ماجرای دلخوری سفیر چین از افشای جزئیات قرارداد ۲۵ ساله با ایران /برخی تلاش داشتند بگویند ایران کیش را فروخت!
نماینده مردم قم در مجلس در پاسخ به پرسشی درخصوص علل عدم انتشار جزئیات قرارداد راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین توضیح داد: این قرارداد در همه زمینهها راهبردی است. چین با تعدادی از کشورها برای اجرای طرح کمربند جاده، قرارداد بسته و کشورهایی مانند عراق و پاکستان توافقی با چین برای عمران و آبادانی شهرهای خود داشته اند.
به گزارش رویداد ایران و به نقل از خبرآنلاین، همایش سراسری دیدهبان شفافیت و عدالت با عنوان مبارزه با فساد مشارکت مردم و افزایش اعتماد صبح روز پنجشنبه ۱۷ اسفند برگزار شد.
بنابر گزارش جماران، احمد امیرآبادی فراهانی، نایب رئیس هیئت مدیره دیدهبان شفافیت و عدالت و نماینده مردم قم در مجلس با بیان اینکه در حوزه مبارزه با فساد کارهای خوبی در استانها میشود اما باید گامهای دیگری هم برداشت، اظهار داشت: یکی از اهدافی که دشمنان دنبال میکنند ایجاد یاس و ناکارآمدی و نشان دادن اینکه حکومت اسلامی ناکارآمد بوده، است. آنها دنبال این هستند که القا کنند این حکومت که پرچمدارش روحانیت بوده و به عنوان نهضت حضرت امام با هزینه های بالای مادی و معنوی به وجود آمد، ناکارامد است. نباید در پازل دشمن بازی کنیم و یاس و ناامیدی را در بین مردم ایجاد نماییم.
وی تاکید کرد: افزایش اعتماد عمومی یعنی ایجاد امید در میان مردم، باید امید ایجاد کنیم. در همه حکومتها حتی در صدر اسلام افراد متخلفی بودهاند، با آنها برخورد شده و ما هم باید با آنها برخورد کنیم.
نماینده مردم قم در مجلس در پاسخ به پرسشی درخصوص علل عدم انتشار جزئیات قرارداد راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین توضیح داد: این قرارداد در همه زمینهها راهبردی است. چین با تعدادی از کشورها برای اجرای طرح کمربند جاده، قرارداد بسته و کشورهایی مانند عراق و پاکستان توافقی با چین برای عمران و آبادانی شهرهای خود داشته اند. اما ما شهری را برای عمران و آبادانی ندادیم و قرارداد جامع بستیم. گفتیم در حوزههایی مانند راه، راه آهن، فرودگاه، بندر و ایجاد قطار سریع السیر در فواصل شهرهایی مانند مشهد تهران، تبریز، اهواز، قم، اراک، اصفهان، شیراز، بندرعباس سرمایهگذاری کنند. چین به دنبال این بود که این قرارداد محرمانه بماند به این دلیل که رقم تجاری بالایی در روابطش با آمریکا دارد و این روابط تجاری برای چین بسیار مهم بود. به همین جهت چین درخواست داشت این قرارداد راهبردی ۲۵ ساله محرمانه بماند.
وی اضافه کرد: متاسفانه فضایی پیش آمد و یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام در این باره حرفی زد. متاسفانه بعد از آن نمایندهای که با او رفیق بود گفت کجایید که کیش را فروختند! در نهایت این فضا باعث شد خیلی از مسائل به هم بریزد.
رئیس گروه دوستی ایران و چین اضافه کرد: در دیداری که با سفیر چین داشتم، او از اینکه این طرح رسانهای شده است، انتقاد داشت.
امیرآبادی با یادآوری اینکه این تفاهم راهبردی، نقشه راه است و باید تبدیل به قراردادهای مختلف شود، ادامه داد: ایران مجبور شد، اینها را منتشر کند. آنها هم اعتراض کردند. برخی تلاش داشتند بگویند ایران کیش را فروخت! البته چینی ها در عراق موفق بودند تا جایی که سفارت آمریکا در بغداد دلارهای زیادی خرج کرد تا توانست این قرارداد را بر هم بزند و حتی نخست وزیر را برکنار کردند. در ایران دنبال این وضعیت بودند که موفق نشدند.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره اینکه چرا طرح از کجا آوردهای در مجلس ناکام ماند گفت: این طرح ناکام نمانده است. اصل مسئله انجام و تبدیل به قانون شده شورای نگهبان هم تایید کرد و باید اجرا شود.
امیرآبادی درباره چشم انداز همکاری با مجلس دوازدهم در خصوص مبارزه با فساد ابراز امیدواری کرد که مجلس آینده، مرکز خوبی باشد و بخش زیادی از نمایندگان منتخب ضد فساد هستند که باید از ظرفیت آنها استفاده کرد.
۲۷۲۱۵
منبع: khabaronline-1881622