شایع ترین اختلالات روانی در میان اصفهانی ها

معاون امور اجتماعی اداره‌کل بهزیستی اصفهان گفت: در ۲۴درصد جمعیت ۱۵تا ۶۴سال استان اصفهان اختلالات روانی، رفتاری و عاطفی مشاهده شده است.

معاون امور اجتماعی اداره‌کل بهزیستی اصفهان گفت: در ۲۴درصد جمعیت ۱۵تا ۶۴سال استان اصفهان اختلالات روانی، رفتاری و عاطفی مشاهده شده است.

مجتبی ناجی در گفت‌وگو با ایمنا اظهار کرد: شیوع اختلالات روانی در اصفهان با سایر نقاط کشور چندان تفاوتی ندارد و اختلالات روانی، رفتاری و عاطفی در حدود ۲۴ درصد جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال استان اصفهان مشاهده شده است.

وی با بیان اینکه شایع‌ترین اختلالات روانی شامل اختلالات خلقی و اضطرابی است، افزود: اختلالات خلقی شامل افسردگی، کج خلقی، دوقطبی بودن و اختلالات اضطرابی شامل فوبیی یا اضطراب اجتماعی، هراس، نگرانی و دل‌شوره و استرس است.

ناجی در خصوص بیش‌ترین دلیل تماس‌های صدای مشاور بهزیستی استان گفت: در صدای مشاور تماس‌ها و مراجعات به صورت خودمعرف و داوطلبانه و در خصوص مشکلات ارتباطی و بین فردی به ویژه ارتباط با همسر و فرزندان است.

وی با بیان اینکه در ذیل مشکلات ارتباطی مشکلات خلقی وجود دارد، تصریح کرد: وقتی افراد مشکل خلقی دارند یا دوقطبی هستند با مشکلات ارتباطیِ بین فردی مواجه می شوند، به همین دلیل برای پیشگیری از این مشکلات بهتر است آموزش‌های لازم در سنین کودکی و حتی از مهدهای کودک شروع شود تا مهارت‌های کنترل خشم و چگونگی ابراز نظر و ابراز وجود به کودکان آموزش داده شود تا در سنین بزرگسالی رفتارهای صحیح در آنها نهادینه شده باشد.

معاون امور اجتماعی اداره‌کل بهزیستی اصفهان استان با بیان اینکه در زندگی اجتماعی و با گسترش زندگی شهری، مهارت‌های زندگی و ارتباطی بیشتر از گذشته لازم است، تصریح کرد: داشتن مهارت‌های ارتباطیِ صحیح باعث کاهش اختلالات روانی خواهد شد اما متاسفانه مشکلات روانی، متناسب با توسعه شهرنشینی در حال افزایش است.

ناجی گفت: اعتیاد نیز در زمره اختلالات به شمار می رود اما در این خصوص استان اصفهان تا حدودی وضعیت بهتری در کل کشور دارد به طوری که استان اصفهان در بین ۳۱ استان کشور از رتبه ۲۲ در شیوع اعتیاد برخوردار است، هم‌چنین استان اصفهان نسبت به کل کشور در خصوص وضعیت طلاق به عنوان نوعی دیگری از آسیب اجتماعی، رتبه ۱۸ را دارد.

وی با بیان اینکه نوع اختلالات روانی بین زنان و مردان متفاوت است، ادامه داد: رفتارهایی که منجر به پرخاشگری و خشونت است در زنان به نسبت مردان کمتر است و مشکلاتی نظیر افسردگی و اضطراب، خودشیفتگی و شخصیت نمایشی در زنان بیشتر است، ضمن اینکه اختلال سلوک که در بزرگسالی به اختلال شخصیت ضداجتماعی تبدیل می‌شود در مردان بیشتر است.


ارسال نظر