بهزیستی، سرپناهی برای معتادان بی خانمان

معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان اصفهان گفت: در سال 96 اداره کل بهزیستی استان اصفهان42200 نفر مراجعه کننده در بحث اعتیاد داشته است که این افراد خدمات مختلفی دریافت کردند.

معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان اصفهان گفت: در سال 96 اداره کل بهزیستی استان اصفهان42200 نفر مراجعه کننده در بحث اعتیاد داشته است که این افراد خدمات مختلفی دریافت کردند.
محمد سعید محمدی در گفت‌و‌گو با فارس اظهار داشت: در اداره کل بهزیستی استان اصفهان تقریباً کلیه خدمات مورد‌ نیاز برای پیشگیری و درمان اعتیاد ارائه می‌شود.
وی عنوان کرد: اداره بهزیستی استان اصفهان مراکز مختلفی را برای ارائه خدمات در نظر گرفته است که فرد معتاد با مراجعه به این مراکز طبق تشخیص کارشناس و با توجه به مشکل و وضعیتی که دارد به یکی از این مراکز که مناسب اوست ارجاع داده می‌شود.
معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان اصفهان اذعان داشت: در سال 96 اداره کل بهزیستی استان اصفهان 42200 نفر مراجعه کننده در بحث اعتیاد داشته است که این افراد خدمات مختلفی دریافت کردند؛ حدود 133 مرکز تحت نظر اداره بهزیستی در حال فعالیت هستند و در زمینه‌های مختلف خدمات ارائه می‌کنند.
وی در ادامه افزود: از این 133 مرکز 2 مرکز با عنوان مرکز اجتماع درمان مدار یا تی سی، که در واقع یک مدل درمان اجتماع مدار است، یکی مختص خانم‌ها و دیگری مختص آقایان در حال خدمات رسانی هستند، در این روش درمانی از روش‌های تلفیقی استفاده می‌شود که جنبه‌های روحی و روانی و حمایت‌های اجتماعی برای مبتلایان در آن مد‌نظر قرار می‌گیرد.
محمدی بیان کرد: نوع دیگری از این مراکز، مراکز درمان و بازتوانی سرپایی یا نگهدارنده هستند و با نام ام ام تی هم شناخته می‌شوند، تعداد این مراکز 60 مرکز است که در حال خدمات رسانی هستند، فرد به این مراکز مراجعه می‌کند و دارو یا خدمات مورد‌نیاز خود را دریافت می‌کند.
وی ادامه داد: بعضی دیگر از این مراکز در قالب مراکز اقامتی میان مدت فعالیت دارند که تحت عنوان کمپ‌ها شناخته شده‌اند، این مراکز به عنوان مراکز پرهیزمدار که نوعی روش درمانی است فعالیت می‌کنند، در این شیوه درمانی فرد با خواسته ی خود مراجعه می‌کند و در‌حدود 21 تا 28 روز در آنجا اقامت دارد.
معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان اصفهان گفت: مراکز دیگری هم با عنوان سرپناه شبانه یا شلتر هستند که معتادان بی خانمان می‌توانند شب را در آنجا بمانند و استراحت کنند، همچنین در این مراکز یک وعده غذای گرم و حمام در اختیارشان قرار می‌گیرد.
وی عنوان کرد: مراکزی با نام مراکز کاهش آسیب یا دی آی سی نیز وجود دارند که در حال حاضر 5 مورد از این مراکز خدمات رسانی می‌کنند، افراد درگیر اعتیاد امکان دارد بیماری‌های مختلفی داشته باشند و فعالیت این مراکز به اینصورت است که به خاطر پیشگیری از انتقال این بیماری‌ها به دیگران، به افرادی که به مراکز مراجعه می‌کنند، وسایل پیشگیری کننده مثل سرنگ یا مواردی که برای پیشگیری از انتقال بیماری در ارتباطات جنسی نیاز هست را ارائه می‌کنند.
