احتمال سرریز شدن سد زاینده رود وجود ندارد
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان گفت: احتمال سرریز شدن سد زاینده رود حتی در ماه های آینده و همزمان با آب شدن برف ها وجود ندارد.
حسن ساسانی افزود: میزان ورودی و خروجی به مخزن سد زاینده رود بگونه ای است که احتمال پر و سرریز شدن آن را به صفر می رساند.
وی اظهارداشت: ورودی فعلی به این سد 142 و خروجی از آن 85 مترمکعب بر ثانیه و میزان آب ذخیره شده در آن 586 میلیون مترمکعب است، اما حجم کنونی در مقایسه با متوسط بلند مدت (44 ساله) 40 درصد کاهش داشته است.
به گفته معاون آب منطقه ای کاهش میزان ذخیره کنونی نسبت به بلند مدت حاکیست که وضعیت خوبی در منطقه از حیث منابع آبی وجود ندارد و کماکان خشکسالی ها در منطقه وجود دارد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان میزان بارش ها از ابتدای سال آبی جاری (مهر 97) تاکنون در سرشاخه های زاینده رود را 2 هزار و 126 میلی متر اعلام و اضافه کرد: این مقدار در دوره زمانی بلند مدت 62 درصد افزایش داشته است.
ساسانی به لزوم صرفه جویی در مصرف آب اشاره کرد و ادامه داد: منابع آبی سطحی و زیرسطحی در منطقه در سال های اخیر با افت بسیار شدید روبه رو بوده است، بنابراین با بارش های اخیر نمی توان برای جبران آن امیدوار بود و با این شرایط مصرف بهینه آب همچنان به عنوان یک اولویت به شمار می رود.
برخی شبکه های اجتماعی با توجه با بارش های اخیر و آب شدن برف ها گمانه زنی کرده بودند که ظرفیت سد زاینده رود تا یک ماه آتی تکمیل و این مخزن لبریز می شود.
سد زاینده رود به عنوان یکی از اصلی ترین سدهای مرکز کشور در سال 1349 با ظرفیت 1.4 میلیارد مترمکعب بهره برداری شد، این سد قوسی شکل در110 کیلومتری غرب اصفهان قرار دارد.
زاینده رود بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوههای زاگرس مرکزی بویژه زرد کوه بختیاری سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش می رود و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می ریزد.
این رودخانه در سال های به دلیل تغییرات اقلیمی، خشکسالی های متوالی، تراکم جمعیت و برداشت های بی رویه به یک رودخانه فصلی تبدیل شده است و در پایین دست بخصوص در فصول گرم سال با خشکی مواجه می شود.