اتحادیه اروپا نباید جمهوری‌های سابق شوروی را در دوراهی روسیه - اروپا قرار دهد

وزیر خارجه روسیه تاکید کرد، اتحادیه اروپا باید از این سیاست دست بردارد که کشورهای شرکت کننده در برنامه «مشارکت شرق» را در مقابل انتخاب «یا غرب، یا روسیه» قرار دهد.

وزیر خارجه روسیه تاکید کرد، اتحادیه اروپا باید از این سیاست دست بردارد که کشورهای شرکت کننده در برنامه «مشارکت شرق» را در مقابل انتخاب «یا غرب، یا روسیه» قرار دهد.
به گزارش تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که اتحادیه اروپا واقعا باید از ادامه منطق شرارت آمیز «یا اتحادیه اروپا، یا روسیه» در برخورد با جمهوری‌های شوروی سابق، دست بردارد.
لاوروف شب گذشته در مصاحبه با رسانه‌های گروهی جمهوری ارمنستان تاکید کرد: «نباید این کشورها را در مقابل چنین انتخابی قرار داد که یا باید غرب را انتخاب کنند، یا روسیه را. چنین برخوردی کاملا ایدئولوژیکی و سیاسی است.»
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه یادآور شد: «ارمنستان الگوی بسیار خوبی برای اجرای سیاست توسعه روابط در تمامی جهات است و این سیاست تاکنون برای این کشور بسیار سودمند و مفید بوده است.»
به گفته وی، این جهت گیری درستی است که ارمنستان در برخورد با اتحادیه اروپا در پیش گرفته و این مسئله را حق خویش می داند که در سایر جهات نیز منافع خویش را دنبال کرده و با تمامی همسایگان خویش، از جمله روسیه، روابط حسنه داشته باشد.
لاوروف گفت: «بدون تردید هم برای ارمنستان و هم جمهوری آذربایجان و سایر شرکت کنندگان در برنامه "مشارکت شرق" اتحادیه اروپا اهمیت دارد که این ساختار اروپایی، آنها را در مقابل انتخاب «بین این یا آن» قرار ندهد، برای اینکه چنین برخوردی به منافع این کشورها آسیب جدی رسانده است، همانطور که دقیقا چنین سیاستی در سال 2014 باعث کودتای دولتی در اوکراین شد.»
وزیر خارجه روسیه همچنین یادآور شد که مسکو به دورنمای روابط اتحادیه اروپا و اتحادیه اقتصادی اورآسیایی، خوش بین است و دقیقا به همین دلیل سه سال قبل به اتحادیه اروپا پیشنهاد برقراری تماس دوجانبه و مشارکت کامل در عرصه همکاری‌های اقتصادی را داده و این پیشنهاد همچنان به قدرت خویش باقی است.
سرگئی لاوروف در بخش دیگری در این مصاحبه تاکید کرد که طرفین مناقشه قره باغ باید برای پیشرفت در مذاکرات صلح از بی اعتمادی نسبت به یکدیگر دست بردارند. وی افزود: «مهمترین مسئله در حال حاضر افزایش اعتماد نسبت به یکدیگر و تمرکز روی واقعیات موجود و نظریات واقع بینانه برای حل و فصل مشکلات است تا بتوان در جریان تماس‌ها بین دو طرف مناقشه، به سمت پیشرفت حرکت نمود و این نظرات به روی کاغذ آورده شود.»

ارسال نظر