۲۰ روز از زمان آغاز ممنوعیت دو ساله "صید ترال" گذشت!/ ترال همچنان ادامه دارد؟!

با وجود گذشت نزدیک به ۲۰ روز از مصوبه کارگروه ساماندهی صید ترال مبنی بر ممنوعیت دو ساله صید ترال، هنوز اما و اگرها و ابهاماتی در اجرای مصوبات این کارگروه وجود دارد!

چندی پیش و طبق تصمیم کارگروه ساماندهی "صید ترال" در فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی، مقرر شد که صید ترال از ابتدای آذر امسال و به مدت 2 سال یعنی تا اول آذر سال 1401 ممنوع شود.
این کارگروه شامل همه نهادهای مرتبط اعم از قوه‌‌ قضائیه، سپاه پاسداران، سازمان شیلات، وزارت جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات شیلات ایران است.
از طرف دیگر پیشتر نیز "سمیه رفیعی" رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه محیط زیست خبرگزاری تسنیم از اجرایی شدن مراحل ممنوعیت صید ترال از ابتدای آذر امسال، خبر داده و گفته بود که از این پس، هیچ مجوز صید ترالی صادر نخواهد شد و این ممنوعیت با هدف آیش دریا در این مدت دو ساله صورت گرفته است.
بر اساس این گزارش، معین‌الدین سعیدی؛ سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز در گفت‌وگوی دیگری با تسنیم به نقل از کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی گفته بود که "صید ترال به‌طور کامل در این 2 سال ممنوع شده و فقط مختص فانوس‌ماهی‌ها نیست و هر نوع صیدی به صورت ترال در این مدت ممنوع است."
البته همزمان با صدور دستورات و فرمان‌هایی برای ممنوعیت صید ترال به مدت دو سال، حجت‌الاسلام رئیسی رئیس قوه‌قضائیه نیز در دیداری که طی هفته‌های اخیر اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با وی داشته‌اند، از جدیت این قوه برای اجرای مصوبات کارگروه ویژه ممنوعیت صید ترال خبر داده است.
اظهارات آیت‌الله رئیسی در دیدارِ اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس پیرامون ممنوعیت صید ترال:


از سوی دیگر احمد مرادی؛ نماینده مردم بندرعباس در مجلس نیز در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه محیط زیست خبرگزاری تسنیم ضمن تأکید بر اجرایی شدن مصوبات کارگروه ساماندهی صید ترال، بر برخورد با متخلفان از زمان اجرایی شدن این مصوبات، یعنی اول آذر امسال، اظهار کرد: امروز یکی از مشکلاتی که در زمینه صید ترال وجود دارد، این است که پیش از این مصوبه، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان شیلات، مجوزهایی به برخی صیادان، با اعطای وام و تسهیلات برای صید ترال داده بود.
وی افزود: با این مصوبه وضعیت صیادانی که تسهیلات دریافت کرده و از طریق صید ترال و فروش صیدشان، اقدام به پرداخت اقساط تجهیزات صید را می‌کرند، باید مشخص شود.
البته این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در موافقت با توافق ایجاد شده برای ممنوعیت صید ترال و تصمیم کارگروه ساماندهی صید ترال، گفت: بنده موافق چنین تصمیمی هستم، اما باید سیاست‌هایی اِعمال شود که ترال در آب‌های با عمق 200 متر به بالا انجام شود که خارج از خلیج فارس است.
مرادی همچنین تصریح کرد: اشکالی که صید ترال ایجاد شد این بود که صیادان در صیدگاه‌های سنتی اقدام به صید می‌کردند که مشکلاتی به‌وجود آورد.
حالا، با وضعیت موجود و تصمیم کارگروه مجلس شورای اسلامی برای ممنوعیت دو ساله صید ترال که نزدیک به 20 روز از زمان اجرایی شدن آن سپری می‌شود، باید ببینیم آیا این تصمیم با وجود سرسختی‌هایی که پیش از اتخاذ آن یا حتی پیش از زمان اجرایی شدن، ایجاد شده بود، صرفاً تصمیمی بر روی کاغذ است یا اینکه با جدیت اجرایی خواهد شد؟
صید ترال به صیدی گفته می‌شود که در آن با استفاده از توری قیف شکل، آبزیان عمق دریا کف‌روبی می‌شوند؛ اعتراض به این نوع صید به این دلیل است که استفاده از تورهای بزرگ عمقی موجب صید بی‌رویه شده و ذخایر آبی را به خطر می‌اندازد.

ارسال نظر