فرصت آخر  برای نجات اصفهان

 مسئولان استانی و شهری اصفهان از بالاترین رده تا پایین‌ترین رده مسئولیتی با رهبر انقلاب دیدار کردند. شاید یکی از معدود دفعاتی بود که می‌شد در صف مسئولان از رئیس قوه، وزرا، امام‌جمعه، نمایندگان مجلس در ادوار مختلف تا استاندار، شهردار، اعضای شورای اسلامی شهر و ... آن‌هم از شهرستان‌های مختلف استان را دید.

فرصت آخر  برای نجات اصفهان


مسئولان استانی و شهری اصفهان از بالاترین رده تا پایین‌ترین رده مسئولیتی با رهبر انقلاب دیدار کردند. شاید یکی از معدود دفعاتی بود که می‌شد در صف مسئولان از رئیس قوه، وزرا، امام‌جمعه، نمایندگان مجلس در ادوار مختلف تا استاندار، شهردار، اعضای شورای اسلامی شهر و ... آن‌هم از شهرستان‌های مختلف استان را دید. دیداری که بیشتر از هر زمان دیگر یک فرصت برای ایراد مشکلاتی بود که استان پهناور اصفهان را درگیر کرده است. فرونشست، آلودگی هوا، بی‌آبی، خشک‌سالی،مشکلات زیست‌محیطی و ریز گردها از عمده مشکلاتی است که استان اصفهان در دو دهه اخیر با آن‌ها مواجه بوده است. فرونشست تا مرکز کلان‌شهر اصفهان رخنه کرده و خشک‌سالی پهنه وسیعی از استان را در برگرفته است. منابع آب زیرزمینی رو به پایان است و با افزایش جمعیت از یکسو و گسترش صنایع آلاینده در اصفهان، مردم حتی یک روز از امسال را در هوای پاک‌نفس نکشیده‌اند.
تالاب گاوخونی این روزها بیش از 95 درصد خشک‌شده است و خود به منبع ریزگردها تبدیل‌شده است و با کوچک‌ترین وزش بادی راه نفس کشیدن را بر مردم اصفهان می‌بندد. کارشناسان، این ابعاد خشکی را فاجعه‌بار توصیف کرده و فلات مرکزی ایران را در معرض برخاستن ریزگردهای سمی و زمین‌های کشاورزی منطقه را با خطر سونامی کلرید سدیم مواجه می‌دانند. زاینده‌رود در دو سال آبی ۹۹ - ۱۴۰۰ و ۱۴۰۰ - ۱۴۰۱ به‌صورت پیاپی با خشک‌سالی روبرو بود و در طول این دو سال فقط ۵۵ روز جاری بود که نفس‌هایش تنها تا سد رودشتین واقع در بالادست تالاب می‌رسید. این‌ها و چندین مشکل دیگر تنها بخشی از مشکلات اصفهان است که در سال‌های گذشته نادیده گرفته‌شده و به وعده‌های دولت‌ها خیال خوش کرده اما درمان‌نشده و هرروز شکاف زخمی که بر پیکره استان نشسته عمیق‌تر شده است. حالا در فرصت دیدار با رهبری آن‌هم در این سطح از مسئولان استانی شاید بهتر بود با یک برنامه‌ریزی دقیق و بیان جزئی‌تر مسائل و مشکلات شهری و استانی، وعده‌هایی که در سال‌های اخیر داده‌شده و اجرانشده، حقابه هایی که بر زمین‌مانده و سوء مدیریت‌ها و مدیریت‌های جزیره‌ای و قومی که در حوضه زاینده‌رود شده همه را برای یک‌بار و در یک جلسه عمومی و در حضور عالی‌ترین مقام کشور و نمایندگان مردم مطرح می‌شد تا شاید دیگر دولت‌ها تنها به وعده اکتفا نکنند و همان‌طور که در این جلسه تأکید شد تلاش شبانه‌روزی برای حل مشکل استان و شهر اصفهان در پیش بگیرند.
اگر مردم اصفهان صبور باشند که هستند، اگر کشاورز از حقابه خودش و کشت امسالش بگذرد، اگر شهروندان در هوای آلوده نفس بکشند؛ اما باید بدانیم که نه خشک‌سالی منتظر وعده‌ها می‌ماند نه فرونشست در همین حد می‌ماند. نه آلودگی هوا برطرف می‌شود و نه گرد ریزگردها از گلوی اصفهان دور. دیگر زمانی برای اصفهان نمانده است و شاید این فرصت آخر باشد برای نجات اصفهان از بند مشکلات ادامه‌دار.

ارسال نظر