موفقیت بخش کشاورزی استان با وجود خشکسالی‌های مداوم

آیین افتتاح 202 پروژه بخش کشاورزی استان و تجلیل از نمونه‌های این بخش برگزار شد.

موفقیت بخش کشاورزی استان با وجود خشکسالی‌های مداوم

آیین افتتاح 202 پروژه بخش کشاورزی استان و تجلیل از نمونه‌های این بخش برگزار شد.

در این مراسم، رسول زرگر پور با تبریک دهه فجر اظهار کرد: امروز شاهد وجود امنیتی پایدار و بی‌نظیر در کشور هستیم و این امنیت را مدیون خون شهدا هستیم.

وی ادامه داد: بر طبق یک سنت حسنه هرساله در دو مناسبت یعنی هفته دولت و دهه فجر شاهد افتتاح و به بهره‌برداری رسیدن طرح‌ها و پروژه های عمرانی بسیاری در سطح کشور هستیم، در همین راستا در دهه فجر سال جاری سه هزار و 730 پروژه با اعتبار بالغ‌بر 24 هزار میلیارد ریال در سطح استان آماد بهره‌برداری داشتیم که دو هزار و 500 پروژه آن هم‌زمان با حضور دکتر نوبخت در اصفهان مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

استاندار اصفهان تصریح کرد: بیش از 40 درصد این پروژه‌ها در بخش خصوصی، 30 درصد در بخش شهرداری‌ها و کمتر از 20 درصد آنها در بخش دولتی به بهره‌برداری می‌رسد، این آمار به‌خوبی توجه استان به بخش خصوصی و غیردولتی و نقش مهم این بخش در توسعه استان را نشان می‌دهد.

وی بابیان اینکه در طول سه سال گذشته بالغ‌بر 12 هزار و 700 پروژه در استان به بهره‌برداری رسید، تأکید کرد: این در حالی است که مشکلات مالی فراوانی وجود داشت اما با برنامه‌ریزی و مشارکت بخش خصوصی اتفاقات خوبی در سطح استان رخ داد.

زرگر پور در ادامه با اشاره به برخی مزیت‌های بخش کشاورزی اظهار کرد: محرومیت‌زدایی و تبدیل مناطق محروم به برخوردار از ویژگی‌های بخش کشاورزی است، بر کسی پوشیده نیست که کلید توسعه روستاها در اختیار بخش کشاورزی است، البته صنعت و خدمات نیز در این زمینه بسیار تأثیرگذار هستند اما نقش کشاورزی در این میان پررنگ‌تر است.

وی به اهمیت ایجاد امنیت غذایی اشاره کرد و ادامه داد: کشاورزی درزمینه تامین امنیت غذایی کشور نقش تعیین‌کننده ایفا می‌کند و توجه به این موضوع ضروری است.


* بخش کشاورزی مصداق کامل اقتصاد مقاومتی است

استاندار اصفهان به موضوع اقتصاد مقاومتی نیز اشاره کرد و ادامه داد: امروز بر کسی پوشیده نیست که رفع مشکلات اقتصادی با توجه به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی امکان‌پذیر است، اقتصاد مقاومتی درون‌زا، برون‌نگر، عدالت محور و مردمی است و مصداق تمامی این ویژگی‌ها به‌طور کامل در بخش کشاورزی قابل‌مشاهده است، در حقیقت بخش کشاورزی مصداق کامل اقتصاد مقاومتی است.

وی بابیان اینکه کشاورزی مردمی‌ترین بخش اقتصاد با 98 درصد مشارکت مردمی است، گفت: کشاورزی در اقتصاد کشور دارای جایگاه ممتاز و ویژه‌ای است اما این بخش با مشکلاتی روبرو است که امیدواریم این مشکلات هر چه زودتر برطرف شوند.

زرگر پور معضل آب را یکی از اصلی‌ترین مشکلات بخش کشاورزی برشمرد و تصریح کرد: مشکلات کم‌آبی تنها مختص استان اصفهان یا کشور ما نیست بلکه موضوعی است که بسیاری از نقاط دنیا را تحت تأثیر خود قرار داده است، بارش ایران یک‌سوم متوسط بارش در دنیا است و این در حالی است که میزان بارش در استان اصفهان نصف میانگین بارش کشور است، در حقیقت بارش اصفهان یک‌ششم متوسط بارش دنیا است، البته با تمام این مشکلات از گذشته زندگی در این استان با مدیریت منابع به‌خوبی ادامه داشته است، امروز نیز نیاز است قطره‌قطره آب به‌درستی مورداستفاده قرار گیرد.


* هشتمین سال خشک‌سالی استان را پشت سر می‌گذاریم

وی با اعلام اینکه هشتمین سال خشک‌سالی را در استان پشت سر می‌گذاریم اضافه کرد: بر طبق بررسی‌ها بیش از 85 درصد سطح و حدود 90 درصد از جمعیت استان در معرض خشک‌سالی متوسط و شدید قرار دارند، با این وجود، در سه سال فعالیت دولت تدبیر و امید هر سه سال کشت در سطح استان انجام شد این در حالی است که در طول ده سال قبل از آغاز به کار این دولت شاهد کشت به‌صورت یک سال در میان بودیم و این نشان از مدیریت منابع آب در این دولت دارد.

