هفت عامل اصلی شیوع کودک آزاری در ایران
معاون دفتر امور آسیبهای اجتماعی سازمان بهزیستی با اشاره به موضوع کودکآزاری اظهار کرد: در تعریف کودک آزاری هر گونه عملی که به رشد بالقوه و بالفعل کودکان ضربه وارد کند و آنها را از این راه باز بدارد جزو کودک آزاری به شمار می رود. این مسئله نشان می دهد کودکان امانت هایی هستند که علاوه بر مراقبت در کودکی باید آنها را برای آینده نیز آماده کنیم.
معاون دفتر امور آسیبهای اجتماعی سازمان بهزیستی با اشاره به موضوع کودکآزاری اظهار کرد: در تعریف کودک آزاری هر گونه عملی که به رشد بالقوه و بالفعل کودکان ضربه وارد کند و آنها را از این راه باز بدارد جزو کودک آزاری به شمار می رود. این مسئله نشان می دهد کودکان امانت هایی هستند که علاوه بر مراقبت در کودکی باید آنها را برای آینده نیز آماده کنیم.
مجید ارجمندی افزود: چیزی که در ارتباط با کودکان مهم است و تحقیقات نشان داده اگر آسیبی بر روی کودکان وارد شود، می تواند زندگی آنها را از رشد باز بدارد و در واقع به نوعی در توقف آن دخیل باشد. بنابراین باید قبل از اینکه این موارد پیش آید، پیشگیری های خاص انجام شود.
معاون دفتر امور آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی بیان کرد: همچنین تحقیقات نشان داده اگر به کودکی آسیبی وارد شود و حمایت ها و مداخلات اجتماعی حرفه ای و کارشناسی به موقع وارد شود، می تواند از آسیب هایی که در آینده کودک را تهدید می کند از میان بردارد. وی به عوامل مربوط به کودک آزاری اشاره کرد و گفت: عواملی که در ارتباط با کودک آزاری می تواند دخالت داشته باشد، ویژگی های فردی، خانوادگی، اجتماعی واقتصادی، اعتیاد، اختلالات روانی در برخی موارد ویژگی های بومی است. وقتی درباره ویژگی های فردی در ارتباط با کودکان صحبت می کنیم، می بینیم کودکان به واسطه اینکه ضعیف هستند، نمی توانند از خودشان مراقبت کنند و اگر معلولیت داشته و بیمار باشند و در خانواده فقیری رشد کرده باشند در رفتار آنها تاثیرگذار است. وقتی پدر و مادر بدون پشتوانه فکری و ناپخته ازدواج کنند و از لحاظ اقتصادی شرایط خوبی نداشته باشند یا دچار اعتیاد و اختلالات روانی باشند نیز می تواند در کودک تاثیر منفی داشته باشد و کودک را در برابر خطرات احتمالی ضعیف کند.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، این مقام مسئول در ادامه با اشاره به وظایف دولت در رابطه با احقاق حقوق کودکان و نوجوانان گفت: یکی از وظایف دولت ها این است که سعی کنند در ارتباط با رشد و تربیت کودکان سیاست های کلان را برنامه ریزی کنند. از آنجا که کودکان آینده سازان فردا هستند، باید بانشاط و انگیزه هایی که دارند بتوانند آینده کشور و توسعه آن را تضمین کنند.بنابراین در سیاست های کلان دولت می بایست به خانواده ها و آموزش آنها توجه شود. وی افزود: همچنین دولت می بایست نسبت به محیط های عمومی(مدارس، آموزشگاهها، مهدهای کودک و...) که کودکان با آن در ارتباط هستند نیز اقداماتی را در راستای آموزش خانواده ها و کودکان انجام دهد. علاوه بر این در ارتباط با لایحه هایی که در این بخش نیاز به تدوین دارد و مصوبات دولت، می بایست از نظرات کارشناسان حوزه بیشتر استفاده شود تا برنامه ریزی بهتری در این قسمت انجام شود. ارجمندی در ادامه با تاکیدبر ضرورت تقویت نهادهای مردمی در حوزه کودکان گفت: یکی از موضوعات مهمی که می تواند به کنترل کودک آزاری منجر شود، توسعه و تقویت ان جی اوها و سازمان های مردم نهاد است.
تقویت این نهادهای مردمی باعث میشود تا مردم در این گونه فعالیت ها مشارکت کنند. هر چه بیشتر بتوانیم از مردم در این مسیر استفاده کنیم، موفقیت ما در رابطه با کنترل کودک آزاری بیشتر است و سیاست اصلی دولت نیز باید کمک به رشد سازمان های مردم نهاد باشد. معاون دفتر آسیب های اجتماعــــی سازمان بهزیستی تصریح کرد: در رابطه با موضوع کودکآزاری همه ما باید احساس مسئولیت کنیم. باید بدانیم مواردی از کودک آزاری نیاز به پیگیری قضایی دارد که در این بخش باید قوه قضاییه محکم و با ضمانت اجرایی بیشتری وارد موضوع شود تا هیچ فرد بیماری فرصت کودک آزاری نداشته باشد.وی با اشاره به اهمیت نقش قوه قضاییه در کنترل کودک آزاری گفت: در جریان کنترل کودک آزاری، نقش قوه قضاییه بسیار اثرگذار است. علاوه بر این آموزشهای مربوط به کودکان نیز می تواند به توانمندی کودک برای مراقبت از خود کمک کند ضمن اینکه باید یکسری افرادی که مددکار هستند نیز تحت آموزش و به علم روز آشنا باشند که بتوانند در این بخش به خانواده ها و کودکان به صورت تخصصی آموزش دهند تا این معضلی که احساسات همه را جریحه دار می کند، کنترل شود.