حفاظت محیطزیست اصفهان به یک بانو سپرده شد
احیای قلب اصفهان در تالاب گاوخونی
برای نخستین بار در اصفهان، مدیریت اداره کل حفاظت محیطزیست استان به یک بانو سپرده شد. در حکمی از سوی رئیس سازمان حفاظت محیطزیست، مرجان شاکری به عنوان سرپرست حفاظت محیطزیست استان اصفهان منصوب شد. روز گذشته آئین تکریم و معارفه مدیران کل حفاظت محیطزیست اصفهان در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان برگزار شد.
برای نخستین بار در اصفهان، مدیریت اداره کل حفاظت محیطزیست استان به یک بانو سپرده شد. در حکمی از سوی رئیس سازمان حفاظت محیطزیست، مرجان شاکری به عنوان سرپرست حفاظت محیطزیست استان اصفهان منصوب شد. روز گذشته آئین تکریم و معارفه مدیران کل حفاظت محیطزیست اصفهان در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان برگزار شد.
ایجاد توازن بین نیازهای توسعه و توان زیست بوم
امید حاجتی، معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در بهبود وضعیت محیط زیست کشور با ۲ مقوله اساسی «وضعیت موجود» و «اقدامات آینده» مواجهیم، گفت: در فعالیتهایی که برای آینده پیشبینی شده باید بین نیازهای توسعه و توان زیست بوم توازن ایجاد کرد.
امید حاجتی در این مراسم افزود: اگر فقط به سمت حفاظت از محیط زیست حرکت کنیم «محیط ایست» منجر خواهد شد و اگر بیتوجه به توان اکولوژیکی خوددست به توسعه بزنیم، شاهد شدت تخریب محیط زیست خواهیم بود.
او خاطرنشان کرد: تک تک مردم در تعیین سرنوشت و وضعیت محیط زیست کشور سهیم و شریک هستند و همه باید برای بهبود این حوزه، دست به دست هم دهیم.
حاجتی افزود: حضور مسئولان، فعالان محیط زیست و اقشار مختلف مردم در مراسم امروز، نشان از درک آنها از اهمیت مسائل زیستمحیطی در این استان است.
معاون توسعه مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: ارزیابی مدیران محیط زیست استانها براساس عملکرد آنها در چند شاخص استاندارد جهانی انجام میشود و امید است که رئیس جدید حفاظت محیط زیست اصفهان نیز در این زمینه کارنامه درخشانی داشته باشد.
حل مسئله مازوت سوزی در دستور کار تمام دستگاهها قرار گیرد
مهدی جمالینژاد، استاندار اصفهان در این مراسم با بیان اینکه در اصفهان با چالشهای مختلفی روبهرو هستیم که برخی از آنها به مرز بحران رسیده و نیاز به عزم و اراده همه است گفت: امیدوارم مدیرکل جدید بتواند مشکلات زیستمحیطی را بهدرستی مدنظر قرار داده و خدماتی که در گذشته انجام شده را دنبال کند. بهدلیل ناترازی انرژی و موضوعات پیرامونی، کلانشهرها با مازوتسازی دستوپنجه نرم میکنند که حل آن باید در دستور کار تمام دستگاهها بهخصوص سازمان محیط زیست قرار گیرد.
جمالینژاد با اشاره به اینکه شرایط آلودگی اصفهان خاص است، اظهار کرد: ۲ هفته است درگیر این مسئله و از سوی دیگر موضوع ناترازی انرژی هستیم و باید در این باره تدبیر کنیم.
استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: در چند هفته گذشته تاکید کردم که سه رویکرد برای اصفهان در دستور کار داریم. تلاش می کنیم تا اصفهان را به هاب گردشگری کشور، هاب انرژیهای تجدیدپذیر و هاب هوش مصنوعی تبدیل کنیم.
او ادامه داد: توجه به مسئله خشکی تالاب گاوخونی و دستیابی به حقابههای اصفهان امری ضروری است. با توجه به ظرفیتهای دانشبنیانی که در استان وجود دارد، اصفهان را با ایجاد قطب هوش مصنوعی میتوان به شهر دانشمندان تبدیل کرد.
استاندار اصفهان با اشاره به وضعیت بد مدیریت پسماند در کشور خاطرنشان کرد: قانون هوای پاک، برای حل مشکلات زیستمحیطی باید با استفاده از ایجاد قرارگاهها بهصورت ساعتی دنبال شود.
او با بیان اینکه مدیر جدید محیطزیست به اجرای قانون هوای پاک و سند جامع کاهش آلودگی هوا ورود جدی داشته باشد، اظهار کرد: باتوجه به گسترده شدن مناطق بیابانی و ضرورت احیای زایندهرود، موضوع آب در استانداری و وزارت نیرو به جد دنبال میشود.
به دنبال احیای تالاب گاوخونی به عنوان قلب اصفهان هستیم
مرجان شاکری، سرپرست اداره کل حفاظت محیطزیست اصفهان گفت: امیدوارم با کمک سمنهای زیستمحیطی و مردم اصفهان یک ورق طلایی در تاریخ محیط زیست اصفهان ثبت کنیم و احیای تالاب گاوخونی به عنوان قلب اصفهان را دنبال خواهیم کرد.
شاکری با بیان اینکه تمام توانم را برای بهتر شدن شرایط محیط زیست اصفهان خواهم گذاشت، خاطرنشان کرد: اگر من را هم به عنوان یک شهروند افتخاری قبول کنید، تمام توانم را برای بهتر شدن شرایط محیط زیست اصفهان به کار خواهم بست.
او به اصل پنجاهم قانون اساسی و تأکیدات و سیاستهای ابلاغی رهبر انقلاب در حفاظت محیطزیست، نیز اشاره کرد و ادامه داد: همگی ما به عنوان ذی نفعان محیطزیست باید برای عبور از تمامی چالشهای زیست محیطی به توصیههای ایشان عمل کنیم.
سرپرست اداره کل حفاظت محیطزیست اصفهان ادامه داد: همکارانم در محیطزیست اصفهان و در راس آنها آقای لاهیجانزاده ، رویکردی برنامهمحور برای رفع چالشهای زیست محیطی تعریف کردند که با توجه به تأکید رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست باید با همکاری مقام عالی دولت در استان این برنامهها را اجرایی کنیم که امیدوارم اثرات ملموسی در بهبود مسائل محیط زیستی استان اصفهان بگذاریم.
شاکری گفت: برای حفظ امانت نسل آینده ستبر ایستادیم زیرا که عاشقی شیوه رندان بلاکش باشد ما محیط زیستیها با کمترین امکانات تلاش میکنیم که این امانت را به آیندگان برسانیم.
او افزود: تنها سرمایهای که در سازمان محیط زیست داریم نیروهای وفاداری است که با کمترین امکانات و دریافتیها برای حفظ محیطزیست تلاش میکنند و این تعهد را میدهم که از هیچ تلاشی برای بهبود وضعیت همکارانم دریغ نکنم.
کمبود ایستگاه های پایش کیفی هوا در استان
احمدرضا لاهیجانزاده، مدیرکل سابق حفاظت محیط زیست استان اصفهان نیز در این مراسم به کمبود ایستگاههای پایش کیفی هوا در استان اشاره کرد و گفت: شهرداری اصفهان در این زمینه همکاری خوبی داشته که نیاز است در سایر شهرهای استان نیز این همکاری صورت پذیرد.
لاهیجانزاده افزود: اصفهان از سالهای گذشته با توسعه نامتوازن مواجه شده بطوریکه عمده جمعیت و صنایع آن در هشت درصد مساحت این استان متمرکز است.
مدیرکل سابق حفاظت محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه حدود ۷۶ درصد صنایع استان و بیش از ۳۰۰ کوره آجرپزی در شعاع ۵۰ کیلومتری کلانشهر اصفهان فعالیت دارند، خاطرنشان کرد: اصفهان در سالهای اخیر با معضل افزایش روزهای آلوده مواجه بود به طوریکه اصفهان در سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ در زمینه آلودگی هوا در بین کلانشهرهای کشور، رکوردار شد.
او به کمبود نیروی انسانی در این اداره هم اشاره کرد و ادامه داد: این اداره کل دارای ۱۹ اداره و ۱۰ نمایندگی در سطح استان است.
مدیرکل سابق حفاظت محیط زیست اصفهان گفت: اضافه شدن «پادنا» به مناطق حفاظت شده و افزایش ۲۳۰ هزار هکتاری مناطق چهارگانه محیط زیست اصفهان نیز از جمله دستاوردها در بخش محیط طبیعی است.
لاهیجانزاده با بیان اینکه مدیریت پسماند در غرب و جنوب استان سالها متوقف مانده بود، ادامه داد: این موضوع با پیگیری صورت گرفته، در زمان حاضر فعال و برطرف شده است.
او با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای کاهش آلودگی هوای اصفهان گفت: یکی از کارهای بزرگ در این زمینه انتقال برنامههای توسعهمحور پالایشگاه اصفهان به سواحل دریا طبق سیاستهای ابلاغ شده دریامحور است.