استاندار اصفهان خواستار توجه بیشتر به مقوله الگوی کشت شد و ادامه داد: باید به سمت کشت‌هایی حرکت کنیم که با کاهش مصارف آب و صرفه‌جویی حداکثری شاهد افزایش درآمد جامعه کشاورزی از این بخش نیز باشیم، نکته مهم اینجاست که باوجود مشکلات ناشی از کم آبی حجم تولیدات کشاورزی استان کاهش نداشته و این نشان از برنامه‌ریزی خوب در این بخش است.


*اصفهان از استان‌های پیشتاز در بخش‌های مختلف کشاورزی است

در ادامه محسن کریمیان رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به ظرفیت‌های بخش کشاورزی در سطح استان اظهار کرد: هم‌زمان با دهه مبارک فجر 202 پروژه در بخش کشاورزی و بااعتباری بالغ‌بر 75 میلیارد تومان آماده بهره‌برداری در سطح استان می‌باشد.

وی با اعلام اینکه استان اصفهان دارای 560 هزار هکتار اراضی کشاورزی است، عنوان کرد: به دلیل خشک‌سالی این میزان در چند سال اخیر با کاهش روبرو بوده و به 330 هزار هکتار اراضی کشاورزی رسیده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: در شرایط خشک‌سالی با کاهش حدود 30 درصدی منابع آبی نسبت به سال‌های نرمال آبی روبرو بوده‌ایم، به‌گونه‌ای که منابع آبی از شش و نیم میلیارد مترمکعب در سال‌های نرمال به 2/4 میلیارد مترمکعب رسیده است، این در حالی است که باوجود کاهش منابع آبی با برنامه‌ریزی‌های شکل رفته میزان تولید محصولات کشاورزی در سطح شش و نیم میلیون تن حفظ شد.

وی بابیان اینکه استان اصفهان در زمینه‌های مختلف بخش کشاورزی دارای ظرفیت‌های فراوانی است ادامه داد: باوجودآنکه موضوع آب از مباحث مهم و ضروری در بخش کشاورزی محسوب می‌شود، با توجه به کاهش نزولات آسمانی و مصارف بی‌رویه بخش‌های مختلف شاهد ایجاد مشکلاتی در این زمینه هستیم و این مشکلات تا جایی پیش رفته که حتی علاوه بر کمیت بر کیفیت آب‌های زیرزمینی نیز تأثیر گذاشته است، در این شرایط قانون تعادل بخشی در آب، مشکلاتی را برای کشاورزان ایجاد کرده است که امیدواریم با تدابیری راهبردی این مشکلات برطرف شوند.

کریمیان در ادامه با اشاره به اقدامات شاخص شکل‌گرفته در بخش کشاورزی عنوان کرد: خوشبختانه استان اصفهان در مباحث مختلف کشاورزی دارای رتبه‌های برتر کشور است، برای نمونه در مبحث گلخانه‌ها دارای رتبه دوم کشور و درکشت و تولید گل‌رنگ رتبه نخست کشور متعلق به استان اصفهان است، تمامی این موفقیت‌ها در شرایطی به‌دست‌آمده که استان اصفهان با مشکلی بزرگ تحت عنوان خشک‌سالی دست‌وپنجه نرم می‌کند و این نشان از برنامه‌ریزی و انجام اقدامات کارشناسی در سطح استان است

وی اضافه کرد: استان اصفهان در مباحث تولیدات دامی نیز جز استان‌های پیشرو محسوب می‌شود، در حال حاضر حدود 10 درصد تولیدات دامی کشور متعلق به اصفهان است که جای خوشحالی دارد، در همین زمینه در تولید شیر رتبه نخست کشور و در تولید مرغ نیز جز استان‌های پیشتاز کشور هستیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اضافه کرد: با پیگیری‌های شکل‌گرفته حدود 35 تن سموم قاچاق و غیرمجاز از سطح بازار جمع‌آوری شد، از طرفی آزمایشگاه تست کود استان به بهره‌برداری رسید تا روند بررسی کیفیت کودها افزایش یابد.

وی تأکید کرد: از ابتداي سال 1392 تاكنون تعداد964 دستگاه تراکتور، 35 دستگاه كمباين و2395 دستگاه ادوات کشاورزی با استفاده از تسهيلات مكانيزاسيون وارد بخش كشاورزي شده است که باعث افزایش شاخص درجه مکانیزاسیون به ميزان 4.7 درصد شده است.

کریمیان گفت: فرآوری و نگهداری محصولات کشاورزی یکی از فعالیت‌های مؤثر در بخش کشاورزی است و حمایت از ایجاد و گسترش صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات تولیدی با توجه به فسادپذیری بالای برخی از آنها ، فصلی بودن تولید و غیرقابل‌مصرف بودن اکثر محصولات بدون فرآوری، از اولویت‌های مدیریت صنایع کشاورزی سازمان می‌باشد زیرا علاوه بر کاهش ضایعات با جذب مواد خام کشاورزی و انجام فرآوری می‌توان محصولاتی با ارزش افزوده بیشتر تولید کرد و همچنین زمینه اشتغال بیشتری را نیز فراهم ساخت. از همین رو فعالیت‌های گسترده‌ای در این بخش انجام می‌پذیرد.

ارسال نظر