داستان چراغهای سولار و کاهش تصادفات در پی بی برقی
باوجود اینکه بنا بود در پاییز و زمستان سال جاری برق نداشته باشیم اما مسئله ناترازی انرژی که اصطلاح مصطلح این روزهاست، قطعی برق آنهم بدون اطلاع قبلی در منازل و خیابانها را شاهد هستم که در روزهای کوتاه پاییز و به دنبالش زمستان مسئلهساز خواهد شد.
باوجود اینکه بنا بود در پاییز و زمستان سال جاری برق نداشته باشیم اما مسئله ناترازی انرژی که اصطلاح مصطلح این روزهاست، قطعی برق آنهم بدون اطلاع قبلی در منازل و خیابانها را شاهد هستم که در روزهای کوتاه پاییز و به دنبالش زمستان مسئلهساز خواهد شد.
یکی از دردسرهای بزرگ قطعی برق برای شهر که میتواند بار سنگینی به دوش شهر بگذارد قطعی برق چراغهای راهنمایی و به دنبالش افزایش تصادفات است.
در حالت عادی در یک دوره زمانی کوتاه و بدون قطعی برق، اصفهان در صدر استانهای دارای بیشترین آمار کاهش تصادفات فوتی حوادث رانندگی در بخش درونشهری از ابتدای طرح نوروز تا قرار گرفت.
پس از آن رئیس پلیس راهور استان اصفهان، در مردادماه سال جاری با اشاره به آمار و روند اسفبار تصادفات در سطح کشور و استان، گفت: آمار تصادفات در سطح کشور و استان اصفهان وضعیت جالبی ندارد؛ هرچند ممکن است که در دورهای آمار تصادفات بهطور مقطعی پایین آمده باشد اما این کاهشها چندان پایدار نبوده و هیچوقت به کاهش مورد انتظارمان دست پیدا نکردهایم.
در همان ماه بنا بر اعلام پزشکی قانونی اصفهان بیان شد از ابتدای سال بالغ بر ۲۸۰ نفر در حوادث رانندگی درونشهری و برونشهری استان جان باخته و بیش از هفت هزار نفر مصدوم شدهاند.
در این شرایط در نظر بگیرید که عوامل حاشیهای همچون قطعی 2 ساعته برق و به دنبالش چراغهای راهنمایی با این وضعیت اسفبار چه میکند. درحالیکه در نظر بگیریم این امر اجتنابناپذیر است میتوان از تهدیدهای دیگر بهعنوان فرصت استفاده کرد که یکی از این تهدیدها وضعیت اقلیمی و جغرافیایی شهرمان است که بهواسطه آن حتی در روزهای پائیزی و زمستانی شاهد تابش خورشیدیم و اگرچه باران نداریم اما میتوانیم از این امر در تولید انرژی مثلا برای چراغهای سولار بهره بگیریم.
استفاده از چراغهای سولار و پنلهای خورشیدی در اصفهان میتواند بهعنوان یک راهحل کارآمد برای تأمین روشنایی و انرژی در مناطق مختلف، بهویژه در فضاهای باز و عمومی، موردتوجه قرار گیرد. اصفهان به دلیل موقعیت جغرافیایی و تابش آفتاب مناسب، شرایط بسیار خوبی برای بهرهبرداری از انرژی خورشیدی دارد.
در این راستا مزایایی همچون کاهش هزینهها، حفاظت از محیطزیست، نصب آسان، مناسب برای مناطق دورافتاده و عملکرد مستقل وجود دارد. بهاینترتیب که در استفاده از انرژی خورشیدی میتواند هزینههای برق را به طرز قابلتوجهی کاهش دهد و نیز استفاده از انرژیهای تجدید پذیر مانند خورشیدی به کاهش آلودگی هوا و کربن کمک میکند. از سوی دیگر چراغهای سولار به راحتی نصب میشوند و نیازی به زیرساختهای پیچیده ندارند و در مناطقی که دسترسی به برق دشوار است، چراغهای سولار میتوانند تأمین نور را راحتتر کنند. این چراغها به باتریهای داخلی مجهز هستند که انرژی خورشیدی را ذخیره و در شب یا روزهای کمنور استفاده میکنند.
استفاده از چراغهای سولار با کمترین هزینه و به نوعی بی هزینه است چرا که هرچه صرف آن میشود با تابش خورشید بازگشته و صرفهجویی در تولید برق برای این چراغها در کنار پیشگیری از بروز عاملی تأثیرگذار در تصادفات رانندگی شهرمان همه و همه سود خالص است که تنها نیاز به تدبیر مسئولان دارد و همت عالی ایشان.