شناسایی 19 کانون آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان اصفهان
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: در حال حاضر نزدیک به 19 کانون آنفولانزای فوق حاد پرندگان در دو شهرستان نجفآباد و تیران و کرون در استان اصفهان شناسایی شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: در حال حاضر نزدیک به 19 کانون آنفولانزای فوق حاد پرندگان در دو شهرستان نجفآباد و تیران و کرون در استان اصفهان شناسایی شده است.
شهرام موحدی در گفتوگو با ایسنا، در خصوص آخرین وضعیت بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان با توجه به سرمای هوا در استان، اظهار کرد: اصفهان به دلیل داشتن بیشترین واحد پرورش طیور اعم از گوشتی، تخمگذار، بوقلمون، شترمرغ، کبک، بلدرچین و .... در کشور تراکم بالایی را دارد از سوی دیگر شاهد تنوع پرورش طیور هستیم.
وی با بیان اینکه تنوع و تراکم واحدهای طیور استان شرایط بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان را فوقالعاده ویژه کرده است، تأکید کرد: در شرایط ویژه امروز، دامپزشکی به عنوان سیستم دولتی کشور و همچنین مرغداران و تشکلهای صنفی برای پیشگیری و عدم گسترش بیماری آنفولانزای پرندگان باید با یکدیگر تعامل داشتهاند.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به شیوع این بیماری در 70 کشور دنیا و سیاست کنترل این بیماری است، تصریح کرد: خوشبختانه استان اصفهان طی چند سال گذشته و به خصوص از سال 95 تاکنون از این بیماری گذر کرده است.
وی با اشاره به کانونهای فعال آنفولانزای فوق حاد پرندگان حتی در فصل گرم در استان اصفهان، گفت: در حال حاضر این ویروس فوقالعاده پیشرفت داشته و توانسته خود را با آبوهوای گرم سازگار کند که این نشان از توانایی بالای این ویروس است.
موحدی با تأکید بر اینکه در مناطق پرتراکم به ویژه در اکوسیستم زایندهرود شاهد چرخش ویروس هستیم، افزود: متأسفانه در شعاع 20 تا 30 کیلومتری زایندهرود به ویژه در مناطق نجفآباد و تیران و کرون ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان به میزان بالا در محیط وجود دارد.
وی ادامه داد: اداره کل دامپزشکی استان اصفهان بهعنوان یکی از دستگاههای ذیربط برای کنترل این بیماری و همچنین کمیته مقابله با آنفولانزای فوق حاد پرندگان به ریاست استاندار اصفهان و دستگاههایی چون جهاد کشاورزی، نیروی انتظامی، فرمانداری، محیطزیست، دانشگاه علوم پزشکی و قوه قضاییه و از سوی دیگر برخی تشکلها همچون اتحادیه مرغ تخمگذار، اتحادیه پرورشدهندگان بوقلمون و ... برای مقابله با بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان فعال هستند.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان بابیان اینکه ویروس آنفولانزا میتواند منجر به فاجعهای بزرگ شود، تأکید کرد: از تیرماه امسال تاکنون نزدیک به 19 کانون آنفولانزای فوق حاد پرندگان شامل 6 کانون بوقلمون و بقیه مرغ تخمگذار در دو شهرستان نجفآباد و تیران و کرون شناسایی شده است.
وی در خصوص خسارت ناشی از بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در استان، گفت: بر اساس قانون نظام جامع دامپروری، بیمه طیور اجباری است و تمام پرورشدهندگان طیور و دام ملزم به بیمه محصول خود هستند و صندوق بیمه محصولات کشاورزی بخشی از آن خسارت را پرداخت خواهد کرد، از سوی دیگر دامپزشکی بهعنوان دستگاه حاکمیتی باید حدود یک میلیارد و 140 میلیون تومان باید بهعنوان غرامت به واحدهای خسارت دیده پرداخت کند.
موحدی در خصوص اینکه سال 96 مسئولان سازمان دامپزشکی وعده دادند در سال 97 این بیماری کنترل میشود و دیگر حالت اپیدمی پیدا نخواهد کرد، گفت: زمانی کلمه اپیدمی عنوان میشود که از 2600 واحد پرورش طیور حدود 1000 واحد درگیر باشند، درحالیکه اکنون 19 واحد پرورش طیور در استان اصفهان درگیر بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان هستند .
وی با تأکید بر اینکه جنگ با ویروس آنفولانزا در حوزههای انسانی و دامی به دلیل هوشمندی این ویروس همچنان ادامه دارد، گفت: خوشبختانه از نمونه H5N8 ویروس هیچ گزارشی از سرایت آنفولانزای فوق حاد پرندگان به انسان در دنیا و کشور داده نشده، هرچند پتانسیل آن وجود دارد.