بی‌سابقه‌ترین بحران انسانی تاریخ بشر در یمن

یمن یکی از فقیرترین کشورهای خاورمیانه است و از زمان شروع درگیری‌های داخلی میلیون‌ها نفر در این کشور آواره شده و هزاران نفر جان خود را ازدست‌داده‌اند.

اصفهان امروز: یمن یکی از فقیرترین کشورهای خاورمیانه است و از زمان شروع درگیری‌های داخلی میلیون‌ها نفر در این کشور آواره شده و هزاران نفر جان خود را ازدست‌داده‌اند. ائتلاف عربی ضد یمن به رهبری عربستان سعودی از ابتدای سال 1394 به بهانه سرکوب انقلاب مردم یمن به این کشور حمله کرده و آن را از دریا، خشکی و آسمان محاصره کرده است. بنا به گفته «استیون اوبراین»، رئیس کمک‌های اضطراری و انسان دوستانه در سازمان ملل: این بزرگ‌ترین چالش برای سازمان ملل متحد از زمان شکل‌گیری آن در پایان جنگ جهانی دوم است. ده‌ها هزار نفر از مردم بی‌گناه یمن در حمله جنگنده‌های سعودی به مناطق غیرنظامی کشته‌شده‌اند و طبق آخرین گزارش سازمان ملل، 17 میلیون نفر نیز در این کشور نیاز فوری به غذا دارند. خطر قحطی در یمن به‌اندازه‌ای جدی است که نهادهای مختلف بین‌المللی ازجمله سازمان ملل نسبت به وقوع بی‌سابقه‌ترین بحران انسانی تاریخ بشر در این کشور هشدار داده‌اند. یونیسف پیشتر هشدار داده بود که ممکن است امسال ۱.۴ میلیون کودک جان خود را به دلیل گرسنگی از دست بدهند. جنگ همراه با خشکسالی باعث کمبود شدید مواد غذایی در یمن شده و سازمان ملل تخمین زده است که در حال حاضر حدود هفده میلیون نفر از بیست‌وشش میلیون جمعیت یمن از امنیت غذایی برخوردار نیستند. این وضعیت به‌خصوص باعث بروز سوءتغذیه در میان کودکان یمنی شده است.

محاصره‌ای که از سال ۲۰۱۵ از سوی ائتلاف نیروهای تحت رهبری عربستان بر یمن تحمیل شده است، مقدار غذا، سوخت و کمک‌هایی را که اجازه ورود به کشور دارند به حد ناچیزی رسانده است. همان مقدار کمک ناچیزی هم که از راه دریا به یمن می‌رسد، اغلب هفته‌ها منتظر تخلیه باقی می‌ماند به این دلیل که جرثقیل‌های حدیده که زمانی شلوغ‌ترین بندر کشور بود، بر اثر بمباران از کار افتاده‌اند. قحطی فراگیر در این کشور کوچک عربی و ممانعت ائتلاف سعودی از انتقال دارو و کمک‌های بشردوستانه به آن به بهانه جلوگیری از تسلیح انقلابیون این کشور در کنار عدم دسترسی به آب آشامیدنی سالم، مردم این کشور را دچار بیماری مهلک وبا یا در معرض ابتلا به آن قرار داده است. وجود چنین فاجعه‌ای را مدیران صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف)، سازمان بهداشت جهانی و برنامه جهانی غذای سازمان ملل در بیانیه‌ای مشترک اعلام کرده‌اند. مدیران این سه سازمان جهانی اعلام کرده‌اند: «این بدترین شیوع وبا در جهان در متن بزرگ‌ترین بحران انسانی جهان است». گوترش دبیر کل سازمان ملل می‌گوید: «هر ۱۰ دقیقه یک کودک زیر ۵ سال بر اثر بیماری‌های قابل‌پیشگیری جان خود را در یمن از دست می‌دهد». دردناک‌تر این است که نظام درمانی در معرض فروپاشی کامل است. به گزارش نمایندگان سازمان ملل، زیرساخت‌های اصلی کشور، ازجمله تأسیسات پزشکی، بهداشتی و آب‌رسانی، یا به‌شدت صدمه‌دیده و یا کاملاً نابودشده‌اند. هم‌زمان با این مصائب، ذره‌ای از شدت عمل ائتلاف کشورهای عربی به رهبری عربستان در یمن کاسته نشده است. طبق ارزیابی سازمان ملل، نیروهای نظامی این ائتلاف به‌ندرت دغدغه جان غیرنظامیان را دارند. اوبراین در جمع اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد گفته است که بدون تلاش‌های جمعی و هماهنگ بین‌المللی، عده زیادی به دلیل گرسنگی جان خود را از دست می‌دهند. او خاطرنشان کرده که تعداد زیادی هم به دلیل بیماری خواهند مرد.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار