شناسایی ۳ کانون جدید آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان اصفهان

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان از شناسایی ۳ کانون جدید آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان خبر داد.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان از شناسایی ۳ کانون جدید آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان خبر داد.
شهرام موحدی در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به وضعیت آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان اظهار داشت: خوشبختانه با تلاش شبانه‌روزی حوزه دامپزشکی استان به علاوه حمایت‌های سایر دستگاه‌ها از جمله فرمانداری‌ها، استانداری‌ها و سازمان جهاد کشاورزی و نیروی انتظامی که در ستاد مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان حضور داشتند اقدامات بسیار خوبی در این زمینه انجام شد.
وی با بیان اینکه حدود 11 درصد از واحدهای مرغ تخم‌گذار در سال 96 درگیر آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان شدند، افزود: در حالی که بسیار از استان‌ها از جمله قم (بیش از 80 درصد)، آذربایجان شرقی و قزوین و تهران هرکدام از استان اصفهان بیشتر درگیر آنفلوآنزا بودند.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه استان اصفهان بیشترین تعداد واحد پرورش طیور کشور را دارد، خاطرنشان کرد: تنوع پرورش در استان اصفهان فراوان است.
وی با بیان اینکه واحدهای بوقلمون، شترمرغ، کبک، بلدرچین، مرغ تخم‌گذار را در یک مجموعه داریم که این تنوع و تراکم سبب افزایش خطرات درگیری می‌شود، گفت: واحدهای پرورش ما هم واحدهای استانداردی نیست و مسائل امنیت زیستی هم در این زمینه رعایت نمی‌شود.
شناسایی کانون جدید آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در نجف‌آباد
موحدی بیان کرد: امسال خوشبختانه تا 3 روز گذشته وضعیت بسیار خوب بود تا اینکه همین چند روز گذشته کانون آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را در یک واحد مرغ تخم‌گذار در شهرستان نجف‌آباد شناسایی کردیم و به طبع آن 2 واحد پرورش بوقلمون هم درگیر شد.
وی گفت: در حال حاضر یک واحد مرغ تخم‌گذار و 2 واحد بوقلمون را معدوم سازی کردیم، متأسفانه بسیاری از پرورش دهندگان ما به حوزه مسائل امنیت زیستی توجه نمی‌کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان تصریح کرد: نگران موضوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان هستیم چون قسمت شهرستان نجف‌آباد و تیران و کرون فوق العاده از لحاظ پرورش متراکم است.
وی در پاسخ به این سئوال که چرا شهرستان‌های نجف آباد و تیران و کرون بیش از دیگر شهرستان‌ها با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان درگیر هستند، گفت: وقتی واحدهای پرورش متراکم باشد ریسک پرورش بالا می‌رود به گونه‌ای که شاید این اتفاق کمتر در شهرستان خوروبیابانک دیده شود چون واحدهای فوق‌العاده گسترده و با تعداد کم در آن مکان وجود دارد.
موحدی افزود: وقتی در یک مسیر تعداد زیادی پرورش مرغ وجود داشته باشد قطعاً رفت و آمد خودروهای حمل طیور و تخم‌مرغ و نیز کود مرغی فراوان است و احتمال سرایت هم افزایش پیدا می‌کند.
وی با بیان اینکه سال گذشته پرورش دهندگان در زمینه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بسیار به ما کمک کردند، گفت: اگر امسال هم پرورش دهندگان در این راستا به ما کمک کنند از بحث آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان عبور خواهیم کرد.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان خاطرنشان کرد: یکی از ارکان مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سال گذشته، اتحادیه مرغ تخم‌گذار بود که توانستیم آنفلوآنزا را در استان مهار کنیم.
وی با بیان اینکه نظارت بر واحدهای پرورش طیور صورت می‌گیرد، اضافه کرد: اما نظارت اصلی با سرمایه‌گذار و فردی که مدیریت پرورش طیور را انجام می‌دهد، است.

ارسال نظر