رئیس کمیسیون بهداشت شورای شهر اصفهان: جاری بودن زایندهرود بر سلامت مردم تأثیرگذار است
رئیس کمیسیون بهداشت، سلامت و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: جاری بودن زایندهرود علاوه بر مباحث زیستمحیطی نقش مؤثری بر سلامت شهروندان اصفهانی دارد که امیدوارم وعده رئیسجمهور در این خصوص عملیاتی شود و با جاری شدن آب رودخانه، اصفهان شهری سالم با شهروندانی سالم و بانشاط باشد.
رئیس کمیسیون بهداشت، سلامت و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: جاری بودن زایندهرود علاوه بر مباحث زیستمحیطی نقش مؤثری بر سلامت شهروندان اصفهانی دارد که امیدوارم وعده رئیسجمهور در این خصوص عملیاتی شود و با جاری شدن آب رودخانه، اصفهان شهری سالم با شهروندانی سالم و بانشاط باشد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، غلامحسین صادقیان پیش از ظهر امروز در جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: شهادت حسینگونه شهید محسن حججی به دست گروه تروریستی داعش را خدمت مقام معظم رهبری و ملت همیشه در صحنه ایران اسلامی تسلیت عرض میکنم و امیدوارم مردم و مسؤولان نظام جمهوری اسلامی فراموش نکنند که امنیت میهن اسلامیشان را مدیون چه کسانی هستند و باید مراقب بود تا خون این شهدا پایمال نشود.
وی افزود: با توجه به آخرین نطق در شورای اسلامی چهارم، بر خود لازم میدانم از شهردار و معاونان شهردار اصفهان، شهرداران و معاونان مناطق 15گانه، کلیه پرسنل شهرداری اصفهان تقدیر کرده و اگر قصوری از طرف اینجانب بوده طلب حلالیت میکنم.
رئیس کمیسیون بهداشت، سلامت و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: یکی از مشخصههای شورای اسلامی دوره چهارم شهر اصفهان نگاه ویژه به مبحث سلامت در 4 بعد جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی بوده است.
وی تصریح کرد: در این دوره برای نخستین بار در شورای اسلامی شهر اصفهان، کمیسیون بهداشت، سلامت و خدمات شهری با هدف ارتقای سلامت جامعه شکل گرفت که هم مطالبهگر حقوق سلامت شهروندان از نهادها و ارگانهای مرتبط بوده و هم از ظرفیتهای بالقوه موجود شهرداری در این راستا استفاده کرد.
صادقیان اذعان داشت: کارگروههای مختلفی از جمله خدمات شهری، سلامت، ایمنی غذا و کیفیت نان در کمیسیون بهداشت، سلامت و خدمات شهری چهارمیت دوره شورای اسلامی شهر اصفهان تشکیل شد.
وی یادآور شد: در این دوره تعاملات ویژهای با دانشگاه علوم پزشکی، مدیریت درمان تأمین اجتماعی، جهاد کشاورزی، دامپزشکی، محیط زیست، بهزیستی، نظام پزشکی، معاونت سیاسی- امنیتی استانداری، سازمان صنعت، معدن و تجارت و بسیاری از ادارات و سمنهای دیگر با برگزاری جلسات مشترک، تقویت نقاط مشترک و افزایش برآیندها صورت گرفت که مواهب فراوانی برای شهر اصفهان در برداشت که بسیاری از آنها به کل استان اصفهان تعمیم داده شد.
رئیس کمیسیون بهداشت، سلامت و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به توزیع عادلانه و ارتقای خدمات سلامت تأکید کرد: در این دوره بازدیدهای متعددی از مراکز ارائهدهنده خدمات سلامت از جمله بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی، بیمارستانهای تأمین اجتماعی و بخش خصوصی صورت گرفت که ضمن بررسی نحوه ارائه خدمات مسائل و مشکلات آنها با مدیریت شهری بررسی و راهکارهای لازم ارائه شد.
وی بیان داشت: عمومی شدن خدمات درمانی بیمارستان فارابی یکی از پیگیریهای صورت گرفته توسط شورای اسلامی شهر اصفهان در دوره چهارم بود که با عملیاتی شدن آن خدمات ویژهای به مردم شرق شهر اصفهان ارائه شد؛ با توجه به اینکه این بیمارستان ارائهدهنده خدمات 5 تخصص پزشکی و تجهیزات به روز است، مشکلات حمل و نقل بیماران منطقه شرق اصفهان به مرکز شهر نیز مرتفع شد.
صادقیان متذکر شد: برگزاری نشستهای متعدد بین مدیریت ارشد اجرایی شهرداری و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با محوریت شورای اسلامی شهر در خصوص مشکلات و دغدغههای موجود، همچنین کمک به دانشگاه جهت اجرای طرح تحول سلامت در حوزه پیشگیری صورت گرفت و نتایج خوبی را در برداشت.