محمدی افزود: مرکز ماده 16 با هدف جمع‌آوری، ساماندهی و درمان معتادان متجاهر، یکی از مراکز تحت نظر اداره بهزیستی در حال فعالیت است که ویژه معتادان متجاهر یا همان کارتون خواب‌ها است که حدود 120 نفر و گاهاً بیشتر ظرفیت برای نگهداری معتادان دارد.
* اقدامات انجام شده در بحث پیشگیری از اعتیاد
وی اظهار کرد: همچنین در بحث پیشگیری اداره بهزیستی استان اصفهان، کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی بسیاری را در طول سال برگزار می‌کند، در همین راستا در سطح محلات شهری و روستایی که حدود 209 محله است، فعالیت‌هایی را انجام می‌دهد، یکی از سیاست‌هایی که وجود دارد استفاده از افراد توانمند و علاقه‌مند برای ارتقاء آگاهی و پیشگیری از اعتیاد در محلات است.
معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان اصفهان عنوان کرد: اداره بهزیستی برای پیشگیری در محیط‌های کاری، با 27 محیط‌کاری وارد تعامل شده که خدمات پیشگیری در این محیط‌ها صورت گرفته است.
وی با توجه به آسیب‌پذیر بودن کودکان چنین گفت: در بحث مصون‌سازی کودکان پیش دبستانی و به دلیل اهمیت امنیت این دوران در 252 مهد کودک با روش‌های استاندارد شده و مناسب با محدوده سنی کودکان اقدامات پیشگیرانه انجام شده است.
* پیامد اعتیاد زنان
محمدی اعلام کرد: آمار اداره بهزیستی طبق آمار مراجعه ‌کنندگان برای دریافت خدمات است، طبق این آمار معمولاً ده درصد از معتادان را زنان تشکیل می‌دهند.
وی در ادامه اضافه کرد: پیامدهایی که اعتیاد برای یک زن معتاد خواهد داشت همانند پیامدهایی است که برای یک مرد معتاد دارد با این تفاوت که به خاطر نقش حساس خانم‌ها در جامعه و خانواده، به خصوص نقش تربیت فرزندان و همچنین به خاطر زمان بیشتری که مادر با فرزندان می‌گذراند، اعتیاد زنان را، از حساسیت بیشتری برخوردار و پیامد‌های بیشتری را گریبان‌گیر جامعه و زنان را آسیب پذیرترمی‌کند.
* مواد مخدر گل
معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان اصفهان مطرح کرد: ماده مخدر گل، شکل تغییر یافته ماری‌جوانا است که در واقع از گیاه شاهدانه بدست می‌آید و بسیار اعتیادآور است.
وی اذعان داشت: بعد از تریاک، ماده گل پر‌‌شیوع ترین ماده مخدر در ایران و همچنین در اصفهان است، از عوارض مصرف مخدر گل می‌توان به افسردگی، عدم تمرکز، کاهش سطح هوشیاری، افزایش ضربان قلب، خشکی دهان و گلو، کندی در مهارت‌های حرکتی و در نهایت نقص سیستم ایمنی اشاره کرد.
* طرح کارزار رسانه‌ای پیشگیری از مصرف مخدر گل
محمدی بیان کرد: اداره بهزیستی استان اصفهان همایشی را تحت عنوان کارزار رسانه‌ای پیشگیری از مصرف مخدر گل در تاریخ هشتم، نهم و دهم اردیبهشت ماه سال 97 برگزار کرد، هدف این طرح که همزمان در 14 استان کشور اجرا شد، آشنایی با مضرات این ماده، آگاهی از اعتیادآور بودن آن و همچنین راه‌های پیشگیری بود که اداره بهزیستی در حدود 10000 بروشور را در محیط‌های کاری اصفهان برای نشر اطلاعات، توزیع کرد.
* روز جهانی مبارزه با دخانیات
وی در پایان گفت: یکی از برنامه‌های اداره کل بهزیستی استان اصفهان برگزاری کارگاه‌ها، کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی در طول سال، با هدف آگاه‌سازی و پیشگیری از اعتیاد است که این کلاس‌ها در طول هفته مبارزه با دخانیات به صورت جدی‌تری در مورد دخانیات اطلاع رسانی می‌کند و به والدین هشدارهای لازم را می‌دهد.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار