رونمایی از مجموعه داستانهای کودکانه مشاغل سنتی اصفهان
مجموعه داستانهای کودکانه مشاغل سنتی اصفهان با حضور نویسنده و تصویرگر این مجموعه رونمایی شد.
مجموعه داستانهای کودکانه مشاغل سنتی اصفهان با حضور نویسنده و تصویرگر این مجموعه رونمایی شد.
به گزارش ایسنا، یکی از ویژه برنامه هفته فرهنگی اصفهان رونمایی از مجموعه داستانهای کودکانه مشاغل سنتی اصفهان بود كه در موزه عصارخانه شاهی در میدان نقشجهان برگزار شد.
این مجموعه داستان مخصوص کودکان است و طبیعی بود که مهمانان مراسم رونمایی از آن هم کودک باشند، حدود 100 دانشآموز دختر و پسر مقطع ابتدایی که یک روز را به دور از نیمکتهای مدرسه، روی سکوهای موزه عصارخانه شاهی اصفهان و در حال و هوای عصر صفوی، یعنی دورانی که شهر اصفهان در اوج شکوه تاریخی خود به سر میبرد، سپری کردند.
مراسم با قصهگویی نقالان در مورد انواع مشاغل سنتی از جمله عصاری (روغنکشی)، نجاری، کاشیسازی و ... آغاز شد و کودکان اصفهانی با زبان شعر و داستان با مشاغلی که شاید روزگاری اجدادشان به آنها میپرداختند، آشنا شدند.
حالا نوبت به شیرین بدرلو، نویسنده مجموعه داستانهای کودکانه مشاغل سنتی اصفهان رسید تا با خواندن بخشی از کتاب خود برای کودکان، آنها را با مجموعه داستانهایش آشنا کند.
بدرلو در حاشیه این مراسم در مورد ایده نگارش مجموعه داستانهای کودکانه مشاغل سنتی اصفهان گفت: زمانی که دکتر محمد عیدی رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان مدیریت موزه عصارخانه شاهی را بر عهده داشت، پیشنهاد داد مشاغل سنتی اصفهان را در قالبی جذاب به کودکان معرفی کنیم.
وی افزود: من و خواهرم سیمین بدرلو که تصویرگری این مجموعه داستان را بر عهده داشت، این کار را آغاز کردیم که در زمان مدیریت مصطفی حیدری در موزه عصارخانه شاهی ادامه یافت و مجموعه داستانی شامل پنج کتاب آماده کردیم.
شیرین بدرلو با اشاره به نگارش جلد ششم کتاب خود با روایت و تصویرگری متفاوت در مورد حرفه پنبهزنی ادامه داد: این مجموعه کتاب مناسب کودکان سالهای چهارم تا ششم دبستان است.
نویسنده مجموعه داستانهای کودکانه مشاغل سنتی اصفهان در مورد سوابق خود اضافه کرد: پیش از این هم داستاننویسی و فیلمنامهنویسی میکردم و چند جایزه فیلمنامهنویسی دارم که یکی از آنها را از جشنواره فیلم کودک اصفهان دریافت کردم.
سیمین بدرلو نیز در مورد تصویرگری مجموعه داستانهای کودکانه مشاغل سنتی اصفهان گفت: این مجموعه کتاب، مشاغلی شامل عصاری، عطاری، قالیبافی، مسگری، کاشیکاری و آهنگری را معرفی میکند. کتاب ششم نیز که در دست نگارش است در مورد حرفه پنبهزنی و لحافدوزی است.
وی افزود: اینکه من و خواهرم در نویسندگی و تصویرسازی این مجموعه کتاب با هم در تعامل بودیم، باعث پیشرفت بهتر کار شد و دکتر عیدی و آقای حیدری نیز حمایت خوبی از ما انجام دادند و امیدوارم کودکان از خواندن این کتابها لذت ببرند.
عصارخانه شاهی یک عصارخانه تاریخی در شهر اصفهان است که در سال ۱۰۲۱ هجری قمری همزمان با احداث بازار بزرگ قیصریه و مدرسه ملا عبداله به دستور شاه عباس اول ساخته شده است.
دیوارها و سقف خشتی و به دلیل کاربری آن بدون کاربندی، قابسازی، تزئینات و پنجره ساخته شده است، فضای اصلی دارای پنج قسمت پیشخوان، بارانداز، شترخوان، گرمخانه و تیرخانه بوده است. دانههای روغنی که در این عصارخانه به کار میرفته و مورد روغنکشی قرار میگرفته معمولاً کنجد، پنبه دانه، خشخاش و آفتابگردان بوده است.
عصارخانه شاهی از سال 1392، به عنوان اولین و تنها پایگاه تخصصی مطالعات فرهنگ عامه در کشور، به فعالیت میپردازد. از سال 1395 این پایگاه طرح تاریخ شفاهی مشاغل سنتی اصفهان را آغاز نمود و چندین فیلم مستند نیز بر مبنای این تحقیقات از مشاغل سنتی اصفهان تولید شد. این مرکز تخصصی در زمینه برگزاری کارگاههای تاریخ شفاهی نیز فعال است.
موزه عصارخانه شاهی در سال 2017، به عنوان برترین موزه کوچک کشور، نشان جهانی ایکوم (کمیته ملی موزههای ایران) را دریافت کرد.
ویژه برنامههای هفته فرهنگی اصفهان از سوم اردیبهشت ماه و با شعار «شهری که دوستش دارم» آغاز شده است و تا نهم اردیبهشت ماه در جای جای شهر اصفهان ادامه دارد.