کاهش آمار حضور کودکان کار خیابانی در فصل سرما
با شدتگرفتن سرمای زمستان نگرانی از حضور کودکان کار خیابانی افزایش پیدا کرده و نقش شهروندان در برخورد صحیح با این کودکان پررنگتر میشود.
با شدتگرفتن سرمای زمستان نگرانی از حضور کودکان کار خیابانی افزایش پیدا کرده و نقش شهروندان در برخورد صحیح با این کودکان پررنگتر میشود.
به گزارش تسنیم ، بادهای زمستانی نویدآور روزهای سردی است که بهزودی شاهد آنها خواهیم بود، این سرما برای هر کس بیانی متفاوت دارد، برخی در آرزوی آدمبرفی و شادیهایی که یادآور دوران کودکی است خود را آماده میکنند و برخی هم بهفکر برنامهریزی برای ورزشهایی هستند که بهمدد این روزهای زمستانی امکانش فراهم میشود.
اما در این بین نگرانیهایی هم برای کودکان کار وجود دارد، کودکانی که در خیابانهای شهر شاهد تلاش آنها هستیم. با شدت گرفتن سرما، تحریک احساسات مردمی نیز برای کمک به این کودکان شدت میگیرد و این بحث پیش میآید که تکلیف آنها چه میشود.
گاهی شتابزدگی در تصمیمگیری در مورد این چنین مسائلی نهتنها گره از کار جامعه باز نمیکند بلکه به تشدید موضوعات نیز دامن میزند، با تشدید سرما موج احساسات نسبت به کودکانی که در خیابان حضور دارند بیشتر میشود.
کاهش آمار حضور کودکان کار خیابانی در فصل سرما
معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی استان اصفهان پیرامون آمار رشد و کاهش کودکان کار در فصل سرما در خیابانها به خبرنگار تسنیم گفت: در تابستان آمار کودکان خیابانی بیشتر است، هنگامی که کودکان به مدرسه نمیروند والدین آنها را بیشتر به سر کار میفرستند، در این فصل انتظار میرود آمار پایین بیاید.
مرضیه فرشاد پیرامون کاهش آمار کودکان کار در فصل زمستان اظهار داشت: زمستان بهدلیل سرما عامل نگرانکنندهای برای کودکان خیابانی است، اما عامل اثرگذار بهعنوان افزایشدهنده آمار کودکان خیابانی مطرح نمیشود حتی عاملی کاهنده است، بچههای خیابانی عدهای بچههای کار هستند که تعدادی از آنها به مدرسه هم میروند.
وی در ادامه در مورد مدت حضور کودکان کار در خیابان بیان کرد: هنگامی که به مدرسه نمیروند 12 تا 15 ساعت در خیابان هستند اما وقتی مدرسه میروند حدود 6 ساعت در خیابان هستند، بچهها معمولاً نمیتوانند در زمان تاریکی در خیابان بمانند با کوتاه شدن روزها انتظار میرود آمار پایینتر بیاید.
واکنش احساسی عامل افزایش حضور کودکان در خیابان
فرشاد واکنش احساسی نسبت به کودکان کار را عامل تشدیدکننده حضور این کودکان در خیابان دانست و گفت: برخی افراد واکنشی احساسی نسبت به کودکان کار از خود نشان میدهند، این شیوه رفتاری بهدلیل آن است که برخی سعی میکنند تا لحظهای خود را راضی کنند، گاهی افراد میخواهند از هیجانات درونی و احساس تکلیف و از عذاب وجدانهای خود کم کنند، آنها سعی میکنند تا با دادن خوراکی و یا صحبت کردن با آنها آرامش روانی و امنیت خاطری موقتی به بچهها دهند، ولی باید بدانیم که خرید از این بچهها آنها را بیشتر در خیابان نگاه میدارد.
وی به دلایل حضور این کودکان در خیابان اشاره کرد و اظهار داشت: منافع درآمدی این کودکان برای خود آنها سودمند نیست و درآمد آنها معمولاً برای خانوادهها و کسی که او را به خیابان فرستاده است سبب دلگرمی و رضایت است، هرچه این منافع بالاتر باشد درآمد بچه بیشتر باشد، ماندگاری کودک را در خیابان بیشتر میشود.
بهترین کمک به کودکان کار همکاری با مؤسسات دارای مجوز است
معاون اجتماعی بهزیستی استان اصفهان بهترین راه کمک به کودکان کار را همکاری با انجمنها و مؤسسات دارای مجوز فعالیت دانست و گفت: در حال حاضر مؤسسه خیریه "سرمد" تنها مؤسسهای است که در اصفهان تاکنون از بهزیستی مجوز فعالیت درزمینهٔ ساماندهی کودکان خیابانی را دریافت کرده است و کسانی که علاقهمند به کمک به کودکان کار هستند میتوانند به این مؤسسه مراجعه کنند و با راهنمایی آنها کمک به کودکان کار و خیابانی را مد نظر داشته باشند.
وی خرید از کودکان خیابانی را نمونه بارز برخورد احساسی دانست و ابراز کرد: وقتی کودکی در خیابان است، تنها کودک است که آسیب میبیند، در مثالی میتوان به مادرانی اشاره کرد که بهدلیل دلسوزی مردم از کودکان خود برای جذب مشتری استفاده میکنند، اگر خود مادر کالایی را بهفروش برساند مجبور است با قیمت اصلی آن را عرضه کند اما وقتی کودکی آن جنس را میفروشد 2 برابر آن پول دریافت میکند، همین انگیزهای برای حضور کودکان در خیابان میشود، اینگونه کودک از درس و تحصیل خود عقب میماند.
فرشاد به افزایش تعداد مؤسسات دارای مجوز در زمینه ساماندهی کودکان خیابانی اشاره کرد و گفت: نیاز است تا مؤسساتی که قصد فعالیت در این زمینه را دارند برای دریافت مجوز اقدام کنند، کار با کودک خیابانی نیازمند اخذ مجوز است، مراکزی که مجوزهای لازم را دریافت کنند از طرف بهزیستی آموزش دیده و حمایت میشوند و حتی خیرین به آنها معرفی میشوند.
زمستان با تمام زیباییهایش میتواند تهدیدی جدی برای کودکان کار باشد، کودکانی که دلسوزیهای نادانسته ما میتواند بر مشکلات آنها دامن بزند، اقدام عجولانه و تصمیمگیریهای سریعی که از روی احساس صورت میگیرد نهتنها کمکی به آنها نمیکند بلکه سبب پیچیدهتر شده مشکلات آنها میشود، گاهی ما با خریدی چند صد تومانی از کودکان کار خیابانی احساس رضایت قلبی را برای خود به ارمغان میآوریم، غافل از آنکه این تشویقی برای حضور بیشتر این کودکان در خیابانهای شهر میتواند باشد.