عوارض جانبی داروهای ضد افسردگی

اگر شما هم افسردگی دارید و از داروهای ضد افسردگی استفاده می کنید با این مقاله همراه باشید. اگر برای بیماری افسردگی متوسط تا شدید تحت درمان هستید، پزشک یا روانپزشک احتمالا داروی ضد افسردگی برای شما تجویز خواهد کرد. هنگامی که این داروها به درستی اثر میگذارند، به رفع علائم افسردگی کمک میکنند، و همراه با روش های دیگر مانند گفتار درمانی، بخش مهمی از درمان محسوب میشوند.

اگر شما هم افسردگی دارید و از داروهای ضد افسردگی استفاده می کنید با این مقاله همراه باشید. اگر برای بیماری افسردگی متوسط تا شدید تحت درمان هستید، پزشک یا روانپزشک احتمالا داروی ضد افسردگی برای شما تجویز خواهد کرد. هنگامی که این داروها به درستی اثر میگذارند، به رفع علائم افسردگی کمک میکنند، و همراه با روش های دیگر مانند گفتار درمانی، بخش مهمی از درمان محسوب میشوند.

یک روش عملکرد داروهای ضد افسردگی با تغییر تعادل برخی مواد شیمیایی در مغز شماست. و همانند تمام داروها، این تغییر می تواند موجب عوارض جانبی شود. برخی از این عوارض، مانند عصبانیت، رویاهای عجیب و غریب، خشکی دهان و اسهال هستند و معمولا طی یک یا دو هفته از بین میروند اگر این عوارض در این مدت زمان از بین نرفتند، احتمالا بهتر است که داروی دیگری مصرف کنید. دیگر عوارض، مانند کاهش میل جنسی ، ممکن است بیشتر طول بکشند.

همه افراد عوارض جانبی یکسانی را تجربه نمیکنند. و یک داروی ضد افسردگی خاص در تمام افراد عوارض جانبی یکسانی ایجاد نمی کند. عوامل بسیاری، از جمله: ساختار ژنتیکی و یا وضعیت سلامتی، می تواند بر روش پاسخ بدن شما به مصرف یک داروی ضد افسردگی تاثیر گذار باشند.

پیگیری عوارض جانبی و بحث در مورد آنها با پزشک حائز اهمیت است. شما و پزشک در کنار یکدیگر با خیال راحت می توانید داروهای ضد افسردگی خود را طوری مدیریت کنید که کمترین عوارض جانبی داشته باشند.

عوارض جانبی شایع داروهای ضد افسردگی

داروهای ضد افسردگی گاهی اوقات می توانند به طیف گسترده ای از عوارض جانبی ناخوشایند منتهی شوند، از قبیل:

  • حالت تهوع
  • افزایش اشتها و افزایش وزن
  • از دست دادن میل جنسی و سایر مشکلات جنسی مانند اختلال نعوظ و کاهش رسیدن به اوج لذت جنسی
  • خستگی و بی خوابی
  • خواب آلودگی
  • خشکی دهان
  • یبوست
  • تاری دید
  • سرگیجه
  • بیقراری
  • تحریک پذیری
  • اضطراب

داروهای ضد افسردگی و مشکلات جنسی

یکی از عوارض جانبی شایع کاهش علاقه به رابطه جنسی و یا کاهش توانایی برای ارگاسم است، هر چند زیاد در مورد این عارضه صحبتی نشده است. به گفته برادلی ان. گاینز، استادیار روانپزشکی در دانشگاه کارولینای شمالی، حدود نیمی از بیمارانی که از SSRI ها ا ستفاده میکنند، علائم مربوط به رابطه جنسی را گزارش میدهند.

گاینز در ادامه میگوید: روشی برای توجه به چنین علائمی، افزودن یک نوع متفاوت از داروی ضد افسردگی و یا حتی یک دارو برای اختلال در نعوظ است. اما ممکن است که تعویض دارو به نوعی دیگر از داروهای ضد افسردگی موجب شود این علائم ا ز بین برود. هرگز مصرف داروی ضد افسردگی را بدون مشورت با پزشک خود متوقف نکنید. قطع ناگهانی می تواند مشکلات جدی همانند علائم ترک مواد مخدر را در پی داشته باشد.

داروهای ضد افسردگی و وزن

یکی دیگر از عوارض جانبی داروهای ضد افسردگی که کمتر به آن پرداخته شده است، افزایش وزن است. همان برنامه غذایی همیشگی را دنبال کنید و حواستان به افزایش وزن خود و در برخی موارد کاهش وزن خود باشد، در صورتی که تغییر محسوسی مشاهده نشد مصرف دارو را ادامه دهید.

گاینز میگوید، یکی از مسائل دیگر، این است که بدانیم چه مقدار افزایش وزن یا کاهش وزن را می توان به مصرف دارو و چه مقدار را می توان به عوامل دیگر، مانند رفتارهای غذایی نرمال یک فرد نسبت داد.

با این حال، برخی از مطالعات پزشکی معتبر نشان داده اند که استفاده طولانی مدت از داروهای ضد افسردگی می تواند خطر افزایش وزن و بیماریهای مربوط به افزایش وزن مثل دیابت نوع ۲ و فشار خون بالا را به همراه داشته باشد.

