۶۰ درصد اراضی زراعی اصفهان بیمه کشاورزی نیست
حوادث طبیعی سالانه میلیاردها تومان به همه بخش ها به ویژه کشاورزی خسارت وارد می کند ولی در استان اصفهان بر اساس آمار موجود ۶۰ درصد اراضی زیر پوشش بیمه نیستند که تحقق این امر مهم نیازمند فرهنگ سازی و آگاهی بخشی است.
به گزارش ایرنا، بیمه بخش کشاورزی میتواند مشکلات کشاورزان در مراحل کشت، تولید و برداشت محصولات ناشی از خشکسالی، سرما، یخبندان و گرمازدگی و وقوع بلایای طبیعی نظیر سیل، طوفان و تگرگ را به حداقل برساند.
در حالی که سال گذشته حدود ۵۵ هزار هکتار از اراضی زراعی استان اصفهان زیرپوشش بیمه بود این میزان در سال جاری به حدود ۹۰ هزار هکتار افزایش یافت اما همچنان درصد زیادی از این اراضی و محصولات آن بیمه نیست.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، با اشاره به اینکه ۷۸ محصول زراعی و باغی در استان زیر پوشش بیمه کشاورزی قرار دارد، گفت: در زمان حاضر حدود ۹۰ هزار هکتار از اراضی زراعی معادل ۴۰ درصد زیر پوشش بیمه است.
منصور شیشه فروش روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: سطح باغ های زیر پوشش بیمه در استان نیز ۲۷ هزار هکتار و معادل ۵۰ درصد آنهاست.
وی با بیان اینکه زیر پوشش بیمه قرار گرفتن محصولات در همه بخش های کشاورزی برای اطمینان از جبران خسارت مورد تاکید مسئولان و کارشناسان است، تصریح کرد: در زمینه طیور این پوشش در استان ۱۰۰ درصد و برای حدود ۶۸ میلیون قطعه است.
شیشه فروش، میزان زیر پوشش بیمه بودن دام سبک در استان اصفهان را سه درصد و برای حدود ۱۰۶ هزار راس دام اعلام و اضافه کرد: این موضوع برای دام سنگین وضعیت بهتری دارد و معادل ۶۰ درصد برای حدود ۸۷ هزار راس است.
وی تاکید کرد: اگر همه این دام ها زیر پوشش بیمه قرار بگیرند در زمان شیوع بیماری یا حوادث مختلف، خسارات بهره برداران کم میشود.
وی با اشاره به اینکه حدود پنج هزار و ۱۸۰ کندوی زنبور عسل نیز زیر پوشش بیمه کشاورزی قرار دارد، خاطرنشان کرد: سال گذشته در مجموع ۵۶۰ میلیارد ریال غرامت به کشاورزان از محل صندوق بیمه کشاورزی پرداخت شد.
در کشور حدود ۱۵ میلیون هکتار اراضی زراعی وجود دارد که بنا بر آخرین آمار، ۳.۵ میلیون هکتار آن زیر پوشش بیمه است.
بدلیل کمبود منابع آبی در زمان حاضر از حدود ۵۴۶ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان اصفهان، حدود ۲۰۰ هزار هکتار زیر کشت زراعی می رود.
اصفهان در تولید گل شب بو، پیاز، سیب زمینی مینی تیوبر، گوشت بوقلمون، شیر خام، گوشت مرغ، ماهیان زینتی و گرمابی و جوجه بومی، گاوداری صنعتی و مبارزه با سِن گندم رتبه نخست کشور را دارد.