تعطیلی تمام کشتارگاه های سنتی اصفهان

مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان گفت: سال گذشته تمام کشتارگاه‌های سنتی تعطیل شده است که تعطیلی این کشتارگاه ها تبعات اجتماعی زیادی به دنبال داشت.

مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان گفت: سال گذشته تمام کشتارگاه‌های سنتی تعطیل شده است که تعطیلی این کشتارگاه ها تبعات اجتماعی زیادی به دنبال داشت.

به گزارش مهر، شهرام موحدی ظهر چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: استان اصفهان دارای ۳۲ کشتارگاه دام، ۱۹ کشتارگاه طیور، ۳۹ کارخانه خوراک دام طیور و آبزیان و ۴۰ واحد بسته‌بندی فرآورده‌های خام دامی است.

وی بیان داشت: همچنین در سطح استان اصفهان ۱۴ واحد بسته‌بندی تخم‌مرغ، ۱۱ واحد بسته‌بندی آلایش خوراکی، ۱۵ سردخانه نگهداری فرآورده‌های خام دامی، ۷۸ مرکز جمع‌آوری شیر خام و ۲۰ واحد تبدیل ضایعات داریم.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان از معدوم سازی ۲۵۹ تن فرآورده خام دامی غیر بهداشتی در کشتارگاه‌های دام در سال گذشته خبر داد و افزود: همچنین سال گذشته ۱۷۰ تن فرآورده خام دامی غیر بهداشتی در سطح شهر کشف و ضبط شد.

وی از ناسالم بودن ۴۰۰ هزار قطعه طیور در سال گذشته خبر داد که مانع ورود این طیور بر سفره مردم شدیم، گفت: در نیمه اول امسال نیز ۱۱۰ تن فرآورده دامی غیر بهداشتی در کشتارگاه‌ها شناسایی و ضبط شد.

موحدی گفت: همچنین امسال در سطح شهر ۶۸ تن فرآورده غیر بهداشتی و ۳۱۸ هزار قطعه طیور غیرسالم شناسایی شد.

نقش کلیدی دام پزشکی در بروز بیماری ها

وی با بیان اینکه دامپزشکی نقش کلیدی در پیشگیری از بروز بیماری های در سطح جامعه دارد، ادامه داد: اگر دامپزشکی دست به این کارها نمی‌زد آیا حوزه درمان می‌توانست پاسخگوی بیماری‌هایی که جامعه را فرا می‌گرفت باشد و در صورتی که این فرآورده‌های بیماری‌زا بر سفره مردم می آمد آیا تخت بیمارستانی کافی برای مبتلایان به فرآورده‌ها فراهم بود.

مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به اینکه آیا حق دامپزشکی است که از اعتبارات بخش سلامت بی‌بهره باشد، گفت: طرح ساماندهی قطعه‌بندی مرغ از کشتارگاه تا رستوران، ادامه طرح ساماندهی انبارهای نهاده های دامی، ساماندهی عسل، پرنده فروشی‌های سطح شهر، فروشندگان دام زنده حاشیه‌های شهر و ساماندهی تخم‌مرغ از تولید تا عرضه در طرح تشدید نظارت بهداشتی انجام شد.

وی گفت: طبق سازمان تجارت جهانی همه فرآورده‌ها برای صادرات نیاز به گواهی دامپزشکی دارد که به دنبال سیاست‌های کلان کشور که روی آوردن به صادرات غیرنفتی است تعداد ۲۶ محصول به میزان ۱۸ هزار تن فرآورده‌های خام دامی و خوراک دام و طیور به ارزش صادراتی بیش از ۱۶.۷ میلیون دلار به ۲۱ کشور هدف صادر شد.

موحدی در مورد عملکرد شش ماه اول سال ۱۳۹۷ درباره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور آبزیان، زنبور عسل و کرم ابریشم اعلام کرد: پایش آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، پایش سالمونلا در مزارع و ممیزی ویژه مزارع پرورشی، تأمین و توزیع واکسن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، پایش بیماری‌های باکتریایی و انگلی زنبورعسل و ضدعفونی مزارع پرورش نوغان و بررسی بیماری‌های انگلی کرم ابریشم انجام شده است.

وی در حوزه قاچاق دام، قاچاق دارو گفت: تعداد ۲۶۰ مورد ضبطی، ۳۹ مورد معدومی و ۱۳۷ مورد پلمب مراکز صورت گرفته است.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه برای پرورش مرغ دیگر از هورمون استفاده نمی شود، گفت: این روش کاملا منسوخ شده است.

ارسال نظر