وی اضافه کرد: در این دوره توجه ویژهای به خدمات شهری که جزو وظایف ذاتی شهرداری و امری سلامتمحور است، صورت گرفت که در حوزه فضای سبز ضمن تأکید بر حفظ و ارتقای کیفیت فضای سبز سعی شد تا زیرساختهای لازم برای توسعه، از جمله تأمین آب و زمین اقدامات مطلوبی انجام گیرد.
رئیس کمیسیون بهداشت، سلامت و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: پروژههایی که در هفتههای اخیر جهت تأمین منابع آبی پایدار مورد نیاز فضای سبز شهر اصفهان افتتاح و تفاهمنامههایی که در این خصوص امضا شد، مقرر شد تا حدود 200 میلیون متر مکعب آب مورد نیاز فضای سبز شهر اصفهان تأمین شود که این میزان معادل 40 درصد آب مورد نیاز فضای سبز شهر اصفهان است.
وی عنوان داشت: تجهیز مرکز تحقیقات «محمودآباد» و تأکید بر استفاده از گیاهان مقاوم به خشکی را میتوان از جمله اقدامات کمیسیون بهداشت شورای اسلامی شهر اصفهان در این دوره برشمرد؛ در حوزه پسماند، افزایش تفکیک از مبدأ به ارتقای کیفیت کمپوست تولیدی و پیگیری پروژههای تکمیلی این حوزه از جمله اقدامات شورا بوده که در هفته جاری از 2 پروژه بازیافت رونمایی خواهد شد.
صادقیان ابراز داشت: در حوزه پسماندهای ویژه از جمله پسماندهای عفونی نیز اقدامات مؤثری صورت گرفته به طوری در حال حاضر این پسماندها در شهر اصفهان تفکیک و به صورت بهداشتی حمل و دفن میشود؛ بر اساس تفاهمنامههایی که به امضا رسیده است تا سال آینده مراحل اجرایی تأسیس مرکز زبالهسوز عفونی نیز عملیاتی خواهد شد و دیگر شاهد دفن زباله عفونی نخواهیم بود چراکه دفن زبالههای عفونی آسیبهای جبرانناپذیری را به محیط زیست و سلامت مردم وارد میکند.
وی اذعان کرد: در حوزه ساماندهی مشاغل و سازمان میادین میوه و ترهبار در این دوره تلاش ویژهای جهت وضع آییننامهها و قوانین پیشگیرانه به منظور برخورد با مشاغل تهدیدکننده سلامت و ساماندهی مشاغل انجام شده است؛ همچنین امتیازات تکمیلی جهت انتقال کارگاههای آلاینده و مزاحم در نظر گرفته شده است.
رئیس کمیسیون بهداشت، سلامت و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود 400 میلیارد تومان پروژه مشارکتی در حوزه ساماندهی مشاغل فعال است، در میدان مرکزی میوه و ترهبار و بازارهای وابسته، علاوه بر کنترل قیمتها و دسترسی آسان مردم سعی شد تا به سلامت فرآوردههای تولیدی هم توجه ویژهای شود به طوری که بر کیفیت محصولات کلیه بازارهای کوثر نظارتی جدی میشود.
وی اعلام کرد: استفاده از پتانسیل شهرداری در حوزه فرهنگی از دیگر اقدامات این دوره شورای اسلامی شهر اصفهان جهت ارتقای فرهنگ سلامت مردم بود که تشکیل کمیته سلامت شهروندی، تشکیل خانههای فرهنگ سلامت در مناطق، ایجاد کانونهای سلامت محلات و ایجاد جادههای سلامت در شهر از جمله فعالیتهای صورت گرفته است.
صادقیان یادآور شد: کمیته سلامت شهروندی عمدتاً عهدهدار تبلیغات شهری بوده اما خانههای سلامت رویکردی آموزشی دارند؛ اتفاقی که طی 4 سال گذشته در این خصوص شکل گرفت، تبدیل مطالب علمی حوزه سلامت به زبان قابل درک برای همگان بود که این طرح میتواند مورد استفاده دیگر شهرهای کشور نیز باشد.
وی با اشاره به پیوست سلامت برای پروژههای شهر اصفهان افزود: معاونت پژوهش و برنامهریزی شهرداری اصفهان اقدامات خوبی را در این راستا انجام داده است، این در حالی است که پیوست سلامت در پروژههای شهری سابقهای در کشور نداشته است.
رئیس کمیسیون بهداشت، سلامت و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان در پایان گفت: جاری بودن زایندهرود علاوه بر مباحث زیستمحیطی نقش مؤثری بر سلامت شهروندان اصفهانی دارد که امیدوارم وعده رئیسجمهور در این خصوص عملیاتی شود و با جاری شدن آب این رودخانه، اصفهان شهری سالم با شهروندانی سالم و بانشاط باشد.