه بریزید و هم بزنید تا به جوش آید.
-
کف روی سوپ را بگیرید و در ادامه حرارت اجاق گاز را کاهش دهید.
-
سوپ را به مدت ۲۵ دقیقه آهسته بجوشد تا سبزیجات بسیار نرم و کاملاً پخته شوند.
-
مرغ دودی، برنج، خامه و شوید را داخل سوپ ریخته و به مقدار کافی نمک و فلفل اضافه کنید.
-
سوپ را به مدت ۱۰ دقیقه دیگر آهسته بجوشانید تا مرغ و برنج کاملاً گرم شوند.
-
سوپ را با برگ شوید تزیین کرده و بلافاصله سرو نمایید.