جهشی که تئاتریهای اصفهان برای ورود به جشنواره تئاتر فجر از خود نشان دادند
سال گذشته هیچ نمایش از استان اصفهان به جشنواره تئاتر فجر نرفت و این در حالی است که امسال اصفهان حضور پر رنگی در جشنواره تئاتر فجر دارد.
سال گذشته هیچ نمایش از استان اصفهان به جشنواره تئاتر فجر نرفت و این در حالی است که امسال اصفهان حضور پر رنگی در جشنواره تئاتر فجر دارد.
به گزارش تسنیم، اصفهانیها امسال حضور پرر نگی در جشنواره تئاتر فجر دارند، تئاتر اصفهان پس از افتان وخیزانها باز به روزهای پر رونقش در حال برگشت است، روزهایی که تئاتر بخشی از شناسنامه فرهنگی و هنری اصفهان بود و حالا این بخش مجدد پوست شناسنامه اصفهان شده است.
این را میتوان از اجراهایی که در طول هفته از سوی گروههای مختلف هنری دید، نمایشهایی در ژانرهای مختلف که به روی سن نمایش میروند.
مسئول خانه نمایش و تئاتر حوزه هنری اصفهان نیز در این چراغی که روشن شده خبر از حضور پر رنگ اصفهانیها در جشنواره تئاتر فجر داد و گفت: پنج اثر هنری اصفهانی به جشنواره تئاتر فجر ارسال شده است.
وی افزود: 5 نمایش انتخاب شده که 3 مورد از آنها در بخش کارگردانهای حرفهای هستند و یک نمایش هم از جشنواره استانی اصفهان در جشنواره شرکت کرده است. یک نمایش دیگر هم در بخش نمایش رادیویی است و این در حالی است که سال گذشته هیچ نمایش از استان اصفهان به جشنواره تئاتر فجر نرفت.
ایزد دوست بیان کرد: نمایش "استرالیا" که از تولیدات خانه نمایش حوزه هنری در مورد مهاجرت است، نمایش "دام" در موضوع اجتماعی، نمایش "سر میز شام" برگرفته شده از نمایشنامه "یرما" و نمایش "افسار" بحث فرهنگ شهروندی است و نمایش "شبانه" در بخش نمایش رادیویی از اصفهان به جشنواره تئاتر فجر ارسال شدند.
رئیس انجمن هنرهای نمایشی اصفهان نیز در این باره گفت: جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، بخشهای مختلفی مثل تئاتر ایران یک و دو، تئاتر بینالملل، نمایشهای رادیویی، دیگر گونههای اجرایی دارد. بخش تئاتر ایران یک یا الف، به آن دسته از تئاترهایی اختصاص یافته که برگزیده جشنوارههای تئاتر دانشجویی بوده و یا کمتر فرصت حضور در این جشنواره معتبر را داشتهاند.
وی افزود : اگر چه بین بخش تئاتر ایران یک و دو به لحاظ درجهبندی تفاوت چندانی وجود ندارد، اما میتوان گفت که بخش تئاتر یک بیشتر به تجربهگراها اختصاص دارد. برگزیدگان جشنوارههای تئاتر استانی نیز بنابر نظر بازبینها میتوانند در هر یک از این دو بخش حضورداشته باشند.
ترابی با اشاره به حضور کمسابقه نمایندگان اصفهان در جشنواره بینالمللی تئاتر فجر تصریح کرد: بعد از وقفهای چندساله، اکنون شاهد حضور پررنگ اصفهان با هشت نماینده در جشنواره معتبر تئاتر فجر هستیم و امیدواریم این روند، سیر صعودی داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: همه این نمایندگان، آثار خود را با مشکلات زیادی برای اجرا و حضور در جشنواره تئاتر فجر آماده میکنند و امیدوارم اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان فرهنگی اجتماعی، ورزشی شهرداری و حوزه هنری اصفهان دستبهدست هم بدهند و برای کمک به این هنر قدمهای بزرگتری بردارند. قطعاً با تداوم حمایتها، نمایندگان تئاتر اصفهان در سال آینده، حضور پرشورتری در جشنواره تئاتر فجر دارند.
در اینجا به برخی از نمایشهایی که به جشنواره ارسال شدهاند میپردازیم، نمایش "دام" به نویسندگی تادئوش روژه ویچ با طراحی و کارگردانی اسماعیل موحدی است. تادئوش روژه ویچ نویسندۀ لهستانی این نمایشنامه در "دام" زندگی فرانتس کافکا، یکی از تاثیرگذارترین نویسندگان ادبیات داستانی جهان را شرح داده است. در "دام" به رخدادهای شخصی زندگی کافکا مثل ماجرای ترس او از پدرش و نامزدهایی که داشته اشاره شده و سبک آن در فضای اکسپرسیونیسم و سوررئالیسم است.
نمایش "سر میز شام" به کارگردانی محمدجواد صرامی است این نمایش یک فضای کاملا زنانه دارد و فضای ذهنی زنی به نام "ایرما" است که به دلیل درخواستی از جانب شوهرش درگیر میشود و در آخر این داستان شوهرش را میکشد.
"سر میز شام" یک کار مدرن است که در فضای سورئال کار شده است و صحنه نمایش یک صحنه سه وجهی است یعنی از سه زاویه مختلف نمایشنامه بررسی میشود.
نمایش "استرالیا" پیام لاریان نویسنده این نمایش و پیمان کریمی کارگردانی آن را بر عهده دارد این نمایش فضای شاعرانه و عاشقانهای دارد که به موضوع مهاجرت یک پسر ایرانی و یک دختر افغانی که قصد دارند توسط یک مرد اندونزیایی به صورت غیرقانونی از طریق دریا وارد استرالیا شوند میپردازد که در طول این سفر پرمخاطره، ارتباطی عاشقانه نیز بین این افراد شکل میگیرد.