دکتر میرنا وایزمن، پزشک و اپیدمیولوژیست در دانشگاه کلمبیا میگوید: "افزایش وزن و از دست دادن میل و عملکرد جنسی مهمترین عوراضی هستند که من شنیده ام". "داروهای جدید معمولا ادعا می کنند عوارض جانبی کمتری دارند، اما نمی دانم که آیا داده ها این ادعا را تایید میکنند یا خیر. گاهی اوقات افزایش وزن بسیار قابل توجهی وجود دارد. "

برخی از مطالعات و شواهد نشان می دهند که بوپروپیون (ولبوترین)، که هم روی سروتونین و هم دوپامین که جزو مواد شیمیایی در مغز هستند، تاثیر میگذارد، ممکن است نسبت به مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) که به طور معمول تجویز میشوند، مانند سیتالوپرام (سلکسا)، سرترالین (زولوفت)، پاروکستین (پاکسیل)، کمتر موجب افزایش وزن شوند.

داروهای ضد افسردگی و خواب آلودگی

ضد افسردگی های خاصی، بیشتر انرژی زا هستند، و ممکن است برای کسانی که اغلب احساس خواب آلودگی میکنند، مناسب باشند. دیگر داروهای ضد افسردگی به عنوان یک عارضه جانبی خواب آور هستند، که ممکن است برای کسانی که اغلب مضطرب هستند، خوب باشد.

به عنوان مثال، داروهایی مانند میرتازاپین (remeron) که می توانند افزایش وزن و خواب آلودگی ایجاد کنند، ممکن است داروی مناسبی برای بیمارانی که مشکلات خواب ، و یا افزایش وزن دارند، باشد.
اگر شما هنگام مصرف داروهای ضد افسردگی احساس خواب آلودگی میکنید، با پزشک خود مشورت کنید. گزینه های بسیاری دارید که میتوانید از آنها استفاده کنید.

نکته : از رانندگی، استفاده از ماشین آلات، و یا انجام هر فعالیتی که نیاز به هوشیاری دارد تا زمانی که مطمئن نشدید که می توانید چنین فعالیت هایی را با خیال راحت انجام دهید، اجتناب کنید.

داروهای ضد افسردگی، گفتار درمانی، و چالش ها

علاوه بر عوارض جسمی، بیماران دوره نقاهت ممکن است چالش های جدیدی را تجربه کنند که از چشم آنها پنهان هستند.

به گفته گابریل، روانپزشک بالینی در کلینیک مایو در مینه سوتا، "افراد گاهی اوقات در درمان ها قبل از اینکه بهتر شوند، بدتر میشوند . گفتار درمانی طول می کشد. و انرژی عاطفی صرف میکند. این کار می تواند از لحاظ جسمی نیز فرد را تحت فشار قرار دهد. اما گاهی اوقات شما در روند درمان احساس بدتری خواهید داشت."

"افسردگی می تواند بسیاری از مسائل را پنهان کند. ممکن است دچار سردرگمی شوید و یا احساس خیلی بدی داشته باشید، چنان احساسی بدی که برای مقابله با مشکلات واقعی انرژی نداشته باشید. گاهی اوقات افسردگی نوعی خود محافظی است چرا که انرژی شما را برای رفتن به مکان های خاص محدود میکند."

تا حدی، حتی مصرف یک قرص می تواند محیط تنش جدید ایجاد کند. ملین میگوید: " با مصرف دارو ، شما احساس بهتری به دست خواهید آورد، آگاه تر میشوید، بیشتر تمرکز میکنید، گاهی اوقات بیشتر قادر به تشخیص کار اشتباه خود میشوید و توجه و تمرکز شما می تواند عمیقا تحت تاثیر قرار گیرد."

ملین میگوید، هنگامی که بیماران او احساس بهتری پیدا میکنند، میتواند آنها را به کار بر روی احساسات و رفتار در گفتار درمانی تشویق کند. اگر دارویی کمک می کند تا یک بیمار از بی میلی و ناامیدی رهایی یابد، انرژی بیشتری برای کار بر روی رفع مشکلات در زندگی و روابط خواهد داشت.

خطر خودکشی در داروهای ضد افسردگی

بسیاری از افراد در مورد هشدارهای خودکشی که سازمان غذا و دارو به تولید کنندگان داروهای ضد افسردگی دستور داده است که روی بسته بندی اعلام کنند، شنیده اند. این هشدار یادداشتی است که بیان میکند کودکان، نوجوانان، و بزرگسالان جوان مبتلا به افسردگی اساسی یا سایر اختلالات روانپزشکی که داروهای ضد افسردگی مصرف میکنند ممکن است در معرض افزایش خطر ابتلا به افکار و رفتار خودکشی، به ویژه در ماه اول درمان باشند. آنها باید به دقت تحت نظارت قرار گیرند.

هیچ افزایش خطری در بیماران سالمند دیده نمی شود. و اگر شما بیش از ۶۵ سال سن دارید، در واقع ممکن است کمتر در معرض خطر خودکشی در حین مصرف داروهای ضد افسردگی باشید.
داشتن افکار خودکشی در حین مصرف داروی ضد افسردگی یک عارضه جدی است. این مسئله در اسرع وقت نیاز به توجه پزشکی دارد. لطفا سعی نکنید با این احساسات به تنهایی مقابله کنید.

به یاد داشته باشید، بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی بهتر میشوند. ممکن است نیاز باشد چندین داروی ضد افسردگی مختلف را امتحان کنید، تا متوجه شوید کدام یک برای شما مناسب است. و مطالعات نشان میدهند بهره بردن همزمان از گفتار درمانی موثرترین درمان برای افسردگی است. همکاری نزدیک با پزشک، و درمان به موقع برای موفقیت در درمان این بیماری حائز اهمیت است.

ارسال نظر