استفاده از داروهای خارجی دارای مشابه داخلی در بیمارستانها مجاز نیست
معاون کل وزارت بهداشت، ساماندهی تقاضا، سطح بندی خدمات تشخیصی و درمانی و تسهیل صادرات در حوزه دارو را از جمله راهکارهای حمایت از تولیدات داخلی در حوزه سلامت دانست.
معاون کل وزارت بهداشت، ساماندهی تقاضا، سطح بندی خدمات تشخیصی و درمانی و تسهیل صادرات در حوزه دارو را از جمله راهکارهای حمایت از تولیدات داخلی در حوزه سلامت دانست.
به گزارش ایسنا، دکتر ایرج حریرچی در یک برنامه تلویزیونی با موضوع حمایت از کالای ایرانی، بر ضرورت حمایت از تولیدات داخلی در حوزه سلامت تاکید کرد و گفت: تا موقعی که داروی ایرانی وجود دارد، هیچ بیمارستانی مجاز نیست داروی خارجی استفاده کند.
وی در ادامه، حمایتها از کالاهای تولید داخل را نیازمند حرکت جهادی دانست و افزود: همه باید به این وظیفه دینی و ملی عمل کنند.
حریرچی با بیان این که بازار بسیار وسیعی از لحاظ حجم ریالی و هم درصدکل، نسبت به درآمد ناخالص ملی در کشورمان در حوزه سلامت هزینه میشود و اگر تجهیزات پزشکی و ملزومات مصرفی را اضافه کنیم، تقریبا ۲ درصد از تولید ناخالص ملی وارد حوزه سلامت میشود و اگر بازار وسیع مواد آرایشی، بهداشتی و مواد شوینده را اضافه کنیم، تقریبا حدود ۳.۷ درصد از تولید ناخالص ملی صرف میشود. در حالی که در دنیا ۱۰.۳ درصد تولید ناخالص ملی دنیا صرف حوزه سلامت میشوند.
معاون کل وزارت بهداشت تاکید کرد: اگر میخواهیم از کالای ایرانی حمایت کنیم، حتما یکی از راههای بسیار مهم و گسترده، ارتقاء در حوزه سلامت است. ساماندهی تقاضا، سطح بندی خدمات تشخیصی و درمانی، زمینه سازی و تسهیل صادرات تولیدات داخل در حوزه دارو از جمله راههای حمایت از تولیدات داخلی در حوزه سلامت است.
بنابر اعلام وبدا، معاون کل وزارت بهداشت تاکید کرد: تا موقعی که داروی ایرانی وجود دارد هیچ بیمارستانی مجاز نیست داروی خارجی استفاده کند. در خصوص استفاده از تجهیزات پزشکی ایرانی هم، از مجموع ۴۴ هزار تخت بیمارستانی که بازسازی شده بیش از ۹۵ تا ۱۰۰ درصد از تولیدات داخلی و تجهیزات ایرانی استفاده شده است.
وی در پایان با تاکید بر حمایت وزارت بهداشت از تولیدکنندگان دارو و تجهیزات پزشکی، گفت: به تولید کنندگان توصیه میکنم مراقب تله قیمتها باشند و بازار را طوری تنظیم کنند و کالایشان را با قیمتی عرضه کنند که مشتریان بتوانند بخرند.