روحانی: بارور کردن ابر‌ها یک تفکر شاهانه بود

حجت الاسلام حسن روحانی در نشست با وزیر نیرو و مدیران ارشد وزارت نیرو گفت: به خاطر دارید سال ۴۲ شاه می‌گفت که با باور کردن ابرها مشکل آبی را حل می‌کنیم این تفکر شاهانه است.

حجت الاسلام حسن روحانی در نشست با وزیر نیرو و مدیران ارشد وزارت نیرو گفت: به خاطر دارید سال ۴۲ شاه می‌گفت که با باور کردن ابرها مشکل آبی را حل می‌کنیم این تفکر شاهانه است.

به گزارش ایلنا حجت الاسلام حسن روحانی در نشست با وزیر نیرو و مدیران ارشد وزارت نیرو گفت: فروپاشی شبکه برق اصطلاح شماست که در کشورهای بسیار پیش رفته هم اتفاق می‌افتد. من کاری داشتم چند سال پیش به انگلیس رفتم برق رفته بود همه چیز بهم ریخت. به هر حال این مشکلات پیش می‌آید

وی ادامه داد: حفظ شبکه‌های برقی بزرگ کاری بزرگ است شما صدها کار انتقال برق دارید، در کنار برق آب اهمیت بیشتری دارد .

رئیس‌جمهور با اشاره به مشکلات آبی کشور گفت: سال ۹۷ ما مشکلاتی در برق و آب داشتیم، در دروان وزارت چیت‌چیان ایشان آمد و گفت که اگر پول جور نشود و کاری صورت نگیرد، ما باید آب را جیره‌بندی کنیم.

وی تاکید کرد: متاسفانه تراز ما همیشه مثبت نیست،‌در تابستان هم بیشتر این مشکل پیش می‌آید.

رئیس دولت ادامه داد: در تابستان هم مشکل تامین آب داریم و هم برق و مبنا را در کشور باید بر خشکسالی قرار دهیم زیرا ما در یک منطقه خشک قرار گرفتیم،‌ اینکه ما با باوری ابرها مشکل را حل می‌کنیم خیلی به ذهن نمی‌رسد. به خاطر دارید سال ۴۲ شاه می‌گفت که با باور کردن ابرها مشکل آبی را حل می‌کنیم این تفکر شاهانه است.

رئیس قوه مجریه ادامه داد: می‌گفتند آبی را از کرج و سدهای دیگر وارد تهران می‌کنیم، با توجه به شبکه لوله‌ای هدر فت آن ۲۰ درصد است، خب همه صرفه‌جویی ها را باید انجام دهیم.

وی اظهار داشت: تلفات آبی و برقی ما از ۱۵ درصد به ۱۰.۷ رسیده است که این کار بزرگی است و این باید اولویت اول باشد. وزرات نیرو باید از خودش شروع کند و اولین قدمش این است که این هدررفت را کاهش دهد نمی‌شود صفر شود اما این میزان را می‌توانیم تک رقمی کنیم.

روحانی با بیان اینکه در زمینه آب باید هدررفت و تلفات را به حداقل برسانیم، اظهار داشت: وقتی لوله‌ای می‌ترکد و مامور هم دیر می‌رسد، مردم بلافاصله با موبایل‌هایشان عکس و فیلم می‌گیرند و به فضای مجازی می‌برند. شاید شما این گونه زودتر مطلع شوید تا آنکه مامورتان بیاید و بگوید. این قدم اول است که نیازمند زمان، انرژی و تکنولوژی است. برای آوردن آب از دریا، بحث یک درصد است در حالی که اگر از منابع آب و برق حراست کنیم و به مقصد برسانیم، گاهی تا ۱۰ درصد سود می‌بریم.

وی با اشاره به مصرف بی‌رویه یا درست مصرف نکردن اظهار داشت: پایه مصرف درست، عمل صالح است. وقتی آب بد مصرف می‌کنیم، عمل غیرصالح انجام داده‌ایم. هر کار درست و شایسته‌ای، عمل صالح است. در جامعه ما این گونه به ذهن آمده که امر به معروف و نهی از منکر، فقط مختص به حجاب است. آن کسی که آب را بد مصرف می‌کند، منکر انجام می‌دهد. نهی شما گاهی به زبان است و گاهی به عمل‌تان.

رئیس‌جمهور ادامه داد: وقتی جامعه را به مصرف درست هدایت می‌کنید، امر به معروف است. معروف است که امام با سه مشت آب، وضو می‌گرفتند. من خودم این مسئله را در سال ۴۳ دیدم. ما شب‌ها خدمت ایشان می‌رسیدیم و نماز مغرب و عشا را نزد ایشان می‌خواندیم. این عمل صالح است ولی کسانی هم هستند که برای وضو گرفتن وسواس به خرج می‌دهد و چهار، پنچ دقیقه شیر آب باز است.

روحانی با بیان اینکه ساعت پیک مصرف کردن، عمل منکر و ساعت پیک مصرف نکردن، عمل معروف است، تصریح کرد: دنیای امر به معروف و نهی از منکر وسیع است ولی متاسفانه این مسئله را در دو، سه مسئله محدود کرده‌ایم. فرهنگ مردم است که به ما و خودشان کمک کند. افزایش مصرف به ضرر خود فرد، کشور و همسایگان و مردم است.

وی با تاکید بر اینکه ما درست مصرف کردن در آب و برق را باید به همه نشان بدهیم، خاطرنشان کرد: ما باید افراد را به کار درست راهنمایی کنیم. بحث ما عمل یک نفر نیست. وقتی عمل ۸۰ میلیون درست شد، تاثیر بسیاری بر کشور می‌گذارد. همه مردم باید در این زمینه کمک کنند، آموزش لازم را ببینند و به مقدار لازم از آب و برق استفاده کنیم. شما می‌‌توانید از این مسئله به عنوان یک مشوق استفاده کنید. بسیاری از کشورها از آب پساب استفاده کرده و تصفیه می‌کند.

رئیس دولت دوازدهم به نقش صنعت در کاهش مصرف آب و برق اشاره کرد و ابراز داشت: کولر صالح و غیرصالح هم داریم. کولری که مصرف زیاد دارد، صالح و کولری که مصرف زیاد دارد، غیرصالح است. ما باید در تولید و صنعت هم کمک کنیم چراکه اینها می‌توانند جلوی مصرف زیاد آب و برق را بگیرد چون همانطور که گفتید یک کولر آبی می‌تواند روزی ۲۰۰ لیتر آب مصرف کند و باید این ۲۰۰ لیتر را کاهش داد.

ارسال نظر